A mai napon Orosházán ismét tüntetés volt. Ismét a szárnyvonalak bezárása miatt. De most más szereplőkkel: Németh Béla polgármester, Dancsó József alpolgármester, Karsai József (Battonya MSZP-s országgyűlési képviselője, polgármestere) és szakszervezeti vezetők.

Bár már tudtunk róla, hogy lesz egy ilyen tüntetés. Olvasni lehetett az Orosházi Életben. Ma lezajlott a demonstráció. Meglepetésként hathatott sok emberre Karsai József jelenléte. Karsai Józsefről annyit röviden, hogy az MSZP-frakcióban és a pártban is hangadó ember, sokan hallgatnak rá. Manapság azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy kismillió kritikát fogalmazott meg saját pártjáról, illetve a kormány munkájáról.

Meg kell, hogy mondjam, fantasztikus beszéde volt. Idézet: „Én azt hiszem, hogy a demokrácia alapja, hogy nem félünk. Nem félünk ide eljönni ellenzéki képviselőkkel, polgármesterekkel. Együttesen ki kell állnunk és meg kell tegyünk minden olyan intézkedést nekünk, akik a tűzhöz közelebb vagyunk, ne tehesse meg egy egyszázalékos pártnak egy embere, hogy bezárja a vasútvonalakat."

És milyen igaza van. Egy korábbi tüntetés alkalmával is éles hanggal bírált, és tényleg nem fél, ami az alábbi idézet is bizonyít: "Minden eszközt meg fogunk tenni, ha kell, engedetlenségi mozgalmat szervezünk a térségben, amíg nem biztosítanak megfelelő feltételeket, nem végzik el a fejlesztéseket. Nem engedjük a vasútvonal bezárását. Tiltakozom és nem fogom engedni."

Fontos dologra hívta fel Karsai Úr a figyelmet. Nevezetesen arra, hogy létezik pártoktól való függetlenedésre lehetőség. El kell fogadni: bizonyos esetekben fel kell adni a párthűséget a köz érdekeiért. Karsai ezt ma megtette. Emiatt Karsai József a legtisztességesebb, legbecsületesebb MSZP-s emberré nőtt a szememben.

Ma (azaz már tegnap, mivel már elmúlt hajnali egy óra) az orosházi polgármester, a battonyai polgármester azt mondta: nincs jobb- és baloldali vasút, utas. Milyen igaz is...

De megint van itt egy apró hézag, amit miatt megint felemásan kell értékelnem ezt az egészet. Nevezetesen az, hogy a múltkor a Jobbik szervezett demonstrációt az orosházi vasútállomás elé. Akkor ott volt Nagyszénás polgármestere, Nyemcsok János (Fidesz), Szarvas polgármestere, Babák Mihály (Fidesz), Elek László (a nagyszénási MIÉP elnöke), Samu Tamás Gergő (Békés megyei Jobbik-szervező) és Patakfalvi János (az orosházi Jobbik elnöke).

Tehát az apró hézag itt kérem az, hogy a Jobbik felkereste a mai napon tüntetést szervezőket (orosházi vezetőket), de gyönyörű visszautasítást kaptak, csak úgy stílusosan: "Köszönjük a lehetőséget, de nem tudunk élni vele."

Nos, kedves Uraim!

Mi az, hogy nem tudnak élni vele? Kutya kötelességük lett volna azon nyomban igent mondani. Ha igazán komolyan gondolják azt, hogy itt már nincs szó párt- és személyi presztízsérdekekről, akkor ki kellett volna menni. Úgyhogy ismét csak annyit tudok mondani Önöknek, hogy komolyabban kellene venni a dolgokat.

Kérem! Fogják fel, hogy a vasút ügye nem pártérdek kérdése. Nem az a kérdés, hogy egy ilyen paritású ügyből, hogyan tud akárki is hasznot húzni. Ki kell menni! EGYÜTT! Amíg ezt nem értik meg, ne is várjanak érdemi eredményt!

Mindenesetre örülök, hogy ma is történt valami. Bízom benne, hogy ha kell, akkor tovább is fognak lépni. Érdemes megfogadni Karsai József gondolatát, amit fentebb idéztem. Most még egyszer: "Minden eszközt meg fogunk tenni, ha kell, engedetlenségi mozgalmat szervezünk a térségben...".

Kezdjék el összehangolni a dolgokat, különben a lakosság hatalmasat fog bukni, és félő, Önök is...

Címkék: mszp fidesz máv tüntetés vasút karsai mellékvonal bezárás

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr16247476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.