Eredmény: el a picsába

 2008.03.10. 19:10
Bizony, van eredmény. Tegnap a nép népszavazott három kérdésben. Az istenadta nép döntött arról, hogy baromira nincs kedve vizitdíjat, kórházi napidíjat és felsőoktatási részhozzájárulást (figyelem, nem tandíjat) fizetni. Érthető, ki a franc akar bónuszban fizetni... Ugye hogy ugye.

Éppen hogy csak érvényes lett a szavazás 50,47%. Ha 0,48%-kall kevesebb mennek el, ami kb. 38-39 ezer embert jelent, akkor bizony semmit nem ért volna az a 3 millió igen szavazat. Engem nem igazán lepett meg az eredmény. Papírforma a végeredmény. Egy valami meglepett: egyrészt az, hogy a nemek száma egyik kérdésben sem érte el az 1 milliót, másrészt pedig az, hogy majd 4 millió embert ezek a kérdések rohadtul nem érdekli. Csak annyit kérdeznék azoktól, akik nem mentek el, hogy miért ültek a seggükön... Elemzők hivatkozhatnak arra, hogy ez népszavazás, ez Magyarországon megszokott. Mármint, hogy népszavazásra nem szeretünk elmenni. Ami egyrészt szégyen, másrészt probléma. No de döntse el mindenki maga! Még mindig egy kérdésem van: MIÉRT NEM MENT EL KEDVES VÁLASZTÓPOLGÁR?


Az eredmények értelmezése viszont eléggé sokrétű. Hallottunk millió verziót. Egyrészt igen, szavaztunk arról, hogy nem szeretnénk 300 Ft-ot fizetni. De szavaztunk arról is, hogyan is ítéljük meg a kormány munkáját. Az egész tök szubjektív. Mondhat akárki akármit, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Tessék egymás véleményét tiszteletben tartani, na.

No de nem a politika szintjén. Egyik oldal mondja ezt, a másik mondja azt. Az egyik 19, a másik egy híján húsz. Körülbelül. Szeretett miniszterelnökünk szerint 3 millió embernek nem tudták elmagyarázni azt, hogy mi miért történik. Valóban. Ennek a 3 millió embernek Gyurcsány Ferenc magyarázhat addig, ameddig csak akar, nem fognak neki hinni a büdös életben mosmát sosem. Mert egy hazug emberről van szó, senki ne feledje. Aprócska megjegyzés: van pofája azt mondani az ellenzék vezérére, hogy csaló, miközben ott volt egy kvázi elcsalt 2006-os parlamenti választás. Ugyan már, kérem... - ez kellett ide, rég írtam.
Szóval Gyurcsány szerint itt csak 300 Ft-ról volt szó, semmi másról. Orbán Viktor szerint viszont a nép eldöntötte, hogy nem enged tovább a kormány hazugságának. Győztek a magyarok. Győztem? Boldog vagyok, hogy győztes lehetek, körbefutom Budapestet kétszer oda-vissza, és közben még lefotózom a 4-es metró gödreit is, mert olyan naturálisak.

Kinek van most igaza? Mint fentebb mondtam, döntse el mindenki maga. Én szeretek győztes lenni, én eldöntöttem már régesrégen. No de egy ember volt az, aki megmondta a frankót. Egy ember, akit eleve nem tartok normálisnak, pláne nem kultúrembernek, vitapartnernek még úgysem. Ez az ember nem más, mint az agyonliberalizált Horn Gábor. Horn Gábor figyelmetlen volt, mint már milliószor eddig. Nem vette észre, hogy kedvenc TV-csatornája, a HírTV éppen az ő szőrös képét veszi videóra. Gyönyörű kép, 120*90 olaj. Kóka és Horn bámulja a TV-t, miközben lőtyölik be az italukat, hallgatják a főnököt, miközben megmagyarázza a népnek a megmagyarázhatatlant. És jön Horn Gábor, amely pillanat mindent megér: "Nem azért Feri, hanem hogy menj a picsába!" (valami ilyesmi...) No kérem Horn Gábort nem tekintem legitim politikusnak, de most az egyszer legitimálta magát előttem is. Megmondta a frankót, és milyen igaza van... Győztesnek érzem magam!

Majd másnap sűrű bocsánatkérések, bár előtte azt mondja, hogy előfordulhat, hogy ilyet mondott, de úgyis mindegy. Persze, hogy mindegy, neki tök mindegy. Lehet azért nem emlékszik rá, mert a liberális sátorban túl sok alkohol foogyott, találgatásokba ne menjünk bele. Aztán jönnek a sűrű bocsánatkérések nyilatkozat formájában, majd telefonon is. Mégsem rúgott be, emlékszik, hurrá.

Egy valamit tudok mondani: Hatalmas respect Horn Gábornak!

