Bor és emésztőgödör...

 2008.03.30. 01:49
Valami olyasmi volt, ami úgy nagyjából leír mindent. Egyfajta szimbolikák jelentek ma meg. Az egyik ilyen az MSZP-s pártértekezlet, a másik a Magyar Gárda újabb avatója. Az egyiken ott is voltam, szegfűt viszont nem zabáltam...

Ez a pártértekezlet érdekes dolog. Számomra amolyan ismeretlen fogalom volt eddig, de ez legyen az én gondom. Összeült 2500 kőszoci, a kemény mag. "Az emésztőgödörben mindig a legnagyobb darabok úsznak legfelül." - ismerjük már ezt a mondatot, valahogy ideillik. Szóval összegyűlt az emésztőgödör teteje, és hát mondtak ezt-azt (Gyurcsány Ferenc beszéde, ha valakit baromira érdekelne, olvassa el itt).

Ami nagyon odavág a tömegnek, a koalíciónak, az SZDSZ-nek és önmagának: Horváth Ágnes lépjen már ugyan le. Először hallok valami olyat a miniszterelnök szájából, ami tényleg egyezik a társadalom többségének véleményével. Ettől ugyan még nem leszünk puszipajtások, de ez nem is baj, mindketten túléljük (egyébként szobatársam apjának volt osztálytársa ez a jóember, majd kifaggatom).

Hirtelen ihlet fogott el. Az asztalomon megláttam egy kis bort az üvegben. Még maradt nem régről. Magányos szegény. Már nem foglalkozik vele senki. És tudja jól, hogy a többi üveg között végzi majd. Magányosan megy a halálba. Valami ilyesmi lehet Gruycsány Ferenc is azok után, hogy kimondta az eddig kimondhatatlant. Így fog ő is járni, mint ez a 0,7 literes üveg. Kis tartalom, feltűnőség, és egyszerű halál. Mert a kijelentésével elérte, hogy magára haragítsa a drága liberális elvtársakat (érzik a paradoxont?). A liberálisok pedig azok az előbb említett bortól másnapossá lett emberek, akik most gyűlölik az üveget, legszívesebben a falhoz vágnák, hogy törjék össze minél kisebb darabokra. Hogy mert az a szerencsétlen bor így elbánni velük. Holott tudjuk nagyon jól: nem a bor a hibás, hanem azok, akik elfogyasztották...

Valami ilyesmi a helyzet most a két párt között is. Az SZDSZ legszívesebben most hozzávágná a falhoz Gyurcsányt, hogy miért merészel ilyet mondani, amilyet. Tudjuk mindannyian végül nem vágják falhoz, mert egyrészről ők liberálisak, másrészt pedig nem reális, hogy egy miniszterelnököt csak úgy megfogjunk, és a falhoz vágjunk. Világos...
Viszont ha a falhoz nem is vágják, ellenben a mondanivalókkal ostorozzák. "Horváth Ágnes kiválóan végzi a munkáját, és a reform a programokról, nem pedig a személyekről szól" - mondta Horn Gábor. Oly kiválóan, hogy a társadalom többségének tele van vele a hócipője, pluszban a fél MSZP-nek, és mostmár Gyurcsánynak is. De Horn Gábornak mindig igaza van, ezt már tudhatjuk, különösen ennél a mondantál: "Nem mi vagyunk magas lovon, az ország van nehéz helyzetben" (csoda, hogy nem azt mondta: szarban).

Nehéz helyzetben van az ország. Na ne mondja Horn uram. 2002 óta regnálnak önök így karöltve. Ha jól számolom, márpedig jól fogom, mert nem kell gyököt vonni és logaritmizálni a dolgokat, ez igenis 6 év. Szóval mi a helyzet? Még mindig nehéz helyzetben? Horn Gábor méltán híres az össze-visszabeszélésről.

Továbbmenve a vezérfonalunkon, ami igazából nem a bor és a másnaposok közti kapcsolatról szól, hanem Gyurcsány Ferencről, na meg Horváth Ágnesről, meg az SZDSZ-ről. Gyurcsány valami olyat mondott ki, amire már régóta sokan vágytak a pártján belül. Viszont ugyanebben a beszédben hangzott el az is, hogy a koalícióval nem szabad játszadozni. Pelikán elvtárs is kezdett így mondatot, ahogy most fogok én. Lehet, hogy én hülye vagyok... de szerintem az, hogy Horváth Ágnes húzzon a francba, és hogy a koalícióval nem szabad játszani egy olyan ellentét, amit feloldani nagyon nem lehet. Gyurcsány Ferenc viszont megtette, bár lehet, hogy csak hibázott a beszédében. Elvégre ő össze tud hozni akármilyen beszédet, akár még rosszat is...

