Jújdedurva...

 2008.05.23. 21:02
Mielőtt a fél város az előző posthoz kommentelne a mai városi lapban megjelent interjúval kapcsolatban, kérem, ne tegye. Hisz azért írok itt most erről a nagyszerű dologról.
Számvitel vizsga után, Népliget autóbuszállomáson sajtos pogácsáért sorban állva csörög a telefon. Kedves ismerőssel a következő beszélgetés zajlik le:
...
- Mikor érsz haza?
- Negyed 7-re menetrend szerint. Miért?
- Amint hazaértél, nyisd ki az Orosházi Életet, készíts Magad mellé egy üveg Unicumot és egy üveg pálinkát, majd kezdd el olvasni. A végén a fejed verni fogod a falba.
...

Így is történt. Hazaértem negyed 7-re (a távolsági buszok még pontosak bizony), viszont előbb megvacsoráztam (finom törpeharcsa paprikásan sütve és egy kis sült kolbász desszertnek). A fent említett italokat nem készítettem magamhoz, bár végül rájöttem, hogy hiba volt. A fejemet sem vertem a falba, de csak azért nem, mert fájt volna, és a csempe drága. Hogy mit láttam? Egy nagyon durva interjút és egy "matematikát". Ismét a jobboldalról kell írnom. Szomorú...

Kezdjük az interjúval. Úristen! Első két kérdésem: hogy lehetett ennyire alákérdezni egy interjút? Ki készítette az interjút (mivel nincs aláírva a cikk)? Aki tudja erre a választ, kérem, jelentkezzen! Minél előbb! Aztán üljön le az utolsó padba, és írja le 1734-szer, hogy "Legközelebb aláírom a saját cikkemet!"

Aki netalántán, teljesen véletlenül nem olvasta el ezt a remek interjút, annak ajánlom, hogy tegye meg minél előbb. A kérdések, amelyeket az anonimitás ködében eltűnő újságíró feltett:
  • Alpolgármester Úr! Ön eddig Orosháza napi ügyeivel kapcsolatos határozott nyilatkozataival került a figyelem középpontjába. Ismerjük Önt mint közéleti szereplőt, azonban kevésbé ismerjük a magánembert, a családapát!
  • Mi a fő tevékenységi köre a város második embereként?
  • Napi szinte melyek a legfontosabb feladatok?
  • Alpolgármesterként mi a hitvallása? Miért döntött úgy, hogy a közösség ügyeinek szenteli életét?
  • Reméljük, hogy a terveknek és a munkának az eredményei meglesznek. Mi az, amiben mi, orosháziak segíteni tudjuk ezeknek a megvalósulását?
  • Ha Ön egy őszinte ember, megkérdezhetem, hogy mennyi fizetést kap?
  • Ennyi feladat mellett hogyan jut ideje a családjára, a hobbikra?
Olvastam jó pár interjút már, és hallgattam is. Ez az interjú körülbelül megfelel annak, amikor egy szocialista képviselő a Parlamentben interpellálja az egyik szocialista minisztert valamilyen ügy kapcsán, aki végül elmondja, hogy mi a helyzet, végül az interpelláló képviselő elfogadja a választ. Hát szóval, ilyet. Egy közpénzből fizetett lapban. Kérem szépen, ki kell mondani, ez nem más, mint propaganda. Hogy én miket kérdeztem volna? Csak úgy hirtelen egy kettő:
Honnan a minősíthetetlen hangnem különböző fórumokon, blogokon?
Kik azok a "Nagy Testvérek", akikről írt egy internetes hírportálon?
És még sok minden más, ami miatt ki lehet mondani: ez az interjú egyoldalú. Kategória: szánalmas.

A másik a matematika. Röviden: ne hasonlítsunk össze polgármester-választást alpolgármester-választással. Mert nem lehet. Nincs összehasonlítási alap. Legfeljebb a polgármester szótag. A polgármestert közvetlenül a város aktív szavazati joggal bíró lakói választják meg, míg az alpolgármestereket a megválasztott képviselő-testület.
Annak viszont van relevanciája, hogy közvetlenül Molnár Béla alpolgármesterre nem szavazott senki, mivel listáról került be a testületbe, majd az alpolgármesteri székbe. Dancsó József viszont egyéni képviselőjelöltként került a testületbe, Őt valóban közvetlenül választották meg. És valóban nem annyian, mint Németh Bélát, mert Ő nem polgármesterként indult, hanem egyéni képviselőként. Ergo nem is választhatták volna annyian. Ergo ezt a matematikát, amit Pleskó Úr leírt, ezt gyorsan felejtsük el. Mert sajnos ez egy olyan matematika, amelynek nincs relevanciája. Csak egy aprócska...

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért nem hagyják már abba. A blogon keresztül szólítom fel az összes jobboldali helyi képviselőt, hogy fejezzék be a háborút, üljenek le, beszéljék meg! Elég volt ebből! Ha másért nem, legalább azért térjenek észhez, mert különben 2010-ben - akárennyire is szárnyal a Fidesz országosan - olyan gyönyörűen fognak nyerni politikai riválisaik, hogy azt emlegetni fogja majd a politikatörténet. De inkább a város érdekében fogjanak össze, mintsem politikai okokból. Arra elég lesz majd 2009 második fele. Addig meg még van egy év. Kevéske az idő...

Címkék: politika fidesz orosháza dancsó józsef molnár béla németh béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr86484644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vigor 2008.05.23. 22:29:48

Csak ismételni tudnám önmagam, amit a Kommentre komment bejegyzésre írtam. Így van, ez az okos magának adott interjút. Tök röhej! Szegény OÉ főszerkesztőjét sajnálom, hogy kell engedjen a politikai nyomásoknak, s ilyen barom cikkeket kell lehozni.
Egyébként a háttérben szerintem van egyezkedés (nem Molnárral, mert ő még magával sem tudna megegyezni), de az álláspontok még távol vannak. Van most egy kis csönd Dancsó részéről, ami azért sok mindennek is köszönhető, de hamarosan lesznek újabb újságba való hírek, nem is akármilyenek szerintem. Ez a vihar előtti...
A jobb oldalnak tuti feltétele a Fidesszel való kiegyezéshez, hogy Molnár tűnjön el mielőbb, s ez még egy kis ideig akadozik. Dancsónak javaslom, hogy azért fontolja meg, nehogy a mélybe rántsa őt is a tudatlan 'barátja'. Neki lehet még képviselői mandátumra esélye, ha most nagyon gyorsan észhez tér. Másra már nem, s kár ezért, mert lehetett volna belőle hosszabb távon komoly helyi politikus, de jól elbaltázta. Ez az, amikor valaki rossz stratégiai döntést hoz....
Molnár nélkül kell tovább menni, csak úgy van lehetőség a viszonylagos békére.