Megfogalmazódott bennem egy kérdés, miközben nézegettem az indexes videókat. Nem tudok elsiklani e kérdés felett. Ne lepődjünk meg, mostani bejegyzésemből sem fogom kihagyni kedvenc képződményemet, az SZDSZ-t, de most hozzá veszem Tibetet, a jegyirodás esetet. Mert bizony van összefüggés...

Ki ne ismerné a jegyirodás esetet. Szélsőjobbos (határozott kérdőjel) lány bemegy a jegyirodába, kér egy jegyet egy bizonyos Hungarika (így írják?) együttes koncertjére. Hogy ott mi történt? Isten tudja, nem szeretnék igazat adni egyik félnek sem. Most hogy lefasisztázták a lányt, avagy felhördült azon, hogy kezelési költség terheli a jegyet? Nem tudom, nem voltam ott.

Aztán lett ebből egy elég komoly kis nap, április 11. Antifasiszták VS. - idézem Krakkó Ákos kiváló rögtönzését - "magyargyűlölet ellen tüntetők". Elég jól indul. Az egyik fasisztázza a másikat, a másik lezsidózza (állítólag) az egyiket. Kinek van igaza? Jelen esetben nem ez az érdekes...

...hanem az, hogy bizony megjelent ezen a tüntetésen az antifasiszták oldalán többek között Gyurcsány Ferenc, Gerhard Schröder, és a kedvenc liberális politikusom, Horn Gábor is. Előbbi kettővel most ne foglalkozzunk, inkább az utóbbira érdemes kitérni. Horn Gábor, mint a legnagyobb liberális antifasiszta bizony ott volt ezen a tüntetésen, mert ő nem antiszemita, igazi kisebbségvédő, etc.

De mégsem eléggé kisebbségvédő. Szépen sorjában nézegettem a videókat, amikor ráleltem arra, amelyik arról szól, hogy páran a Kínai Nagykövetség épülete előtt demonstráltak a szabad Tibetért, illetve elítélendő a kínai "Tibet-politikát". Tibet-politika alatt értsük a tibeti kisebbséggel való bánásmódot. Mert hát ott nagyon kemény kommunizmus van. Társadalompolitikában mindenképpen. Tehát ott az emberi jogok valami olyasmit jelenthet, mint itthon az ügynöklistáknak. Egyszerűen tabu, kész. Nincs, valahol létezik, de nem nálunk kell kipróbálni. Ennyi.

Szóval volt ez a tüntetés a Nagykövetség előtt, ahol többek között betört egy ablak is, az illetőt el is vitték a rendőrök. Na már most ha megengedjük magunknak azt az egyébként elég durva feltételezést, hogy Horn Gábor és bandája valóban a szívébe zárta örök életre a kisebbségek védelmét, mint a legnagyszerbb ideológiát, akkor fel kell tennem a kérdést: hol volt Horn Gábor és a többi kőliberális, amikor az emberek tüntettek a tibeti kisebbség jogaiért?

Érezzük át az összefüggést. Tehát Horn Gábor mond valamit, hogy a másik oldalon visítozó tömeg csupa fasiszta csürhe. Azok, akik az ő oldalán állnak pedig a legnagyobbak, mert kiállnak a kisebbségek jogaiért. Mert hát erről van szó hivatalosan, nem is arról, hogy keltsük a feszültséget az állítólagos fasiszta-veszéllyel.

Tehát Horn Gábor, ha már kiáll tüntetgetni (emlékezzünk: hányszor hallottuk, hogy a politikus az utcán c. jelenség mennyire veszélyezteti a demokráciát), akkor menjen el mindenhova, és rendes kisebbségjogi védelmező, cselekedjék hát. Ha Tibetről, ha "fasiszták"-ról, ha cigányokról, ha a németországi törökökről van szó. Vagy csak Magyarországon kell "liberálisnak" lenni?

De hát nem leszünk naívak, tudjuk miről van szó. Nyilván nem ért rá, mert neki ugye az SZDSZ fontosabb, mint az ország, tudjuk ezt már mindannyian. Eddig csak sejtettük, de mostmár tudjuk is. Nem az első igazság, amit kimond ez a remek pali. Ne feledjük a remek "Feri, azt mondták, hogy menj a picsába!" mondatot sem, ez is egy fantasztikus igazsághalmaz. Egyre szimpatikusabb nekem ez a Horn Gábor, talán az első igazmondó politikust láthatjuk benne? Azért ettől még nem leszek SZDSZ-szavazó...

Egyet nem értek. Ma kijelentette ez a markáns jegyekkel bíró politikus, hogy szokott néha rossz mondatokat elejteni. Na de urambocsá'. Nem egy akármilyen posztot tölt be. Még. Április 30-ig. Mondott már megannyi rossz mondatot, amiért már egyes országokban elküldték volna melegebb éghajlatra nyaralni. Persze megvonva tőle minden eddigi juttatást, és pozíciót. Nem tudom, akkor mihez kezdene a mi Horn Gáborunk. Talán elmenne tanítani. Ha még egyáltalán szívesen látják bármelyik iskolában. Mert hát szerintem egyúttal, ha azt mondtuk Ferinek, hogy menjen a picsába, akkor bátran kijelenthetjük, hogy "Gábor, tarts vele, sőt még messzebb...!"

Utóirat: és miközben Horn Gábor fasiszta veszéllyel riogat, elfelejti azt a tényt, hogy északi szomszédunk, Szlovákia egyik kormánypártja, nevezetesen a Szlovák Nemzeti Párt (SNA) saját hivatalos honlapján olyat képpel örvendeztette meg rendkívül primitív olvsasóit, amin az európai térképen nem szerepel Magyarország, precízen: a Dunántúl Ausztriáé, a többi pedig Szlovákiáé. Ilyenkor miért nem szólal meg Horn Gábor? Vicc az ember...


Címkék: politika szdsz tüntetés horn gábor elkúrtad

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr40430861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó tündér 2008.04.19. 14:47:39

Ádámka!
Ha elfogadsz egy jó tanácsot Tündér nénitől,akkor tarts velük!
Biztosan jól fogod érezni magad köztük,hiszen hasonlóan képmutató emberek,mint Te!
Jó utat!!

midrovertalt 2008.04.19. 17:56:13

Én nem megyek sehova szocikkal és szdsz-esekkel, áh, ki van zárva. Maradok, Tündérke. ;)