Ki merre hogyan?

 2007.08.25. 16:17

Forrás: http://www.mno.hu. A hír a következő:
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Gárda megalakulása összeegyeztethetetlen az európai demokratikus hagyományokkal, „a szélsőjobboldal grasszálása szégyent hoz Magyarországra és az egész jobboldalra". A kormányfő erről szombaton Pécsett beszélt újságírói kérdésre válaszolva.

A miniszterelnök elmondta: a kontinens demokratái már felfigyeltek arra, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda jelképrendszere és szóhasználata sokban emlékeztet a fasizmus szimbolikájára és megfogalmazásaira.

Hozzátette: nem lehet tovább várni a felháborodással, mert a Jobbik aktivistái a gárdával megerősödve immár nemcsak a melegeket támadják meg, hanem mindazokat, akik másképp gondolkoznak, mint ők.


Na akkor vizsgáljuk meg a mondatokat.
A Magyar Gárda megalakulása összeegyeztethetetlen az európai demokratikus hagyományokkal.
Az hogy megalakul egy egyesület, bejegyzik a cégbíróságon, gyűlést tart, saját szimbólumokkal rendelkezik, mióta antidemokratikus? Mióta nem európai? És az nem ellentétes az európai demokratikus hagyományokkal, hogy becsapunk egy egész országot Az nem antidemokratikus, hogy békés megemlékezőkbe, tüntetőkbe belelövetünk? Az európai dolog, hogy saját céljainkra használjuk fel az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrséget?

„a szélsőjobboldal grasszálása szégyent hoz Magyarországra és az egész jobboldalra".
Amíg egy szervezet nem cselekszik nyíltan(!) úgy, mint egy valódi szélsőséges szervezet, addig nincs joga senkinek sem leszélsőjobboldalizni egy szervezetet sem. Ha megteszi, az szimpla provokáció. Kérdések: az a kismillió hazugság nem hoz szégyent a baloldalra, a baloldali értékrendre? Az, hogy az MSZP az MSZMP (ami egy diktatórikus párt volt) jogutódja, az nem hoz szégyent az egész ideológiára? Az hogy Gyurcsány Ferenc miből gazdagodott meg a rendszerváltás során, az nem szégyenteljes? Az hogy Gyurcsány Ferenc volt KISZ-es, nem hoz szégyent egy magát demokratikusnak mondó pártra?

A kormányfő erről szombaton Pécsett beszélt újságírói kérdésre válaszolva.
Ide csak egy kérdés tartozik: MINEK SZÓLAL MEG?

A miniszterelnök elmondta: a kontinens demokratái már felfigyeltek arra, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda jelképrendszere és szóhasználata sokban emlékeztet a fasizmus szimbolikájára és megfogalmazásaira.
Igen, már egész Európa fél a Magyar Gárdától. Sőt! Jövő hét végére már az egész világ a Magyar Gárdától fog félni. Már várom a hírt: Gyurcsány Ferenc segítségül hívta orosz barátainkat a szélsőjobboldal, a fasizmus, a neonácik visszaszorítása ügyén, és megkéri oroszt testvéreinket, hogy amíg nem múlik el a veszély állomásozzanak hazánkban.
A Gárda jelképrendszere igen érdekes. Egy oroszlán. Húha...Csak nem fél a drága miniszterelnökünk, hogy az az oroszlán esetleg átharapja a torkát? Az Árpád-sávról meg már írtam lentebb.
Szóhasználat. Nem tudom, milyen szóhasználatról beszél Ferenc. Bejelentették, hogy megalakulnak. Majd Sólyom Lászlónak írtak egy levelet, hogy segítsen megvédeni alkotmányos jogaikat. Ebben hol és mi az aggasztó?
És most a kérdések. Ha már szóhasználat, akkor eléggé elgondolkodtató az a szóhasználat, amit Gyurcsány Ferenc használ néha a kóbor kutyáktól kezdve az összecsórt fontokig. Gyurcsány Úr! Milyen kóbor kutyák? Miért nem tanult meg normálisan beszélni az általános iskolában? Ja, mert hogy védve volt, mert ki volt jelölve az útja a KISZ-ben?

Hozzátette: nem lehet tovább várni a felháborodással, mert a Jobbik aktivistái a gárdával megerősödve immár nemcsak a melegeket támadják meg, hanem mindazokat, akik másképp gondolkoznak, mint ők.
Ha nem lehet tovább várni, akkor mit fog tenni majd Gyurcsány Ferenc? Tényleg behívja majd az oroszokat? Kérdés: tudja valaki, hogy kik voltak azok, akik a rendőrséggel megerősödve ősszel belelőttek olyanokba, akik másképp gondolkoznak mint ők?

Röviden. Ismét zajlik a félelemkeltés. Ne dőljön be senki. Nincs fasiszta veszély. Nincs szélsőjobboldali veszély. Az igazi gondokról van elterelés. Ne feledjük:

NAGY BAJ VAN!!!

Címkék: mszp gyurcsány jobbik kisz mszmp magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr91247332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.