Kretének egy temetőben

 2007.11.03. 18:28

Van egy baráti kör. Tele van fura emberekkel. Kádár János Baráti Körnek hívják őket. Ma, november 3-án megemlékezést tartottak Kádár János sírjánál. Ez az a hír, amitől forr a vérem:

A szovjet csapatok bevonulására, az 1956-os forradalom leverésére emlékeztek szombaton a Kádár János Baráti Kör tagjai a Fiumei úti nemzeti sírkertben. Az egykori állampárt tagjai, a munkásőrök és a volt ávósok következetesen ellenforradalomnak nevezték az '56-os eseményeket.

Pár ütődött kommunista állat, akiknek a nyelve az előző rendszer fenekében volt tövig, most kimennek a Fiumei úti temetőbe, és arra emlékeznek, hogyan öltek meg embereket, hogyan fojtottak vérbe egy olyan spontán forradalmat, amit magyarok kezdeményeztek egy gyilkos rendszer ellen.

A hír egyébként folytatódik:

A baráti kör elnöke bátor tettnek nevezte, hogy 17 évvel a rendszerváltás után Horn Gyula unokahúga, Havas Szófia szocialista országgyűlési képviselő ki merte mondani, hogy '56-ban valójában nyilas csürhe vadászott a kommunistákra és a zsidókra. A baráti kör tagjai Kádár János sírját, a munkásmozgalmi pantheont és az 1956-os forradalom idején meghalt ávósok sírjait is megkoszorúzták.

A kádárjánosbarátikör elnöke nem normális. Megértem szegény neobolsi Havas Szófiát, hogy meghalt az édesapja. De ez a nő egy valamit felejtett el: önző módon nem képes arra, hogy eszébe jusson az, hogy a drága jó Havas apuka hány embert ölt meg ávósként.

Egyszerűen nem értem meg, nem fogom fel, hogy 17 évvel a kvázi-rendszerváltás (én most már így hívom) után hogy történhet meg az, hogy az ország házában egy ízig-vérig kommunista, bolsevik felfogású ember ül. Ez minősíti a szocialista pártot is. Nem mellékesen itt kell hozzáfűznöm, hogy ilyen gyűjtőpártot még soha nem láttam, mint az emeszpé. Neoliberális politikát folytat, szociáldemokratának mondja magát, és ráadásul még kommunista is ül a sorokban. Zseniális, ahogyan a sok millió ember előtt ilyen szép látszatot tud kelteni. Gratulálok az emeszpének!

Visszatérve az eredeti témára, ezekre az elmebeteg marhákra. Az a baja ennek az országnak, és ebben nagyon sokan egyet értenek velem, hogy anno, amikor megtörtént a kvázi-rendszerváltás, az előző rendszer embereit nem akasztották fel. Sok értelmiségi ember is eljutott már eddig a gondolatig - nem biztos, hogy vér nélkül kellett volna végbe mennie a rendszerváltásnak. És egyre inkább úgy tűnik: igaz.

Mert még mindig ott vannak azok az emberek, akik az előző rendszer éllovasai voltak. És ők diktálnak nekünk szabályokat, elveket, normákat demokráciáról, holott a legnagyobb diktatúra kiszolgálói és hirdetői voltak. Köpönyegforgató egy banda, tény.

És még van képe pár emberszabásúnak azt állítania, hogy 56-ban zsidókat és kommunistákra vadásztak a nyilasok. Ebből a mondatból egy valami igaz: kommunistákra vadásztak. A zsidókra a II. világháborúban vadásztak. És még valamikor. Bizony Rákosiék alatt a kedves kommunista barátok vadásztak még rájuk. Ugyanis érdemes azt tudni, hogy az 50-es években Izrael levelet intézett az akkori Központi Bizottsághoz, hogy miért telepítik ki a zsidókat. A Központi Bizottság annyit reagált, hogy nem a zsidókat telepítik ki, hanem a polgári elemeket.

Úgyhogy kedves kommunista barátaim, lehet elgondolkodni, hogy kik és mikor vadásztak a zsidókra. Pofátlanok maguk nagyon, de lesz ennek még böjtje, csak ki kell várni.

Tudják, unalmas már az antiszemitázás, meg a zsidózás. Befejezhetnék végre. Van elég baja annak a népnek (bár Simon Peresz kijelentése után elgondolkodnék a saját állításom megcáfolásán...).

Kedves Havas Szófia és kádárjánosbarátikör!

Maguk szépen menjenek haza, Havas elvtársnő mondjon le a képviselőségéről, és pihenjenek egy nagyot. Rakjanak be régi Rákosi- és Kádár-beszédeket a lejátszóba, és hallgassák. Hátha megnyugszanak tőle. És akkor még hülyeségeket sem fognak nagy nyilvánosság előtt kimondani, az emberek nagy része pedig nem fog azon gondolkodni, hogy mit tenne magukkal... Én sem írnám le inkább! Fogadják meg a tanácsomat!

Üdvözlettel:

Dobroczki Ádámkret

Címkék: 1956 kádár jános kommunista havas szófia

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr46247467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.