Hátrább a farizeusokkal!

 2008.05.16. 15:02
Molnár Béla tett egy nyilatkozatot. Nem kevéséb demagóg, mint általában. Nem kevésbé gyerekes, mint általában. Nem kevésbé "Németh Béla mindenért a hibás"-os, mint általában. Sokkal inkább orosházi, mint eddig. Első-, másod- és harmadsorban lett orosházi. Elutasított városvezető nyilatkozata, és reflektálás. Nyílt levél Molnár Bélának.Molnár Béla közleménye

Az elmúlt napokban a médiában, a személyemet érintő találgatások kapcsán, a polgárok hiteles tájékoztatása érdekében – úgy vélem – kötelességem a következő nyilatkozatot tenni:

A választásokon egy sikeres, családos, értékeit tekintve konzervatív, ám mindezek előtt egy Orosházáért és az itt élőkért tenni akaró polgárként kaptam bizalmat a választóktól. És ez az a bizalom, amelyet soha, semmilyen körülmények között nem kockáztathatok. Nem tehetem a mérleg egyik serpenyőjébe a hatalmat, a másikba a bizalmat, mert a kettő nem vethető össze.

Ez az alapelv vezetett és vezet évek óta, mióta közéleti szerepet vállaltam a helyi Fidesz megszervezésével, a választási, népszavazási akciók támogatásával, az orosháziak nagy többsége érdekeinek képviseletével. Ezért nem hunyhatok szemet kisstílű alkuk felett, nem engedhetem az időnként nagyon is fellelhető költségvetési pazarlást, a 35 milliós végkielégítés kifizetését, a haverok pozícióba ültetését s még sorolhatnám.

Orosháza emberi, szellemi és anyagi képessége olyan lehetőséget jelenthet az itt élőknek, amelyet igenis kamatoztatni, és nem felélni kell.

Lehet, hogy „országosan”, „ott fent” bevett szokás az alkudozás a kormány és az MDF között csak azért, hogy a miniszterek a bársonyszékeiket, a pártelnökök meg a limuzinjaikat megtarthassák, de itt, ahol mi élünk, nem alkuszunk, nem alkudhatunk senki, sem Németh Béla MDF-es polgármester, sem Fetser János érdekében. Mert mi arra kaptuk a felhatalmazást, hogy Orosháza polgárait szolgáljuk.

Németh Béla MDF-es polgármester vagy bárki más telefonálgathat pártvezetőknek, politikusoknak – bár szerintem inkább a polgárok véleményeit, javaslatait kellene meghallgatnia, ahogyan az másutt szokás –, ám higgye el: az orosháziak szolgálata nélkül semmire sem jut. És hamar eljön az igazság pillanata, amikor számot kell adni a cselekedetekről.

Magam állok elébe, mert én első, másod és harmadsorban is orosházi vagyok, s minden más csak ez után következik.


Ahogy most megnéztem a városi újság online változatát, ott is megtaláltam ezt. Így kezdi: "Az elmúlt napokban a médiában, a személyemet érintõ találgatások kapcsán, a polgárok hiteles tájékoztatása érdekében – úgy vélem – kötelességem a következõ nyilatkozatot tenni." A nyilatkozatot megtette, lássuk a tartalmat.

Csak nem hagyom szó nélkül a fenti Nyilatkozatot, álljék hát itt a reakcióm...

Hátrább afarizeusokkal!,avagy


Nyílt levél Molnár Bélának

 Tisztelt Molnár Béla Úr!


Olvashattuk Nyilatkozatát az Orosházi Életben és egy internetes hírportálon. Elolvastuk, konstatáltuk, majd eltettük az újságot jó mélyre, hogy ezt meg ne lássa inkább senki az elkövetkezendő időszakban. Jobb lesz mindenkinek.


