Mégsem - VIDEÓKKAL!!!

 2008.05.08. 17:10
Mindenki tudhatja, aki tájékozódott a mai nap során: Orosháza önkormányzati testülete minden akarat ellenére nem oszlott fel.

A nap során reggel 9-től egészen délután fél 4-ig ülhettem a Polgármesteri Hivatal Nagytanácskozó Termében. Volt összesen három 10 perces szünet, ami pisilésre elég is volt.

A napirend előtti felszólalások - hogy is mondjam - súrolták, de inkább átlépték azt a határt, amikor már gusztustalan a politika. Majd jött a napirend, valamit megszavaztak, valamit nem, valaminek a vitája hosszabb, valamelyiknél nem volt vita. De ahol volt vita, ott mindenképpen személyeskedni kellett, mert miért is ne. De mi vádoljuk Őt, meg rágalmazzuk. Mi, akiket Ő sértett meg már mindannyiszor.

És a végén ki koppant a legnagyobbat? Hát bizony Ő. Mert hát az utolsó napirendi pont (25/6-os) előtt Dancsó József alpolgámester ügyrendi javaslatot tett, méghozzá, hogy tartsanak 10 perc szünetet, mielőtt tárgyalnának a feloszlatásról. Hát a szünetben tárgyaltak, épp eleget.

Majd visszajöttek, Dancsó magához ragadt a szót, és kijelentette, amit már oly sokszor, miszerint Németh Béla ragaszkodik a hatalomhoz, és a többi blabla, majd a végén bejelentette, hogy a Molnár Béla-féle indítványt visszavonják, és a Varga Zoltán-féle indítvány szavazásában nem fognak részt venni. Így is történt.

A két pont, ami nagyon tetszett ebben a szavazásban: Násztor elvtárs tartózkodott, Molnár Béla meg majdnem megkönnyezte, olyan nehezen mondta ki, hogy nem vesz részt a szavazásban. Én adtam volna Neki még papírzsepit is, Isten a tanúm. De nem könnyezett, ment Neki így is. Varga Zoltán meg szerintem még idegroham hatása alatt
No hát röviden ennyi volt a móka mára, estére igyekszem felrakni két videót: a napirend előttikről, és a feloszlatás pillanatairól.

És a margóra helyezve: örülök, hogy ilyen döntés született. Bízom benne, hogy elkezdődik ismét az érdemi munka, megtalálják a közös hangot a jobboldalon, és mehet minden úgy, ahogyan kellene. Szocimutyi és nagy összeborulás nélkül. Ezennel köszönöm meg azt, hogy Dancsó József visszavonta az előterjesztést, és nem vettek részt a szavazásban.

És a margón túlra - amit nem illik, de most megszegjük -: hogy ez most megrendezett színjáték lett volna? Vagy leszóltak fentről, hogy nem kéne? Vagy csak megjött a józan esze a Fidesznek? Franc se tudja. Nem érdekel. Örülök és pont. Ja, meg javaslom Molnár Bélának, hogy adja be lemondási nyilatkozatát. Tényleg jobb lenne mindenkinek. Elég volt látni a mai stílust az ülésen. Nonszensz.

(részletesebben itt meg ott is)

UPDATE:
most kaptam a fülest, hogy nagy valószínséggel fentről szóltak le Dancsóéknak. Ha ez igaz, akkor a fenti kis szösszenet részben valótlanná válik. Ugyanis ha igaz, akkor a Fidesz helyi szinten teljesen hiteltelenné válhat, Dancsóstól Molnárostól mindenestől. Kérdezem a Fidesz-képviselőket, akik ezt olvassák. Mi az igazság?
Abban is van igazság - amit megmutatott a mai nap -, hogy jelen állás szerint a testület sajnos tényleg működőképtelen. Én bízom benne, hogy TÉNYLEG béke lesz a jobboldalon, és mehet a munka keményen. Mert ha nem, akkor baj lesz, elég nagy, és a város fogja megszívni.
Egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy a jelenlegi helyzetért felelős mind Németh Béla, mind a Fidesz és mind a szocialisták (milyen jó most Kiss Attilának). Arra kérem az előző két "kategóriát", hogy egyezzenek meg. Anélkül bukik minden. A polgármesteri szék, a képviselői helyek, a testület és ezáltal a város...
Felraktam egy szavazást arról, hogy a kedves Olvasó szerint miért is lépett vissza a Fidesz eredeti céljától. Vajon mit mond a közvélemény? Szavazzon Ön is!

VIDEÓK

Molnár Béla: "Fél éve tűröm!"Dancsó József: "Most nem kívánunk élni a lehetőséggel!"Lövei Ferenc: Felszólítás I.Kalmár Mihály: "Az orvostudomány ezt skizoid magatartásnak hívja!"