Természetesen elő kellett szedni Orbán Viktor megint, ez olyan slágertéma, mint a retro diszkókban a Sweet Dreams. A populizmus, amely mint tudjuk, valóban veszélyes, csak éppen azt nem tudja ez a jó ember, hogy amit most csinál, csinálnak, az veszélyesebb. Elég ránézni a gazdasági mutatókra, de ha ez nem elég, akkor elég releváns az, hogy a Pénzügyminisztérium, ha megbecsül egy adatot, azt rendre rosszabbra minősíti, és annál is rosszabb lesz.

Szóval Horváth Ágnes úgy néz ki, menni fog. Még ha ezt egyoldalúan jelenti ki Gyurcsány Ferenc, akkor is. Még ha ez nem tetszik Horn Gábornak, akkor meg végképp menjen is.

Hogy erre mit reagál az SZDSZ majd? Franc se tudja, majd kiderül, amint tárgyalnak erről, elvégre Kóka doktor tanácskozni akar ez ügyben. Tanácskozzanak csak, nem kell sok ész ahhoz, hogy tudjuk, jön majd a fenyegetés, hogy kilépünk a koalícióból. Én azt mondom, lépjetek... A másnapos ember is előbb-utóbb felhagy azzal, hogy állandóan azon háborogjon, megint a bor a hibás. Előbb-utóbb alkoholista lesz, és eltűnik a süllyesztőben. Az MSZP-s bor az SZDSZ-t alkoloistává fogja zülleszteni, és nem látjuk többé... Ámen!

Mindeközben, amikor ezeknek a gazembereknek annyi gondjuk van, mint égen a csillag, a Fidesz megünnepli 20. születésnapját, és előrukkol programjával. Gyönyörű az időzítés: születésnap, ami üzenet, hogy ők is ott voltak ám a 80-as évek végén, másrészt pedig a legnagyobb koalíciós válság közepette előállnak a programmal. Bele a lecsóba, ahogy illik. Valahogy úgy látom magam előtt ezt, hogy van egy olyan klasszikus mérleg, tudjátok az ilyen tudósmérleg. Egyik tányérján az MSZP-SZDSZ koalícó, másikon a Fidesz. A súlyt a két szereplő "szarbanlevése" határozza meg. A Fidesz olyan gyönyörűen tündököl a magasban, lenézve az MSZP-re, és legyint: Elkúrtátok Barátaim! Na valami ilyesmi van most...

És hát a perben lévő Magyar Gárda szerintem ma duplázott. Kint voltam, unatkoztam, gépet itthon hagytam, bocs. Ezt is olyan kontextusban kell nézni, hogy hol van most a koalíció. A Hősök terének fele gárdistával volt tele, az pedig nem kevés ember. Pláne a rendezvény végén, amikor kivonultak a térről a gárdisták: begolyózott a szemem. Ez szélsőségesen liberális embereknek azt jelentené, hogy burjánzik a nácizmus, holott nem. Sőt! Már látom magam előtt, amint új Hitlerjugendről beszélnek. Ugyanis a Gárda soari közt megjelentek a 18 év alattiak is, az ún. kadét-osztag. Vonajugend vagy valami hasonló. Már várom az ehhez hasonló rémhíreket. Kedves Olvasó, vigyázzon, mert nagy valószínséggel a 15 éves Klárika már feni a kaszát (mivel puskára nem telik, egyébként pedig nem bírná el súlyánál fogva), és neki fog indulni a városnak... Jelentem, Kovács Pistika nem lépett be, Ő marad SZDSZ-es álküldött...

Összegzésként a lényeg az, hogy Gyurcsány napjai egyre inkább tényleg meg vannak számlálva. Tegnap még megadták a bizalmat, de mélységesen gyengülni fog. Ha tud még gyengülyi a társadalomban. A pártban MÉG nem elég gyenge, úgyhogy marad, mert hát a párt mindenek felett: Éljen Gyurcsány! Éljen a Párt! (Nagy taps.) A társadalom? Az sajnos kisebb darab lett az idők során az emésztőgödörben... Mert mindig a nagyobb darabok vannak felül. Akik még nyomnak ránk egy adagot... Köszönjük, NEM! (ismerős a mondat?)

Címkék: politika mszp fidesz gyurcsány szdsz horváth ágnes magyar gárda elkúrtad

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr13402805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.