Ehhez bezzeg van eszetek...

 2007.09.23. 22:19

A bejegyzés alapvetően orosházi illetőségű lesz. A történet ott kezdődik, hogy korunk tizenéves korosztálya kora ellenére azt hiszi, hogy motorral nagy királlyá válhat. Bizonyos körökben ez igaz is.

Viszont korunk nagy királyai leginkább akkor érzik magukat a nagy király szerepében, amikor Orosháza területén, különösképpen a "főuccán", ahol igen sokan laknak, bőgethetik a motorjaikat. Igen nagy hanggal vannak, szabálytalanul közlekednek. Mert gondolják, apuci majd mindent elintéz. Ha összetörik a motor, vesz másikat, ha megbünteti a rendőr, akkor majd kifizeti a bírságot, rosszabb esetben lefizeti a hatóságot. Ezzel a tudattal bármit megtesz, csak hogy jól érezze magát, és megmutathassa, hogy ő aztán egy hatalmas valaki.

De a héten megtörtént az, amire nagyon sokan vártak. Az önkormányzat kitiltotta a motorosokat a bizonyos közterületről. Nyugodtan lehet közlekedni mostmár a környéken, a lakók tudnak aludni normálisan.

Na de amit hallottam, az megdöbbentett. Ketten is megkerestek, hogy a BEOL hírportálon (http://www.beol.hu) én írtam-e kommentet. Mindkétszer visszautasítottam. Ekkor tudtam meg, hogy szerény tinédszer-motorosaink tüntetésre vetemedtek. Kár, hogy nem volt bejelentve. A "főuccán" tették mindezt. Ami egyébként is egy igen forgalmas környék. Magyarul mivel nem jelentették be, hogy ők bizony demonstrálni akarnak a rendelet ellen, szabálysértést követtek el, mivel akadályozták a közúti közlekedést.

De ami még viccesebb, hogy már petícióval akarnak előállni a testület elé. Pláne még jobb, hogy engem keresett meg az egyik ilyen motoros-ismerősöm egy másik ismerősömön keresztül. Itt jelentem ki, hogy nem vagyok hajlandó semmiféle olyan kezdeményezést támogatni, amely a testület döntésével ellentétes lenne. Ha másért nem is, legalább azért, mert a hosszú távú városfejlesztési tervekkel ellentétes lenne. Ha nem most tiltanák ki a motorosokat, akkor egy vagy két év múlva. Így hamarabb szabadultak meg a lakók egy hatalmas problémától.

Előbb kellett volna gondolkodnotok kedves kiskirályok. Mert lehet őrültködni. Nincs megtiltva. De ha már demonstrálgattok, akkor előbb is lehetett volna. Például kiállni egy olyan ötlettel, hogy csináljon nektek a testület egy területet, ahol vandálkodhattok. Habár nem kevés terület van még a városban, ahol hódolhattok szenvedélyeteknek.

De ott kezdődik a dolog, hogy a jogosítványt megkaptátok. A jogosítvány nem csak egy kis kártya. Az felelősséggel jár. Olyan felelősséggel, ami látszólag nem nagy, holott igenis az. Ha tekintettel lettetek volna a szabályokra, a környéken lakók nyugalmára, akkor nem lettetek volna kitiltva a területről. Csakis magatoknak köszönhetitek! Lehet szidni az önkormányzatot! Sok mindent lehet! De előbb gondolkodni kell...

Összefoglalva meg kell védenem minden téren a testületet. Jó döntést hoztak! Ha valami nem tetszik, akkor lehet fordulni bátran Varga Zoltánhoz, a Városfejlesztési Bizottság elnökéhez. Biztos vagyok benne, hogy megértően végig fog hallgatni minden egyes motorost! Lehet próbálkozni!

És végül lássa mindenki! A szabálysértés:

 

 

Címkék: tüntetés orosháza motorosok

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr20247440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.