Orosházi egyveleg

 2008.02.23. 19:52
Költségvetés: NEM
"Hosszú vita után nem fogadta el a képviselő-testület a város idei költségvetését. A szocialisták kifejezetten sok módosító indítványt fogalmaztak meg a büdzsé vitájában, ám ami sokkal felûnõbb volt, a jobboldal alig, és akkor sem érdemben szólt hozzá a disputához. A jelenlegi költségvetési tervezet elfogadottságának hiányát pontosan jelzi a szavazati arány, hiszen csupán 5 igent kapott, 10 nem és 6 tartózkodás mellett.(A Fidesz részérõl egyszerre voltak "nem", "igen" és "tartózkodó" szavazatok.)"
Kénytelen voltam megint a hir6.hu-ról híreket szemezgetni, bár ez Nekik is és nekem is jó.
Szóval nincs 2008-ra Orosházának költségvetése. Bravúros tett a testülettől, köszönjük szépen Nekik.

Érdemben akkor lehetne erről valamit is mondani, amint jönnek majd a mostanában igencsak kedveltté vált sajtótájékoztatók. Egy előzetes már volt, méghozzá szocialista részről. Ki más, mint Varga Zoltán. Szerinte kevés a pályázat, egyes számok alultervezettek. Más vásorokkal hasonlítgatja Orosházát, de konkrétan nem hivatkozik senkire, semmire, ezért felmerült bennem a blöff gyanúja. Végülis a végső cél mindig is a hatalom megszerzése. És amilyen állapotban van most az önkormányzat, bármit lehet mondani, csak még rontsunk kicsit a helyzeten. Elég jól is megy...

De továbbra sincs még költségvetés. Ahogy az idézetben olvasható:5 igen, 10 nem és 6 tartózkodás. Első gondolatom az volt, hogy kik tartózkodtak a szavazástól. Eléggé fajsúlyos kérdésről van szó. De páran csak tartózkodnak...
A másik nagy gondom a "jobboldal" kohéziójának nemlétezése. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy pl. (szigorúan példa!!!) Dancsó József nemmel, Csizmadia Gergely pedig igennek szavazna. Ahogy a hír tudósítója is leírta, és nagyon is igaza van: káosz uralkodik a "jobboldalon". Hogy ennek mi lehet az oka, egyelőre rejtély. Mindenestre ha ez tovább folytatódik, csak egy javaslattal élnék: önfeloszlatás. Ugyanis jelenlegi keretek és viselkedési mechanizmusok mellett egyre inkább úgy tűnik, hogy a képviselőtestület munkája akadályokba ütközik, ami viszont nekünk, Orosháziaknak csak gond, a képviselőknek meg kvázi mindegy, mert a fizetés az megjelenik az egyébként sem vékony bankszámlán...

Horn Gábor betette a lábát

Bizony, itt volt az SZDSZ-es ügyvivő. Múlt hét csütörtökön (2008. február 14.) tette be a lábát kis városunkba, hogy itt is kampányoljon egyet az agyat mosó kefével, és a szocializmussal való félelmkeltéssel.
Mindenképpen ide kell biggyesztenem az orosházi testület SZDSZ-es tagjának (Kiss Attila) ma reggeli kiírását az Üzenőfalról:
"Koltos! a kérdőív amit reklámozol, nem objektí, hanem irányított struktúrájú kérdéseket tartalmaz. Ezért csak egy féle alternatíva jöhet ki belőle. Tipikusan egysíkú akárcsak a Fityesz összes csúsztatós kritikája. Természetesen nem csodálkozom rajta, mert a diktátorok egyik sajátja, hogy csak egyetlen elképzelés lehet helyes az övé!!!!" (nyelvtanilag nem elemezzük).
És most pedig ide kell biggyesztenem azt, amit Horn Gábor mondott a csütörtöki sajtótájékoztatón:
"A népszavazás eredményétől függetlenül az SZDSZ tovább viszi a megkezdett reformokat  mert Magyarország számára nincs más út."

Remélem, valamennyire érzékelhető valami a két írás között...Kiss Attila szerint a reform eredményei már ma is érezhetõek. Hála Istennek, én annyira nem érzem a reform eredményeit, mert orvoshoz nem kell járnom (marad plusz 300 Ft-om), illetve kórházban sem jártam húgom születése óta (1998. július 4.), így a napidíjat is mgúszom. Viszont, ha már nem is érzem e bőrömön, látom mások kárán. ELég csak az a statisztikai adat, hogy tavaly 2006-hoz kéepst 8%-kal nőtt a csecsemőhaladnóság? Vagy megemlítsük azt a számos esetet, amikor amiatt halt meg egy beteg, mert fogalmuk nem volt arról, hogy melyik kórházba kell vinni? (nyilván a mentős a hülye, tudjuk... bár lehetne az ügyeletes meteorológus is) Nagyobb halandóság, több SZDSZ! Köszönjük, NEM!

Horváth Ágnes is

Vagy mondhatni, Killer Ági, manapság ez a divatosabb. De maradok hű és tisztelettudó a miniszterasszonyhoz, úgyhogy Horváth Ágnes. Bizony Ő is itt járt, méghozzá e hét csütörtökén (2008. február 21.). Hogy mit mondhatott? A fene se tudja pontosan. De van sejtésünk:
- az egész világ profitorientált
- a vizitdíj nagyon hasznos
- a vizitdíj megszüntette a paraszolvenciát (hálapénz jelensége)
- ha eltörlik a vizitdíjat, nagyon kiszúrunk a doktorokkal, mert kiesik a bevételük nagy hányada
- egyéb okosságok
Részletek jövő héten!

Beszari SZDSZ?

Nem sokat vagyok sajnos tanulmányaim miatt Orosházán. Ennek ellenére tájékozódom az otthoni eseményekről (újság, hírportálok, stb.). De valamit nem tudok megérteni. Mostanság hétről hétre azt látjuk, hogy valamelyik "prominens" SZDSZ-es politikus tiszteletét teszi városunkban. Ellenben olyat soha nem hallani, olvasni, hogy mikor FOGNAK ezek a bizonyos "liberális" politikusok megjelenni. Miért beszari az SZDSZ?? (ha Kiss Attila olvassa majd ezt, akkor kérem, válaszoljon)
Előfordulhat az, hogy az eddigi tapasztalatok miatt nem hirdetik meg előre rendezvényeiket? Félnek, hogy valamelyik baromi népszerű politikusukat eltalálja netán egy tojás? Vagy hogy szimplán csak leordítják őket? Ha már ennyire vállalták hivatásukat, olyannyira elkötelezettek, viseljék csak el a tojásokat, a leordításokat. Ha csinálok valamit, annak vállalom a következményeit. Vagy a csúcsliberális oldalon másképp mennek a dolgok? Ki tudja...


Mindenesetre nincs költségvetés, közben pedig SZDSZ-es emberkék és plakátok lepik el a várost. Merre tovább Orosháza?

Ui.: ajánlom mindenki figyelmébe az ocsmány, gusztustalan, de egyben fantasztikusan kreatív SZDSZ-es plakátokat: http://video.szdsz.hu/plakat.htm
Ha véleménye van a plakátról, ne féljen leírni, ossza meg!

Címkék: politika szdsz orosháza

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr52351728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.