Mert az odáig rendben van, hogy konzervatívnak tartja önmagát. De csak, hogy mindenki tudja, mi a konzervativizmus: a konzervativizmus legfontosabb jellemvonása a tradicionalizmus, amely a meglévő vallási, politikai, kulturális szokások és intézmények tiszteletét jelenti. Eszerint az intézmények hosszú idő alatt formálódnak, és a konzervatívok szerint az így kialakult hagyományok, szokások és előítéletek jobban irányítják a társadalmat, mint a racionalitásra hivatkozva a társadalmat (sokszor erőszakosan) absztrakt elméletekbe gyömöszölő általános ideológiák. Részben emiatt utasítják el az észre hivatkozó forradalmi változásokat és az egalitarizmust. A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll). A társadalmi hierarchia létezése egyszerre szükségszerű illetve törvényszerű, és a mesterséges egyenlősítő kísérletek csak erőszakkal képesek elérni céljukat, ezért helytelenek. Ennek megfelelően szükség van az úgynevezett uralkodó elitre.


Tehát ezek után mindenképpen megkérdezném: ezek után is konzervatívnak vallja magát? Ez amolyan "csakúgy" kérdés, mert ennyit megér.


Ön azt írja, hogy az orosháziak bizalmat szavaztak Önnek. El kell, hogy keserítsem, mert az orosháziak alapvetően nem Önnek, hanem az akkor szárnyaló jobboldalnak adtak bizalmat. A jobboldali egyéni képviselőknek, és pártoknak. Ne feledje senki, hogy Ön komepnzációs listán jutott be, mely listán is csak az "előkelő" ötödik helyen szerepelt. Tehát csupán a listára kerülő nevek sorrendjének köszönhetően kapott bizalmat. Ugyanis Önről nem voltak információk akkoriban, 2006-ban. Igencsak farizeusi magatartásra vall ez a megközelítése annak, hogy Ön most alpolgármesterként szónokolhat.


Valóban nemes az a gondolat, hogy nem lehetséges a hatalmat és a bizalmat nem lehet a mérleg két serpenyőjébe tenni. De valahogy a városban egyre többen azt érzik, hogy valami nem stimmel. Azt eddig is tudta mindenki, hogy az önkormányzatban működési hibák vannak, leginkább a jobboldalon. De senki sem sejthette, hogy ki lehet a hibás, ki mit művel a háttérben. Csak éreztük, sejtettük, és kevesen mondtuk ki, de kimondtuk: Ön, mélyen tisztelt alpolgármester úr mégiscsak mérlegserpenyőkbe helyezte a hatalmat és a bizalmat. A nemlétező bizalmat, de mégis odarakta. Hogy hogyan? Tudja azt jól Ön is, nem részletezem. Hisz egyre többen tudják. Az a bizonyos farizeusi magatartás, amelyet mindenkire ki tud terjeszteni, csak éppen a klasszikus mondás azt mondja, hogy mindenki magából indul ki. A régiek tényleg tudtak valamit.


Viszont egyet is kell Önnel értenem. A népszavazással, hogy megszervezte a kampányt, bár a sikert nem tulajdonítanám Önnek, mert ennél ez ugye komplexebb dolog. Politika, hát mi más. Érti Ön ezt.
És egyet kell értenem azzal, hogy ne fizessünk ki 35 millió (ami 34,4 millió, de én precíz vagyok) forintot végkielégítésnek. Mert az a bizonyos összesített fürdőmérleg mégiscsak negatív eredményt realizált. Már-már kezdek jóban lenni Önnel gondolatban.


Elkeserítő hírem van Önnek. Nem csak "ott fent" megy a háttéralku, meg a mutyi, ami mostanság egyre divatosabb szó. Nem csak ott. Ott fent politika van, itt lent is politika van. A rosszhírem az, hogy ez a politika sajátja, nem csak az ott fent lévőknek. Ön a politikának részese, sajnos beleesett abba a csapdába, hogy az aluk mellé állt.


A már-már pozitív gondolataim egy pillanat alatt elillantak, sajnálom Molnár úr. Reméltem, hogy végre lesz egy nyilatkozata, amiben nem szapul senkit. Tévedtem, ebben is van. Mert hát természtes, hogy az MDF-et helyi szinten össze kell mosni az MSZP-vel. Teheti, csak hát az a baj, hogy butaság, és megintcsak farizeusi magatartásra vall. Országosan markánsan kitapintható az összefonódás a két párt között (ugye a Tisztelet Társasága), de szerény megítélésem szerint Orosházán erről nincs szó. De ha még van is, a fenét sem érdekli, mert Önnek már nem hisznek!


