Ahogy NagyEra írta az előző post kommentjében: kezd kialakulni egy "blogtársadalom", ami a csírája lehet a városi civil öntudatnak. Úgy legyen. De másra is jó ám ez az összetartás - még ha nem is értünk néha egyet -: egymástól információkat tudhatunk meg. Ismét új dolgot tudtam meg, ami sokaknak már nem akkora újdonság, mivel ott voltak a régi könyvtár épülete előtt azon a rendezvényen, ahonnan a fáklyás felvonulás indult. Itt beszédet mondott Fetser János országgyűlési képviselő, volt polgármester, és Gőgös Zoltán államtitkár. Gőgöss most nem foglalkozok, mert baromira nem érdekel, hogy mit mondott, milyen propaganda szöveggel lepte meg Orosháza lakosságát. Ellenben, amit Fetser János mondott, felettébb érdekes.

NagyEra blogjára hivatkozunk, pontosabban a legutóbbi bejegyzésére. Ebben egyre inkább világossá válnak a dolgok. Fetser Úr, vagy mondhatnám a kedves szomszédom azt állította, hogy ők, szocialisták május 8-án olyan előterjesztést tesznek, amely megoldást kínálhat a jelenlegi politikai válságra. Na vajon mi lehet ez? Ugyan mi? Hát persze, hogy május 8-án várhatóan a szocialista frakció kezdeményezni fogja a testület önfeloszlatását. És mivel a mai napon Dancsó József száját elhagyta az a bizonyos mondat, miszerint "alapjaiban rendült meg a bizalom a polgármester iránt", illetve Molnár Béla szerint "érződik, elfogyott körülötte (mármint Németh Béla körül) a levegő, áldozatnak állítja be magát, ez már kampányelőkészület." (a mondatokat a beol cikkéből idéztem)

Fetser, Dancsó és Molnár urak szavai arra engednek következtetni, hogy május 8-án megrázó hír fog napvilágot látni Orosházán: a 2006-ban megválasztott önkormányzat feloszlatja magát, és új választásokat fognak kiírni. Ismét kezdődhet a kampány, a még aljasabban mocskolódás, a besározás, a vádaskodás.

Én továbbra is azt várom, hogy a mostanság íródó cikkeknek ne legyen alapja, vállalni fogo a címeres hülye posztot, ha kell. De a városnak nagyobb gondja is van annál, mint hogy politikai érdekekből dobjunk ki feleslegesen nem kevés pénzt az előrehozott önkormányzati választásra.

Addig is, figyelje mindenki a híreket, a blog folyamatosan beszámol az aktualitásokról, véleményekről, és remélhetőleg megszólaltathatunk majd önkormányzati képviselőket is, ahogy azt már sikerült elérni többször is a blog történetében. Május 8-ig még van idő, át lehet gondolni a várható lépéseket. Addig vigyázó szemeink a naptáron, és május 8-án. Bekeretezve, vastagon, alkoholos filccel, és kiemelve vörössel. Hogy ne felejtsük el...

Címkék: politika mszp fidesz orosháza dancsó józsef molnár béla németh béla fetser jános önfeloszlatás

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr11449468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piton 2008.05.01. 17:29:07

Remélem feloszlatják magukat, öröm lesz nézni, ahogy a fideszesek elbuknak majd a választáson :)

Remélem akkor a fidesz országos vezetőinek is felnyílik a szeme, és rájönnek, hogy milyen embereket hoztak helyzetbe Orosházán.

cyclosternum 2008.05.02. 11:39:33

Ez katasztrófa, amit ezek művelnek. Dancsó és Molnár kézenfogva Fetser J-vel. Ez a jobb oldal kicsúfolása. Vagy milyen oldal, amit ezek képviselnek? Talán inkább a hatalom és a pénz oldala. Döbbenetes.