Társadalmi koncepciós vita

 2008.06.08. 18:21
Szeretem, ha vannak befolyásos emberek a környezetemben, még ha a környezet digitálisan is értendő. Bronstein blogján kijött egy bejegyzés A Koncepció címmel. Majd olvassátok el, tanulságos.

A post alapján úgy tűnik, hogy Orosházának hamarosan lesz egy Ifjúságpolitikai Koncepciója. Hogy miért nem tudunk még róla? Mert "társadalmi vita előtti állapotban" van. Hogy ez az állapot mit jelent? Azt, hogy közpénzből készült, de még semmi közöd hozzá.

A cég, amely elkészítette a minden bizonnyal sok igazságot tartalmazó tanulmányt a Shortcut Communications Kft. Hát több se kellett nekem, rájuk kerestem a neten.  Hivatalos honlapjuk nincs, csupán annyi, hogy "Under constructions".
A következő, amit kidobott a gúgli, az ez tavaly július 13-ból:
Több magyar híresség: Ganxsta Zoli, Hevesi Tamás, Konta Barbara és Nacsa Olivér csatalakozásával kampány indult a labdarúgás népszerűsítésére. A Foci körülvesz mozgalom kommunikációját a Shortcut Communications intézi.
Aztán ez a kiadvány is a Kft. terméke: http://www.szemeszter.hu/pdf/2007_03.pdf. Itt is megtalálható a Shortcut nevű cég. Ahogy keresgélünk, javarészt 2007-ből találunk adatokat a cégről. Szervezés, kreatv munka, estébé.

A Magyar Narancsban (hogy mikori időpontból, az kérdés marad) ezt találjuk:
A Shortcut Communications már több mint tíz éve jelen van a felsőoktatási kommunikációban. Ő csinálja az Educatio Press nevű hírügynökséget és az Aktív Szemeszter c. magazint, és helyet ad az egyetemi lapok képviseletének (MESE). "Az oktatási piacon elsőként valóban a tisztán üzleti alapon szerveződő, kisebb iskolák mozdultak, a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF), a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF), az International Business School (IBS), a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, de a reform és a demográfiai változások miatt a nagy egyetemek is lépéskényszerbe kerültek. A különbség az, hogy nagyságukból fakadóan lassabban mozognak, és a szerteágazó oktatási kínálatuk miatt nehezebb a pozicionálásuk" - mondta Tibenszky Moni Lisa ügyfélkapcsolati igazgató.
Gyanúsan javarészt felsőoktatásban van jelen a társaság. Tehát valahol van közük az ifjúsághoz, annak politikájához.

Hogy miért készült el? Mert - ahogy Bronsti blogján állítja az egyik kommentelő - "egyre több pályázatnak a kitétele, hogy rendelkezzen a pályázó település ifjúságkutatással, ifjúsági koncepcióval." Rendben van, mostmár van, lesz, vagy mi.

De mostmár akkor legyen nyilvános, ha lehet. Gondolom, elfogadják a koncepciót a 12-i testületi ülésen előbb, majd társadalmi vitára bocsátják. Sosem értettem, mit jelent az, hogy társadalmi vita. Ha vizuálisan kell elképzelnem, akkor azt látom, hogy egy rakat ember be van zsúfolva egy teremben, ahol oldalanként kivetítik az anyagot, amiről vita van. Ha valakinek van észrevétele, az felszólal, elmondja a véleményét, és ha módosításra van lehetőség, akkor az adott részt módosítják.

Persze, ez lehetetlen, mert akkor mondhatni az ablakon kidobott pénz lenne, amit elköltöttek a tanulmány elköltésére, na meg hát eléggé bürokratikus ügyvitelt jelentene a fenti kép. Amit meg utálok. Igazából szerintem a társadalmi vita az lesz, hogy felrakják a városi honlapra az anyagot, és azt majd a marhára aktív fórumban lehet majd véleményezni.

Várjuk szeretettel az Ifjúságpolitikai Koncepció társadalmi vitára bocsátható verzióját! Én ígérem, elolvasom!

Címkék: politika ifjúság

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr63509962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bronstein · http://bronstein.freeblog.hu/ 2008.06.08. 18:32:08

Dobroczkij elvtárs,
ön elvégezte azt a nyomozati munkát, amt nekem kellett volna. Kap egy Lenin jelvényt!
Más.
A környezetvédelmi szerzőjét figyelni fogom, mániám ez a téma, kritikus leszek, úgyhogy jól válassza ki az emberét!