BKV - röhej...

 2007.08.23. 02:04

Eddig sem volt több a szememben a címben szereplő vállalat. Röhej. Hogy miért? Csak úgy... Olyan összetett választ kellene adni, ami nem illik bele ezen oldal profiljába. Próbáld ki, próbálja ki, mi az a BKV! És a választ tudni fogja mindenki...Röhej!

Eddig úgy a szó maga volt röhej: BKV. Most már a szememben a menedzsment (legyünk szakzsargonisták: management - jó magyarosan) is a röhej szinonimája lett. Napok óta „bérmegállapodnak”. Szakszervezetek versus management(!). Halljuk a híreket: a szakszervezetek nem érik be a 15.000 Ft-os bérfejlesztéssel. Nem tudom, mennyit akarnak, ez most nem is fontos.

Ami viszont fontos. A BKV-nak, mint minden vállalatnak van kommunikációja. A BKV előszeretettel szokott az utasoknak áradozni. "FELELŐSSÉGGEL A BUDAPESTIEKÉRT, FELELŐSSÉGGEL A BKV JÖVŐJÉÉRT!" - olvasható a honlapon legutóbbi közleményükben. És ez az, ami kicsapja az emberben a biztosítékot.
Kicsapja, mert a kommunikáció lassan ott tart, hogy majd a dolgozók lesznek a hibásak azért, mert azok a fantasztikus fejlesztések nem valósulhatnak meg. Mert a szerencsétlen dolgozó meg akar élni. Nem szeretne éhen halni. Bár dönthetne úgyis, hogy inkább nem eszem két napig, de így legalább lesz 4-es metró. Imába foglalná a nevét Demszky Gábor, az száz. Utána meg mi is Demszkyét...

Tehát röhej. Röhej, hogy a BKV kommunikációja azt mondja: ha a bérfejlesztés a szakszervezetek követelései mentén fog megvalósulni, akkor a BKV-nak, a budapesti közlekedésnek annyi. Röhej.

 

 

A BKV vezetése elszúrta. Mindenképpen ők járnak a legrosszabbul. Ha megvalósul a szakszervezetek követelése, akkor majd, kis ösződi beszéd hangulatot ébresztve, kiderül, hogy mégsem csődöl be a BKV. Ha nem sikerül megállapodni, akkor sztrájk. A dolgozók 2/3-a. Nem kevés ember. Egyszer látnám már azt, hogy a legutolsó pillanatban nem állapodnak meg szakszervezetek és vezetőségek. A BKV-nál ideális is lenne. Van mit pótolni a sztrájkjog gyakorlását illetően. Bőven...

És vigadjunk, örüljünk: kész a 2-es metró. Vagyis majdnem. Még átépítenek. Örsöt, Pillangót meg Stadionokat. Pillangó utcához és Stadionokhoz lift. A Keleti pályaudvarnál szerintem tök felesleges a lift, jó döntés volt, hogy nem építették be.  Ugyanígy a többi állomáson. Mozgáskorlátozott alig van, az állomás majdnem a felszínen... RÖHEJ!

Címkék: bkv sztrájk szakszervezetek metrófelújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr77247308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.