Új szavazást indítok. Azért teszem ezt, mert nagyon sok fórumon lehet látni azt a véleményt, hogy Molnár Bélának távoznia kellene a politikai életből. A szavazás témája így teljesen adott: Ön szerint távozzon a politikai életből Molnár Béla?
Erre várom az Igen és a Nem válaszokat. Nyomatékosan megkérek mindenkit, hogy csak EGYSZER szavazzon, hogy az eredmény majd reprezentatív legyen.

Ezzel egyidőben eltávolítom a legréebbi szavazást az oldalról. A téma az volt, hogy ha új polgármester-választást tartanának, a kedves Olvasó kire szavazna. Nos, az eredmény sajnos nem meglepő. 32%-kal nyert Fetser János, második helyen végzett dr. Dancsó József, ami viszont meglepő, mivel több jobboldali ismerősöm sem tudná elképzelni a polgármesteri székben, de tudjuk be ezt annak, hogy országosan szárnyal a Fidesz. Holtversenyben szintén második helyen, legnagyobb örömömre a független, pártonkívüli, új kategória végzett. Dancsónak és a függetlennek is 17-17%-a van. Negyedik helyen végzett Dominkó Sándor, aki a szavazatok 15%-át gyűjtötte össze. Ötödik helyen végzett a jelenlegi polgármester, Németh Béla, aki 13%-ot szerzett, és utolsó helyen végzett az SZDSZ-es Kiss Attila 5%-kal.

Amit a szavazásból ki lehet venni, hogy az Olvasók inkább úgy szavaztak, hogy döntésük meghozatalakor a megszokott helyi pártpreferenciájukat helyezték előtérbe, és másodlagos volt az, hogy hogyan is alakult az elmúlt időszakban az országos politika, de mégsem szorul teljesen háttérbe. Ezzel magyarázható az, hogy pl. Dancsó a második helyen végzett, viszont Fetser elsősége a szociológiailag értelemezett helyi hagyományos baloldaliságot mutatja.

Röviden ennyi, köszönöm szépen a szavazatokat, és remélem, hogy a következő, illetve jelenleg futó szavazásoknál is ilyen szép számmal kattintgatnak majd az Olvasók!

Címkék: politika szavazás orosháza

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr58462596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsilány 2008.06.01. 09:19:34

Kit tartanál a legalkalmasabbnak polgármesternek?
Dr. Dancsó József (Fidesz)
133 35.4%

Kiss Attila (SZDSZ)
132 35.1%

Dominkó Sándor (MDF)
38 10.1%

Németh Béla
27 7.2%

Egy fiatal ambíciózus személyt
22 5.9%

Fetser János (MSZP)
14 3.7%

Molnár Béla (Fidesz)
7 1.9%

Varga Zoltán (MSZP)
3 0.8%

midrovertalt 2008.06.01. 12:14:14

Köszi, hogy beraktad az Orosházi Fidelitas szavazásának jelenlegi állását. Remélem, majd az elemzéskor kiszűrik a hibákat is, mert hát van benne bőven. ;)