Kóka meg a verseny

 2008.03.24. 18:22

Horn Gábor óta imádom az SZDSZ-t. Az emlékezetes "Feri, azt mondták, hogy menj a picsába!" tételmondat után kezdtem el megszeretni az SZDSZ-t. Azok után, hogy kiderült, volt csalás a februári tisztújítón, egyenesen ultraliberális leszek.

Már alapból olyan vicces, hogy az ügy kivizsgálásával egy bizonyos Jüttner Csabát bízott meg a pártelnök Kóka János. A vicc benne, hogy ezek ketten cimborák. Szép dolog a barátság, de nem egy ilyen ügyben, de hát ezt hiába próbálja magyarázni egy olyan embernek, aki brutálisan szerelmes a versenybe.

No, ez a Jüttner Csaba, aki egyébként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SZDSZ elnöke, kivizsgálta az ügyet. Mély meglepődéssel hallgattam a jelentés tartalmának összefoglalóját. T. Asztalos Ildikó (BAZ megyei elnök) ezen jelentés szerint Fodor Gábor számára gyűjtött álszavazókat. Nem szeretném levezetni, hogy mennyire nem koherens a jelentés, megtette már mindenki helyett Bőhm András. Akit érdekel, olvassa el, tanulságos.

No de ami eztán jött, az már tényleg az SZDSZ totális antiliberalizmusát jelenti. Jüttner Csaba megyéjében is volt álküldött. Mik vannak. Van egy település, Gulács. Annak van egy polgármestere, nevezett Vass Albert (szimpla v-vel). Ez a Vass Albert bizony nem volt sohasem tagja az SZDSZ-nek, csupán annyi köze volt a törpécske párthoz, hogy '94-ben, majd '98-ban FIDESZ-SZDSZ-MDF támogatással lett a település első embere.

Ezzel csak egy baj van: ezek után nemcsak az a probléma, hogy valaki aláhamisított valamit, hanem az is, hogy valaki(K) fenemód érdekes metódussal állították össze a küldöttek listáját. Ez bizony tovább bonyolítja a történetet. Hogy mi jöhet ezek után? A fene sem tudja...

...viszont az Ügyvivői Testületből (üt) kilépett Fodor Gábor, John Emese, Szent-Iványi István és Béky Gabriella. Ebből három (nem John Emese) legendás SZDSZ-es figurák. Megszellőztették azt a hírt, hogy Demszky Gábor, a Budapestet európai világvárrosá fejlesztő (haha..) főpolgármester is kiszáll a párt irányításával foglalkozó testületből. Na az lenne már csak igazán kínos...

Hogy mit jelenthet mindez? Egyrészt azt, hogy Jüttner Csaba rendőrségi bejelentését követően a pártot ellepheti a rendőrség, ami nem egy jó ajánlólevél a választók felé. Másrészt azt, hogy ha nem lesz tisztújítás, amit egyébként már a párt ifjúsági szervezete, az Új Generáció is támogat, akkor előállhat egy elég komoly pártpolitikai probléma: a szakadás lehetősége. Erre mondjuk igen kicsi az esély, de benne van a pakliban. Elég markánsan megjelent már február környékén is a két tábor, a "fodoristák" és a "kókisták" közti különbség, pláne az elnökválsztáskor leadott szavazatok tükrében: ugye fele-fele.

Kóka úr, ha meg akarja őrizni az egyébként már nullára redukálódott méltóságát a pártban és a közéletben, akkor szélsebesen kiírja a rendekívüli tisztújító küldöttgyűlést. Ebből politikai tőkét kovácsolni már úgysem fog tudni, mert ha meg is történik a tisztújítás, gyanítom, hogy elnök semmiképpen sem marad. Ami nem is biztos, hogy annyira haszontalan lenne.

Bár ahogy a honlapjukon is írják: 700 ezer NEM szavazat népszavaáson vereség, demokráciában ellenvélemény. Nagyon jól írják. Ellenvélemény a nép akaratával szemben. Maga az SZDSZ is már csak egy aprócska pont, egy kis kitüremkedés a politikai palettán, ami már nem illik oda. Úgyhogy bízom benne, mint ahogy sokan mások is: ez a 700 ezer szavazat a jövő évi EP-választásra megmarad, és 2010-ig ezen a szinten stagnál, vagy még jobb, tovább csökken. Ahogy egy másik blogon olvastam tegnap: az, hogy az SZDSZ kiessen a Parlamentből, előrébb van a kívánságlistámon, mint az, hogy öt nővel egyszerre szexeljek. Milyen igaz, valahogy én is így gondolom...

Mert hát Uraim, verseny van. Kóka Úr is szereti a versenyt (nagyon), az egész SZDSZ szereti a versenyt (nagyon). Hát a politikában is verseny van. Verseny a szavazatokért. Ezt a versenyt, úgy néz ki, kezdi elveszteni a fenemód liberális párt, az SZDSZ. Csak azt nem értem, mitől liberális az a párt, amelyben a VERSENYT úgy korlátozzák, hogy csalnak. És még volt pofájuk kampányolni a szocializmus ellen a népszavazáskor. Ugye. Bújjanak el egy bokorba, mert a népszavazáson nem csak Ferinek mondták azt, hogy menjen a picsába, hanem az egész SZDSZ-nek is... Javítva Horn Gábor tételmondatát...

Ha az álmom valóra válik, boldog leszek. Az álmom így szépen sorban:

    1. kettészakad az SZDSZ
    2. felbomlik a parlamenti rakció
    3. 2009-ben kiesnek az EP-ből
    4. 2010-ben pedig a Parlamentből

Az álmom valóra válásának útját gyönyörűen egyengeti a liberális(?) párt vezetése. Így tovább, én drukkolok Önöknek. Éljen Kóka Úr, Éljen a Párt!

Címkék: politika kóka szdsz fodor gábor elkúrtad

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr50394850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koko 2008.03.24. 23:09:36

Ádám!

Ezt a mondatot nem értem:

,,Úgyhogy bízom benne, mint ahogy sokan mások is: ez a 700 ezer szavazat a jövő évi EP-választásra megmarad, és 2010-ig ezen a szinten stagnál, vagy még jobb, tovább csökken."

Te SZDSZ-es vagy?
Mert ezek szerint igen...

2004-ben 237 908 szavazatot kapott az SZDSZ az EP választáson.
2006-ban pedig 351 612 szavazatot, ami 6,50 %-nak felelt meg az akkori részvétel mellett, vagyis bőven bejutottak a parlamentbe.
Ha 700 000 szavazatot kapnának, az az utóbbi 10 év legjobb eredménye lenne számukra. Isten óvjon minket ettől!
Kérlek ellenőrizz néhány adatot mielőtt bejegyzést teszel közzé.

Nem először látok ilyet a blogon...

midrovertalt 2008.03.25. 02:16:16

Pontatlan voltam. De akkor tegyük tisztába. Ez a 700.000 NEM szavazat a népszavazáson 10,XY %-ot ért. Ezek a szavazatok megoszlanak a szocik és az szdsz között. Ha az eddigi évek pártpreferenciáit vesszük alapul, akkor semmiképpen sem érik el az 5%-os küszöböt. Adná a jó Isten... :)

helloszabi · http://helloszabi.tumblr.com 2008.03.25. 13:12:56

Újra meg kell kérdeznem, Ádám:
minek is készülsz te, politológusnak?

Adná a jó Isten, hogy a tanáraid ne találják meg ezeket a "pontatlanságok"