Németh Béla valóban telefonálgathat pártvezetőknek. Árulja már el, hogy ezt miért írta le a Nyilatkozatában. Ugyanis erről egyelőre nem nagyon volt hír két blogon és egy hírportálon kívül. Még az Orosházi Élet sem hozta ezt le. Ön, Molnár úr, nyilvánvalóan tud valamit, amit sokak nem. Várjuk újabb Nyilatkozatát arról, hogy mit is tud.


Megkérdezném: mikor hallgatta meg Ön az orosháziak véleményét? Fogadóórán? Hányan voltak eddig bent Önnél megválasztásának napja óta? Én máshol nem hallottam olyanról, hogy meghallgatta volna az orosházi lakosságot, annak véleményét. Mert ha meghallgatta volna, akkor nyilvánvalóan Ön már nem ülne abban a székben, amiben még mindig. Ezt a farizeusi magatartást nem tudom, hova tenni. Nem értem.


Hamar eljön az igazság pillanata, amikor számot kell adni a cselekedetekről. Ne felejtse el! Öreg hiba lenne. Tegyük fel, hogy holnap tart egy Lakossági Fórumot, ahol be kell számolnia, hogy eddig mit csinált. Tudomásom szerint az Ön hatáskörébe tartozik a vonalas infrastruktúra és a hulladékgazdálkodás, illetve az ezekhez kapcsolódó beruházások. Megkérdezem: Ön eddig mivel tud elszámolni? Mi meghallgatjuk Önt!


Ön első-, másod- és harmadsorban orosházinak tartja magát. Lehet, hogy rosszul tudom, de Ön gádorosi. Ez csak mellékzönge, nem is olyan fontos, csak azt nem értem, hogy ha gádorosi, miért nem ott vállalat politikai, közéleti szerepet?


Ön nem hallja meg az orosháziak szavát. Saját pártjában sem hallja meg párttársai hangját. Nem hallja meg, hogy valamit rosszul csinált, és csinál most is. Pedig milyen jó is lenne. Legalább normálisan menne tovább a munka. De nem, Ön továbbra is bele fog kötni az élő fába is. Meg belénk, de ezzel nem foglalkozunk.


Ön egyszer ezt írta egy blogra kommentben egy bizonyos "csalódott úr"-nak: "Láthatóan van még összetartó FIDESZ, FIDELITAS csapat, mivel arra kértem őket, hogy csak olvassák azt a sok szennyet, amit felszínre hozok aprócska provokációmmal Önből és a hasonló farizeusokból "csalódott úr" és ne írjanak. Mi szórakozásként tekintünk gyermeteg elképzeléseikre, mivel mindig szabatosan megvilágítják nekünk, mennyire egyszínű, elfogult és gondolattalan világban élnek."


Molnár úr, Ön túllőt a célon, Ön azokat nevezi egyszínűnek és gondolattalan világban élőnek, akik többek között azért dolgoztak valamikor, hogy jobboldali vezetés legyen Orosházán, hogy Ön például bejuthasson a képviselő-testületbe. Többek között azokat a választópolgárokat sértette meg fenti mondatával, akik Önnek "bizalmat szavaztak".


Tisztelettel megkérem Önt, Molnár úr, hogy kérjen bocsánatot fenti mondatáért, mondjon le alpolgármesteri tisztségéről és vonuljon ki a politikából örökre! Higyje el, a választópolgárok a bocsánatkérést el fogják fogadni, és a lemondásával valóban szolgálhatja Orosháza polgárainak érdekeit! Mert a farizeusi magatartásból már sokaknak van elege... Az Orosházi Élet eközben pedig már valahol a kukában van, benne nagy fekete X-szel áthúzva (tudja, a legvastagabb alkoholos filccel, hogy hatása legyen) az a bizonyos rész. Hogy ne lássa senki...

