Ismét kordon és terror...

 2008.02.08. 20:04

"Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán az épületet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják, és így megközelíthetetlenné teszik a Kossuth-, a Rákóczi- és a Károlyi-szobor körüli zöld területet, valamint az Országház IX-es kapuja előtti nagy parkolót, egészen a villamossínekig." - idéztem az mno.hu-ról

Most éppen miért? Miért pakoljuk ki megint a rácsokat? Miért rakjuk ki megint az ország legfőbb tere köré a vasdarabokat?

Ja, van egy sejtésem. Hát 11-én ezek szavazni fognak megint. Egészségbiztosítási törvény, elnézést, reform. Ismét szavazni fognak arról, amiről már december 17-én egyszer szavaztak, csak hát volt egy kis ellensúly a rendszerben, méghozzá Sólyom László kvázi vétója. Akkor azt találta mondani, hogy nem lát garanciákat arra, hogy a beteg legyen az első a rendszerben. Visszadobta hát azt.

A történet úgy folytatódott, hogy mindenki örült a kormányoldalon, hogy nem az Alkotmánybíróság elé dobta Sólyom a törvénytervezetet, hanem megfontolásra vissza az Országgyűlésnek. Mivel szerintük ez alapján a tervezet nem alkotmányellenes. Nagy népi hurrá!

És jön február 11. A tavaszi ülésszak első parlamenti ülésnapja. Napirendi pontok között szerepel két lényeges elem. Az egyik a TB-törvény, a másik a Fidesz törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezése. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogyha a Parlament elfogadja a törvényt, akkor az hatályba is lép, mivel az Alkotmány szerint ilyenkor a köztársasági elnöknek már nincs vétójoga.

Egyébként cselesek. Igencsak ravasz kis dolgot tesznek. A törvénytervezetből kiveszik azt, hog több biztosító, helyette az egy biztosító, több pénztár elnevezés fog szerepelni. Az EDDSZ elnöke, Cser Ágnes illusztrálta nagyon jól a helyzetet: elmondása szerint, annyira hülyének nézik a magyarokat, hogyha a törvényben egybiztosítós modell szerepel, akkor azt hiszik, hogy máris társadalombiztosításról van szó. Pedig nem feltétlen...
A cselt azért kell belevinni a törvénybe, hogy az Albert házaspár népszavazási kezdeményezése kvázi értelmét veszthesse, mivel a házaspár kérdésében a hangsúly azon van, hogy NE lehessen Magyarországon több-biztosítós rendszer. És amint a törvényből eltűnik a több-biztosító szó, onnantól kezdve értelmetlen lehet a népszavazás.

És hát kordonok jönnek-mennek, most éppen megint jönnek. Ismét azért, mert félnek. Viccesek egyébként a kormánypárti képviselő urak. Lendvai Ildikó találta azt mondani egy mai sajtótájékoztatón, hogy azért kell kordonnal körbe venni a Parlamentet, mert első ülésnap lesz, és ilyenkor nagykövetek, meg egyéb, a magyar átlag választópolgár szemében általában százhuszadrangú senkik érkeznek a jeles napra, és emiatt több parkolóhely kell. Arról elfelejtett tájékozódni a kedves frakcióvezető asszonyság, hogy a rendőrség közleménye szerint azért kell ismét kordont emelni az ország főtere köré, mert demonstrációktól tartanak. No meg várhatóan március végéig a helyén marad a kordon. Március végéig itt lesznek a nagy külföldi akárkik? Ugyan már, kérem...

Tehát jövő héttől ismét kordon, március 15-én ismét kirekesztettség. Tehát március 15-én nem lehetünk majd ott a Parlament előtt, hogy emlékezzünk méltóan a 48-as hősökre. Hát tegyék. De tudják jól, hog ez nagyon sokak szemében szimpla provokáció. És emiatt ismét lehet számítani március 15-én zavargásokra. De hát nem baj az, szimplán csak a hatalom érdekeit szolgálja, ha zavargások vannak. Fasiszta kártya, ugye rémlik??

Még egy kis apróság arról, hogy mennyire vicces a hatalom. Mai nap folyamán öt településen szocialista képviselők házának kertjébe érkeztek Molotov-koktélok, illetve több kormánypárti képviselő kapott fehér port tartalmazó borítékot. És Lendvai Ildikó kiáll, és azt mondja, hogy ezek terrorcselekmények, de kizárólag laikus értelmezésben. Mit ad Isten, a Nemzeti Nyomozó Iroda is terrorcselekmények ügyében nyomoz. Egy szó mint száz: Magyarország tényleg terrorveszélynek van kitéve? Mert akkor kérném, hogy Ferihegyen legalább olyan biztonsági előírásokat vezessenek be, mint az USA-ban, és legyen kb. annyi kamera mindenhol, mint Nagy-Britanniában, nehogy véletlenül terrorcselekmények áldozatai legyünk. Szóval hát vicc...

Címkék: politika mszp fidesz gyurcsány szdsz kordon elkúrtad

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr46331648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SJK 2008.02.09. 07:40:21

Tegnap megyek haza, egy csomó rendőrautóval találom magam szemben Debrecenben, aztán az Aranybika területe lekordonozva,csak nézek hogy mi van, egy csomó más emberrel egyetemben, rendőrök ott feszítenek,ilyen tisztára oroszokra emlékeztető cuccban...azt mondja épp az egyik a járókelőnek: "Csak ki lettünk rendelve, nem mondták, hogy miért" (Jó duma - gondoltam -, csak nem akartok felhajtást meg anyázást, meg hogy a nép idetömörüljön...szerintem Fletó jön...csak tudnám mit keresne Debrecenben)...Mire hazaértem, be is igazolódott...De mekkora felhajtás volt, Úristen! Kb. le se sz...ták volna ha ott van Gyurcsány, de olyan rendőri biztosítás volt, mint mikor BUsh jött...pfff

TP 2008.02.09. 19:26:03

hm...

Szólj Orbánnak, ők majd mennek és lebontják, végülis retorzió nélkül bármit megtehetnek... mert ugye baloldali a rendőrség meg az igazságszolgáltatás is.

Orbán Viktor mondjuk bonthatná a kordont, legalább akkor már a "zemberek" másodszor is láthatnák dolgozni...