Egy hatalmas erdő...

 2007.09.15. 23:00

Ma elkezdődött. 2007. szeptember 15-én délután 16:00-kor a Várban a Dísz téren. Olyan nevek szólaltak meg, mint Morvai Krisztina, Melocco Miklós, Eperjes Károly, Bayer Zsolt és még sorolhatnám a nagyobbnál nagyobb neveket.

Mindenki elmondta, amit el kellett mondania. Bayer Zsolt döbbenetes beszéde egy forradalom lehetőségéről, Morvai Krisztina lenyűgöző elbeszélése egy álomvilágról. Álmok, melyek megvalósultak. És olyanok, amik még várnak magukra. Beteljesületlen álmok egységes nemzetről, valódi rendszerváltásról, összetartásról. És összetartozásról. Mert ahogy a természet is egyensúlyban van, akkor tudja igazán nyújtani azt, ami. Önmagát.

Egy levél nincs fa nélkül, de fa sincs levél nélkül. De fa sincs erdő nélkül, erdő meg végképp nincs fa nélkül. Egy erdőhöz sok fa kell. És még több levél. Apró láncszemként épül fel ez a rendszer. Ahogy az egész világ is. Világ nincs emberek nélkül, de emberek sincsenek világ nélkül. És emberek nincsenek nemzetek nélkül. Önös nemzetek nélkül. De nemzetek sincsenek emberek nélkül. A titok, amit keresünk, az nagyon is közel van. Stílusosan, nem látjuk a fától az erdőt. Mi magunk vagyunk a levél, mi adjuk a fák gerincét, és mi adjuk az erdőt. Képzeljünk el egy erdőt fák nélkül... Képzeljünk el egy nemzetet emberek nélkül. Mi több. Képzeljük el összetartás nélkül.

Ahogyan a fa nincs levél nélkül, mi sem vagyunk összetartás nélkül. És ez az a dolog, ami igazán segíthet ki minket abból, amiben éppen vagyunk. A titok mi magunk vagyunk. Ha felfedezzünk magunkban a titkot, ha felfedezzük, hogy mi vagyunk a falevél, akkor sikerülhet. Fogjunk össze, tartsunk össze, és mi lehetünk a leggyönyörűbb erdő a világon. Egy olyan erdő, amiben tökéletes harmónia uralkodik. Ahol minden fának hatalmas koronája lehet. Legyünk egy nagy erdő! Mert lehetünk. Tudunk. És mert kötelességünk...

Címkék: tüntetés morvai krisztina bayer zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr90247427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.