Olyat is, amit nem?

 2007.09.22. 12:47

Molnár Lajosnak hála ma már vizitdíjat fizetünk. Minden egyes orvos-páciens találkozásnál meg kell térítenünk azt a bizonyos 300 Ft-ot. Ha nem a saját háziorvosunkhoz megyünk, akkor már 600. Vagy már talán 1000? Nehéz nyomon követni. Pláne, hogy már őszőkesége, Horváth Ágnes kisasszony a miniszter.

De amit ma olvastam az Index.hu-n, felháborított. Képzelje kedves Olvasó, hogy a balatonőszödi kormányüdülőben megszálló vendégek számára a Miniszterlenöki Hivatal (MeH) az egészségügyi ellátás 0, azaz NULLA forintba kerül. Pont azoknak nem kell fizetni, akik miatt most emberek milliói kénytelenek a háztartásuk költségvetésébe beépíteni ezt a változó költséget. Kormánytagoknak nincs ilyen változó költségük, csakis fix költség ebből a szempontból. Az a hihetetlen NULLA forintos fix költség. Ismét csak rá kell jönnünk, hogy a pofátlanságnak nincs határa.

Mert hát miért is lenne határa? Ezeknél nincs semmiben sem határ. Talán csak a csillagos ég. Mert nincs határ abban, hogy mennyit lehet ellopni. Nincs határ abban, hogyan sértik meg a törvényeket, még azokat is, amiket ők saját maguk hoztak. Miért pont a pofátlanságnak lenne határa?

A kommunistára jellemző az, hogy mindenáron meg akarja tartani a hatalmat. Sőt! Kutya kötelessége megtartani a hatalmat, hogy a saját ideológiáját rákényszerítse a tömegre. Ez így ment 1949 óta. És isszuk még ma is a levét. De nagyon jó példa volt erre 2006. Amikor megszületett az a bizonyos beszéd. Hazudtak, csaltak, loptak csak azért, hogy a hatalmat megtarthassák. És így még többet lopjanak... Mert lopnak ezek a mai napig.

És hogy hol van a pofátlanság határa? Gyönyörű példa Kabai Károly esete. Kismilliószor be kellett volna már vonulnia a börtönbe. És mindannyiszor nem vonult be. Pofátlan módon elbújt az OPNI-ban. Veres János komájaként ki ne merné ezt megtenni. De hála Istennek, győzött az igazság, és ma elfogták a rendőrök, és mehet be szépen a kis cellájába. Már ha nem találják ki addig, hogy ideggyenge. Mert ugye manapság jó pénzért bármiről lehet kiállítani egy papírt. Ha márpedig ideggyenge, akkor mehet vissza a TV-vel ellátott kis kórtermébe. De még mindig jobban fogja ott magát érezni, mint a börtönben. Ugye, az a bizonyos szappan...

Összességében az, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, még hagyján. Mert már 1949 óta ilyen a politika. De az, hogy bevezetnek vizitdíjat, és pont nekik nem kell fizetni a kormányüdülőben, az, hogy Kabai Károly nem vonul be, mert Veres Jancsi komája, és még sorolhatnám, azt tükrözik, hogy a pofátlanságnak tényleg nincs határa. De meg kell kérdezni Bayer Zsolt után szabadon:

HOL VAN A POFÁTLANSÁG HATÁRA???

Címkék: mszp vizitdíj veres kabai károly

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr81247435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.