Fellégezhetnek...

 2007.12.17. 21:24
204 igen, 168 nem és 1 tartózkodás. Ez az egészségbiztosításról szóló törvény mérlege. Megszavazták.

A kormánynak gyakorlatilag ez volt az egyetlen lehetősége, hogy a helyén maradjon. Ha ma más eredmény született volna, hatalmas gondban lett volna a koalíció.

Mindenesetre Horváth Ágnes és Kóka János egymás nyakába borult. Kép:
Forrás: http://www.mno.hu

Boldogok lehetnek, az 1%-os pártnak sikerült az, amit szerettek volna.
Sajnálatos, hogy így alakult. A civil ellenállás hatására is elfogadták. Pedig a társadalom nagyon nem ezt akarja. Nem véletlen az a sok tiltakozás, sztrájk. De valakiknek ez nem számít, csak annyit mondanak: "Majd megunják, és hazamennek!".

Ma lebénult gyakorlatilag a vasút. Gaskó István elérte ezt. A kormányt ez sem érdekelte. És ami totálisan elszomorító: ma vége a sztrájknak. Hír erről itt: http://index.hu/gazdasag/magyar/ofogl071217/.
Ez a hír gyakorlatilag nevetségessé, okafogyottá tette az egészet. Ebből Gaskóék csak akkor tudnak kimászni, hogyha január 1-től totális általános sztrájkot hirdet, és valóban tartják is ahhoz magukat.

Gyurcsányék joggal mondhatják: Majd megunják és hazamennek. Megunni ugyan szerintem nem unták meg, de hazamentek, és csendben maradnak. Ezek után akarunk mi akármit is?

A félpályás útlezárások megvoltak, hazamentek. Egy biztos: több helyen a területfoglalási engedély több napra szól. Ergo sok helyen lesznek holnap is útlezárások.

A tanároktól elnézést kérek, de a kék szalaggal azt érték el, ami várható volt. Semmit. Szép dolog, hogy szolidárisak kollégáikkal, de ha tényleg komolyan veszik a tiltakozást, akkor NE VEGYÉK FEL A MUNKÁT!

Mindenesetre a mai nap, az utolsó ülésnap az őszi időszakban sok mindent hozott. Laborc Sándor lett az NBH főigazgatója, megszavazták a TB-reformot(?), és lesz népszavazás...

Emellett beemelték a képviselők a nemrégiben aláírt lisszaboni reformszerződést az Alkotmányba. Szép ceremónia volt, egyből a pénztártörvény megszavazása után. 25 perces Gyurcsány-expozé - nem hallgattam meg.

Az emberek készülhetnek, beindul a verseny a biztosítók között. Egy kedves ismerősömet idézném: "Kíváncsi leszek, hogyha nekem X-bizosítónál lesz a betegbiztim, akkor ha a kocsit, meg a házat, befektetésem is hozzá viszem, adnak-e kedvezményt!" Nyilván igen... - elkezdődik az egészségügy bekeverése az üzleti világba.

Orosházi olvasók figyelmébe: Fetser János és Varga Zoltán országgyűlési képviselők igennel szavaztak az TB-törvény zárószavazásán...

Egy valamit nem értek: amikor a Házelnök szavazásra bocsát egy törvényjavaslatot, határozati javaslatot, miért ordibálnak annyian, hogy IGEN, NEM! Ez számomra megfejthetetlen...

És még egy mai hír: Kakát választotta a FIFA az év játékosává...

A végére pedig egy kép:

Címkék: mszp szdsz reform parlament tüntetés népszavazás egészségügy tb sztájk

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr50267529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.30. 18:22:20

Készüljönk vagy ne az egészségbiztosítási pénztárakra? Mi lesz még ebből...Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot. A nagy-nagy eseményről ami December 17-én történtEgészségügyi Minisz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.