 

Címkék: politika fidesz orosháza molnár béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr79472593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csalódott 2008.05.16. 18:30:52

Béci! Ádámnak igaza van, én tényleg évekig azért harcoltam és támogattalak benneteket - a jobb oldalt!- hogy végre bizonyítani tudjatok. Miattad kár volt!

aki megint kiakadt 2008.05.16. 19:17:01

Te hallod,mostmár tényleg nem tudom,hogy mégis mit képzelsz magadról??????????
Szerinted Molnár Béla a haverod?? Mert szerintem nem,és inkább tisztelned kellene Őt! Sehol nem vagy hozzá képest Ádámka!!!!!!!!!!!!
Ártott Neked ez az ember valaha is?? NEM,de Te már annál többet neki! Ez már szánalmas és idegesítő!!!!!!!!!!!!

midrovertalt 2008.05.16. 19:20:59

Mielőtt kiakadnál...Bár már lehet, késő.
Molnár Béla nem a haverom. Ha az lenne, akkor tegező és lazább stílusban íródott volna meg a fenti bejegyzés.
Valóban sehol sem vagyok hozzá képest. Ő alpolgármesteri székben, én pedig az iskolapadban. Való igaz. MÉG nem ártott kifejezetten nekem, bár lehet, hogy ezt azt annak szánt, nem tudom. Nem érzem, hogy ártott volna nekem. De nem is én vagyok a főszereplő, azt hiszem. Közszereplőről van szó, van egy vélemény vele szemben. Ami egyre csak terjedő vélemény. Megkerülhetetlen. Sajnálom.
Akárkicsodácska... :) És tényleg, ne akadj ki... Felesleges.

*** 2008.05.16. 23:09:46

Terjedő vélemény..?
Terjedő, mert terjeszted, Ádámka. Töröld meg az orrod, kösd be a cipőfűződ ügyesen, és tanulgass még egy kicsit, mert egyelőre csak a demagógiában vagy otthon. Te is, meg az(ok) is, akik segítenek neked ilyen szösszeneteket írni.

midrovertalt 2008.05.16. 23:16:12

Kedves 3csillagocsKA!

Ha megnézel pár fórumot, ahol éppen a mostani politikai helyzetről van szó, akkor érdekes dolgokra találsz. A kereséshez jó mulatást kívánok.

Nem tudom, hol voltam demagóg, van a szóról némi ismeretem, de mindenképpen várom, hogy hol van demagóg megjegyzés az írásOMban. Mert hát engem nem segít senki, mindent egyedül írok meg. Amennyiben vannak plusz információid arra nézve, hogy valaki(k) megírják helyettem, netán seígtenek megírni a bejegyzéseket, kérlek, tárd a nyilvánosság elé, meg fogom tudni védeni az igazamat. :)

DPKK. 2008.05.17. 13:27:31

Kedves *** vagy EMBE. Számodra elképzelhetetlen, hogy egy 21 éves fiatal saját gondolatai alapján ilyet írjon? Tudod aki harmad éves politológus-közgazdász hallgató a Corvinus /régebben KÖZGÁZ/ egyetemen az bármilyen furcsa tudhat ilyet írni. Bár számodra ez biztos elképzelhetetlen. Pedig hidd el így van ez. Ha nem hiszed, előtted a lehetőség, lehet felvételizni.
Bár minek? Hiszen ha valaki politikus lesz/ akár helyi szinten is/ abban a pillanatban valami ISTENI szikrától vezérelve máris mindenben szakértővé válik.

ki? 2008.05.17. 13:50:04

mostmár érdekelne egyébként a DP név alatt futó komment apu v anyu aki folyamatosan Téged menteget?

