Akitől félni kell, és egyben amitől félni kell, az a Gyurcsány-Kóka-féle szociálliberális álnéven futó NEOLIBERALIZMUS! Ez az eszme, ha beivódik egy állam, egy ország életébe, hatalmas rombolást tud véghez vinni. Láthatjuk, már mekkora a rombolás. Ne engedjük tovább gyengülni a pilléreket. Egy építmény, a leghatalmasabb és legpompásabb építményünk van veszélyben. Nem felülről kezdték el bontani. Alulról. A talapzatot bombázzák csákányokkal, kalapácsokkal. Ha nem lépünk, szétverik.

Az épület még éppen áll. Ilyen a statikája. Jó mérnökök építették fel. De ma már szét akarják azt verni. Olyan mérnök-köntösbe bújtatott, magukat zseniknek, progresszívnek mondó emberek ők, akik új épületet akarnak a régi helyére felépíteni. Szerintük valami szebbet, valami hatalmasabbat, valami lenyűgözőbbet. Az alapok lerombolása elkezdődött, és csak idő kérdése, hogy mikor dől össze a MI építményünk. Ha összedől, pillanatok alatt felépül az új. De abban nekünk nem lesz helyünk. Senkik és semmik leszünk a helyünkön.

Én azt mondom, legyük jó mérnökök. Számítgassunk, tervezzünk. Logikusan, koherensen. Ha sokan vagyunk, és precízek leszünk, illetve igazán hűek tudunk maradni az eredeti épülethez, könnyen tudjuk renoválni azt. Renoválni, hogy az a régi dicsőség, melyet valaha közölt az emberekkel az a csodálatos építmény, ismét a helyére álljon. Néhol egy kis fazonírozás, aprócska átalakítás, és ismét biztos alapokon fog állni az az 1111 éves képződmény, amelyet Szent István királyunk építtetett.

De előbb a legnagyobb feladat, hogy a "progresszív" elemeket ki kell vennünk a tervrajzból. Amit már beépítettek ezek, azt egy radírgumi erejével ki kell törölnünk. Amint ez sikerül, indulhat az új tervezés.

Kezdjünk el gondolkodni, hogyan és merre tovább. Építsük fel magunkat, legyünk büszkék arra, amire sok száz éven át büszkék tudtunk lenni. Erre a megtépázott nemzetre, erre az országra. A magyarság nagyszerű építményére: Magyarországra...

Címkék: gyurcsány kóka neoliberalizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr72247348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.