Címkék: politika mszp fidesz orosháza önfeloszlatás

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr77460145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyEra 2008.05.08. 17:29:57

Én picit másként látom. Sztem nem nyerték azt a poltikai tőkét, hanem veszítették, és nekem látva a mai munkát nem jó döntést hoztak, hanem irnyítottat. És ez nem jó. Nem jó, ha egy önkormányzatnál -ami ön-kormányzatt, kormányzati autonómia a helyi ügyekben - mások szólnak bele. És már nem tudok örülni annak, hoyg maradnak, mert ez nem testület. Nekem.

Céci 2008.05.08. 17:58:56

Elkezdődik ISMÉT az érdemi munka?? Volt olyan??:) Ez érdekel bővebben, kifejtenéd az eredményeket?

ugyanmárkérem 2008.05.08. 18:24:42

ugyan máááríí4 tisztelt blogíró! maga aztán jól benn van az erdőben. méghogy érdemi munka meg Dancsó tőkét kovácsol, meg köszönjük a Fidesznek.pffff ez semmi más csak hatalmas nagy bukta a helyi jobboldalnak, és FJ megintcsak erényt kovácsol majd belőle, ui.fentről jött az ukáz így leálltak DJ-ék (amúgy símán borultak volna)de ezt nehezebben felejti majd el a jónép mint azt h.FJ hajlandó lett volna a velük való paktálásra.

ugyanmárkérem 2008.05.08. 18:27:27

elképesztően dilettáns banda ez. FJ meg megint röhöghet a markába, továbbra is kussol és háttérben marad(mintahogy ma is).--->így esélye lehet bmikor egy időközin vagy 2010-ben tuti

bronstein · http://bronstein.freeblog.hu/ 2008.05.08. 19:54:43

Lényegében ugyanez, a magam stílusában
bronstein.freeblog.hu/

vigor 2008.05.08. 20:49:37

A lényeg, hogy ezért vagy azért az okért, igen nagyot hasalt ma a Fideszes DJ és MB páros. Nem titkolom, hogy ez nem kis mosolyt húz a számra.
Összefogás kellene - ez olyan, mint a házasság: majdnem válásból ritkán lesz utána működőképes kapcsolat, főleg, ha az egyik fél (MB) továbbra is mocskosan játszik, s nem takarodik el.
Maximálisan egyetértek Ádámmal, hogy MB-nak el kell húznia akkora slungal, hogy a hírét se halljuk soha többet. Aki már ennyire ellenszenves mindenkinek, nem hiszem, hogy maradhat még ezután is, röhej lenne, főleg a Fidesz számára. Az is, sajnos.

*** 2008.05.09. 12:21:11

Madöfös, sértődött szocialista, és egyéb "független" barátaim.
Azt, hogy ki legyen a Fidesz elnöke, a párt tagsága dönti el, majd ha leválthatjuk Dávid Ibolyát, ti is elküldhetitek MB-t.

Kicsi csillag 2008.05.09. 21:25:27

Ha Dávid Ibolyát akarjátok leváltani, akkor az MDF-nek legalább Orbán Viktort ajánljátok fel, ne Bécit!

midrovertalt 2008.05.09. 22:53:53

Kedves ***!

Olyat nem lehetne, hogy menjen mindkettő? Lehet, hogy nagyobb konszenzus lenne a jobboldalon...

ugyanmárádám 2008.05.10. 11:21:07

Kedves k.Cs! úgy vélem a politikában egyátalán nem jártas aki D.Ibolyát egy lapon meri említeni Orbán Viktorral. Ezenkívül mint olyan sokan én is gondolom Kedves Ádám,hogy Te nem egy jobboldali ember vagy csak a két oldal között himbálozó kötéltáncos aki mindig arra hajlik amerre jobb a helyzet. Szomorú. Régen nem voltál ilyen arrogáns, cinikus és rosszindulatú. Vagy csak én nem vettem észre.

midrovertalt 2008.05.10. 11:33:07

Amennyiben Neked azt jelenti a jobboldaliság, hogy Fidesz-párti vagyok, akkor igazad van, nem vagyok jobboldali.
Amennyiben felül tudsz emelkedni a pártokon, akkor sajnos rosszul ismersz, mert igenis, az értékrendem, a hitvallásom sokkal közelebb áll a jobboldaiéhoz.

Üdv

Kicsi csillag 2008.05.10. 15:47:53

Végkövetkeztetés: Molnár Béla egyenlő súllyal esik latba a politika mérlegén Dávid Ibolyával a kedves blogíró szerint. Melyikőjüknek sértő vajon ez a feltételezés?

midrovertalt 2008.05.10. 15:53:21

Kicsi csillag, tudod jól, hogy ez nem igaz. MB helyi politikus(?), Ibolyka meg országos. Ha szigorúan a politikát nézzük, akkor nem eshetnek egy latba semmiképpen sem.
Ha másfelől nézzük, akkor igen, de szerintem ez már kitűnt a bejegyzéseimből...
Dávid Ibolya egy semmirekellő gazember, aki milliókért befeküdt a Leisztinger-féle, és a többi hasonló névtelen emberkének...
MB meg...

És végső megjegyzés MINDENKINEK: ne keverjük már ide az országos politikát, csak ha nagyon-nagyon muszáj... :S