Hétfőn pedig eltörlik a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Vállalkozást indítanék szívesen vizitdíj-automaták parkolóautomatává programozására. Aki szeretne betársulni, dobjon egy mailt a dobroczkiadam@gmail.com e-mail címre! Alacsony kockázat, biztos haszon! Osztjónapot...

Címkék: politika orbán tandíj gyurcsány horn gábor népszavazás vizitdíj elkúrtad

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr7374803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SJK · http://rockercsaj84.freeblog.hu 2008.03.10. 21:15:54

Én se mentem el szavazni, mert nem mentem haza hétvégére, mivel a suli programot iktatott be nekem. Szóval ennyi a kifogásom. El akartam volna menni szavazni egyébként, tehát engem igenis érdekelt volna, de szerencsére az jött ki eredménynek, amit szerettem volna, így nem kell életem végéig ezen rágódnom hogy az én szavazatom is hozzátett volna a dolgokhoz szerencsére.

politikus 2008.03.11. 00:34:16

Akkor érvényes a népszavazás, ha a szavazásra jogosultak legalább 25%-a ad ugyaonlyan választ.
Ez bőven megvolt, így nem pár tízezren múlott az érvényesség, hanem 1 millió főn.

midrovertalt 2008.03.11. 00:38:00

Kedves politikus!
Nem akarok okoskodni, de én úgy tudom, hogy akkor érvényes, ha a választásra jogosultak 50%-a járul az urnákhoz. Ha ez nincs meg, akkor jön be a képbe a 25%.

Üdv

midrovertalt 2008.03.11. 00:50:46

Bocs, hülye vagyok. Vagyis nem annyira, csak nem arra adtam választ, amire. :)
Szóval akkor EREDMÉNYES, ha a 25% ugyanolyan választ ad. Érvényes-eredményes, mai napig gondot okoz nekem is... :)

NagyEra 2008.03.11. 20:08:26

Bocsi, hogy belebeszélek, de a népszavazásnál nincs érvényességi küszöb, a megjelentek számától függetlenül eredményes, ha az összes választásra jogosult polgár több mint 25 százaléka azonos (és nem feltétlenül igen, mert a nem is eredmény) választ ad. Azaz 8 millió polgárból elmegy annak mondjuk 27 százaléka, és annak a 27-nek a 100 százaléka azt mondja, hogy nem, akkor is eredményes, és az eredménye az, hogy a választ elutasították, mert az összesnek több mint a 25 százaléka azonos választ adott.

midrovertalt 2008.03.11. 20:17:01

Igen, most ebben a pillanatban néztem utána, és ezt a szöveget találtam:
"Az ügydöntő népszavazásnak érvényességi feltétele van. A népszavazás érvényes és eredményes, ha a választójogosultak több mint 50%-a részt vett, és az adott kérdésre a választójogosultak több mint 50%-a azonos választ adott. Ugyanakkor sajátos megoldási lehetőséget biztosít az Alkotmány annak megfogalmazásával, hogy eredményes az a népszavazás is, amelyen a választójogosultak több mint 25%-a azonos választ adott a kérdésre, még akkor is, ha nem szavazott a választójogosultak 50%-a."
(forrás: www.valtozovilag.hu/rx/rxvalaszto.htm)

Szabi · http://www.helloszabi.com 2008.03.12. 00:10:28

Minek is készülsz Ádám, politológusnak?

Csak meg ne lássa a tanárod ezt a bejegyzést :)

midrovertalt 2008.03.12. 00:20:06

Jó, igen, tudom elk..tam, féligazságot írtam le, na. Elnézést a félretájékoztatásért. :)
Politológust akarnak belőlem nevelni az egyetemen, ez a válasazom Szabi... ;)

midrovertalt 2008.03.12. 00:21:17

Meg mentségemre szolgáljon, hogy hirtelen felindulásból született a post. De mentegetőzés helyett: bocs.

Szabi · http://www.helloszabi.com 2008.03.12. 00:46:48

Ha jó akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod, hogy nem SZABAD írni hirtelen felindulásból ilyen bejegyzéseket, PLÁNE nem politikai témában, PLÁNE nem úgy, hogy azt akarod sugallni, felkészült vagy - aztán kiderül, hogy mégsem, és sokkal nehezebb elfeledtetni a negatív véleményeket, mint pozitívakat generálni.

Meg ha kétszer átolvasnád a szöveget, rájönnél, hogy tele van olyan szavakkal, amelyek nem illenek egy ilyen témájú blogba (respect, frankó, stb), valamint a szóismétlésektől is falra lehet mászni.

A Horn Gáboros idézet pedig már tényleg csak hab a tortán. Hogy írhatsz olyat, hogy "valami ilyesmi", miközben nagyjából 10 másodpercbe kerülne megkeresni a neten, hogy pontosan mit is mondott?

Figyelj oda Ádám.
(konstruktív kritika, mint mindig)