Közvélemény és odamondás...

 2008.01.26. 18:07

Olvasgatva a Hír6.hu-n és a beol.hu-n a témához kapcsolódó hozzászólásokat, megállapítható ez-az...

Dancsó, Molnár haza!

Ez a legelső, ami nagyon feltűnő. A közvélekedés általánosan úgy ítéli meg a jelenlegi vezetési válságot, mint valami puccsot. Emiatt nem szimpatikus nekik a címben említett két fideszes politikus. Az elmélet, amely körvonalazható a véleményekből, a következőképpen néz ki: Dancsó és Molnár, a Fidesz helyi prominensei meg akarják szerezni a hatalmat, ezáltal el akarnak sok pénzt lopni. Az elmélet maga igen logikus, ha alapvetően a magyar politikai morálból indulunk ki. Aki hatalomra kerül, az lop - gondolja a választópolgár. Rendszerint az gondolja leginkább így a regnáló hatalomról, aki nem szimpatizánsa a politikai csoportnak, pártnak. Nos, az a különleges szituáció állt elő, hogy kőfideszesek szidják a két politikust. Ilyen ritkán van, de előfordulhat. Most előfordult, és azt gondolom, amikor ilyen megtörténhet, akkor ott az érintett politikuoknak keményen el kellene gondolkodniuk a saját szerepükön...

Lemond-e?

Jó kérdés. Ha továbbra is élesen támadják a polgármestert, akkor le fog mondani. Kérdés: azután mi lesz? "A Hír6 azt kérdezte, hogy amennyiben azt a konzekvenciát vonja le Németh Béla, hogy lemond, akkor mi lesz a szocialista párt reakciója?

- A folyón akkor kell átlépni, ha odaérünk, ma még ez a kérdés nem értelmezhető - érkezett Varga Zoltán válasza. - Mi minden alkotmányos politikai erővel tárgyalunk, de megkeresés nem érkezett." - olvasható itt. Felemás válasz, de titokban nyilvánvaló, hogy ez micsoda. Nagyközönség előtt nem törünk hatalomra, titokban pedig... Na, nem vagyunk mi sem hülyék.
Egyelőre viszont Németh Béla marad, várjuk tovább az eseményeket.

Varga "megmondó" Zoltán

Egyébként ismét igaza van egyébként a polihisztor(?) Varga Zoltánnak: "Veszélyes, ami Orosházán folyik." Rohadtul veszélyes. Igen, képviselő úr, ennél veszélyesebb nem is volt. Azért veszélyes, mert azok a jobboldali emberek, akik mostmár szabadabban érezhetik megukat, ismét kevésbé lesznek szabadok. Mert tudják meg, tisztelt képviselők, hogy az Önök idejében nagyon sok ember félt. Több forrás is megerősített olyan dolgokat, amin elképed az ember, ha beleszületik a "demokráciába". (a következő mondatokért felelősséget ismét nem vállalok, lesz még jópár ilyen...) Példa: az egyik közintézmény felsővezetője több dolgozót is azzal fenyegetett meg, hogy ha a Fidesz-re mernek szavazni, akkor el lehet búcsúzni a romantikus munkakapcsolattól. És ezy csak EGY példa a sok közül...
Tehát, kérném Varga Zoltán urat, hogy gondolkozzék el azon, hogy mi az igazán veszélyes, és mi nem. Nyilvánvaló, hogy a város működése miatt aggodalomra adhat okot egy vezetési válság, ebben egyetértünk. Bízom benne, hogy a szocialista képviselők és Kiss Attila szabaddemokrata képviselő is azon gondolkodik, hogyan legyen megoldva mielőbb a probléma, és nem azon, hogyan kaparintsák meg a hatalmat...

Viszont a polgármester is érdekesen gondolkodik a város vezetéséről. Nem tudom, milyen dolog az, hogy nem tekinthető meg a 2008-as költségvetés. Itt nem arról van szó, hogy "azok a mocsok, szocik, háhá, úgysem tudnak meg semmit", nem ilyen mentalitással kellene dolgozni. Egy város vezetése nem olyan, mint a Parlament. Egyszerűbb, kisebb. Nem értem meg, hogy miért kell ellenségeskedni. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy MSZP-párti lettem, felejtse el sürgősen, csupán engem az zavar, hogy egy demokráciában majdhogynem minden úgy működik, mint az előző rendszerben: leginkább sehogy, ha meg működik is, akkor erősen máködik a szelekció, rosszabb esetben a kontraszelekció.

Lehet, lassan eljön az ideje, amikor a választópolgárok kiábrándulnak - legalábbis itthon Orosházán - a jelenlegi politikai elitből, és egy független lesz a befutó? Meglátjuk... Nekem már elegem van mindegyikből... És jelenleg a szavazáson Fetser János vezet... Hajrá Fidesz, így tovább, búcsúzhattok a széketektől, ha így folytatjátok! Gondolkodni Uraim, gondolkodni...

Címkék: politika mszp fidesz botrány orosháza varga zoltán dancsó józsef molnár béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr6312632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ronix 2008.01.28. 11:31:39

Olvasgatva a hozzászólásokat megállapítható, hogy minden félnek igaza van, illetve sekényes kíváncsiságomat valamint átlagos igazság érzetemet minden nyilatkozat után "kielégítették".
(Dícséretes, hogy legalább a kommunikáció területén fejlődtek valamelyest "nagyjaink").
Sekélyes és átlagos, mint a legtöbb orosházi polgárnak, akik nem foglalkoznak a politikával.
Tapasztalatok alapján ezen nyilatkozatok erri is szolgálnak.
Egyvalamiben azért biztosak lehetünk a város érdekeit semmilyen körülmények között nem szolgálja ezen perpatvar és látszólagos együttmúködés .