DPKK. 2008.05.17. 14:16:32

Akár lehetnék apu is anyu is. A ti gondolataitok szerint, Németh Béla vagy Dávid Ibolya is. Összességében ez itt a legfontosabb? Egyébként ha az lennék talán kicsit sűrűbben mentegetnék.

midrovertalt 2008.05.17. 14:26:39

Maradjunk annyiban, hogy nincs szükségem mentegetésekre. Teljesen jól viselem azt, hogyha vannak negatív kommentek, nem ugrok bele a Dunába... ;)

Viszont sajnálom, hogy a személyemről van szó, és nem a lénegről, azaz a bejegyzés tartalmáról... :(

ki? 2008.05.17. 14:41:52

A tartalomról azért nem írtam mert már előttem megtették ezt elég jól mások. Demagóg, hozzánemértő, sértő.. Sajnálom de erre még nem értél meg, hogy ilyeneket írjál.

midrovertalt 2008.05.17. 14:52:42

Miért demagóg? Miért hozzánemértő? Miért sértő?
Leginkább a második kérdésre várom a választ, másodsorban az elsőre, és utolsó sorban (harmadsorban?) az utolsóra...
Most elmegyek, időd mint a tenger... ;)

ki.. 2008.05.18. 00:09:59

-Hozzánemértő,mert nem hiszem,hogy többszáz km távolságból belső segítség nélkül bármire is képes lennél. (és ezt be is bizonyítottad a 2emailt várok megnyilvánulással)
-demagóg mert a legutolsó olvasni nem tudó ember is összedob ilyen véleményeket mint Te.
-Az utolsóra már nem is írok..
Nagyon sokat képzelsz magadról és gondolom otthon megveregetik a vállad érte h ez az írjad csak a véleményedet meg talán 1-2barátod, de ez a stílus teljesen alaptalan egy olyan emberrel szemben aki személyes sérelmeket nem okozott neked Te pedig most lejáratod teljesen egyoldalúan meg sem vizsgálva esetlegesen az ő álláspontját és ezt most se nem mellette se nem ellene írom. Az, hogy ő miután Te elkezdted ezt a szemét dolgot,hogy reagált valamilyen szinten meg is értem

midrovertalt 2008.05.18. 00:25:03

Hidd el, több száz kilométerről is lehet információkat gyűjteni. Nem a kőkorszakban élünk, hanem modern világban, ahol van telefon, e-mai és még sorolhatnám.

Ha demagóg ez alapján az érv alapján, amit Te írtál, hát akkor dobj össze Te egy ennél jobbat, pl. írj egy nyílt levelet annak a politikusnak, akit nem kedvelsz. Én nem először írok nyílt levelet a köz érdekében...

És hogy ki okozott nekem személyes sérelmet? HÁt olvass visszább a kommentek között, illetve a hir6 és a beol kommentjei között, és akkor talán megtudjuk, hogy ki okozott kinek sérelmet.

Ha nem tudjuk elfogadni, hogy közszereplőt kritizálni nem vétek, akkor nincs miről beszélni. Az meg hogy van egy vélemény, és valakinek nem tetszik... Bumm, szólásszabadság, csak hogy demagóg legyek, de közhelynek is remek.

Ez van. Ja, és az egyik e-mailre már jött is válasz... Csak úgy a a komment margójára...

JóskaPista 2008.05.18. 13:50:20

Na szeva Ádám!
Mondjuk Te még nem tudod, h én ki vagyok, de ismersz... :)
Lényeg, hogy teljesen egyet értek Veled, nagyon jó a levél is és szerintem jó volna utánanézni az itt kommentelő(k) ip- címének, nehogy véletlenül egy és ugyanaz az EMBEr írja mindet... :D Kitartás és remélem, hogy egyszer mi is elérjük a célunkat és tiszta politika lesz Orosházán! Amúgy én EMBE- t már csak egy partra "ugrott" halhoz tudom hasonlítani, amint szerencsétlenül vergődik, megpróbál még párat pattogni, hogy hátha visszaesik, de nemsokára már csak pihegés lesz, majd vége... Bárcsak már ott tartanánk! :D

333 2008.05.19. 10:34:36

Az ip címeknek utánanézhetsz, de max. a szolgáltatóig jutsz el. A szolgáltató is csak nagyon indokolt esetben adja ki a rendőrségnek(!) cím tulajdonosát.
Az interneten ne okozzon senkinek lelki defektet az anonimitás, mert ez a lényege.