Most kaptam a fülest, hogy Orosházán ismét közvélemény-kutatást készített a Szonda Ipsos. Hogy kinek a megbízásából? Azt döntse el maga mindenki, én nem tudom, és nem is közölte a kedves hölgy a telefonban.

A felmérés kb. 25 percet vett igénybe. Szokásos indítás: hol laksz, korod, nemed. Akkor voltál jó a hölgynél, ha orosházi vagy (mert hívnának mezőhegyesit például is??). A kedves hang arról faggatózott, hogy hallott-e a kutatásban résztvevő az elmúlt hónapok eseményeiről a városban. Ki nem?

És akkor a szokásos: értékelje 1-től 5-ig. Mennyire elégedett velük: Fetser János, Varga Zoltán, Dr. Dancsó József, Molnár Béla, Németh Béla, Szabó Kálmán. Ezután az önkormányzat és az ellenzék munkáját kellett besorolni. Eztán pedig egy eléggé subjektív kérdés: Ön szerint milyen ember Fetser, Dancsó, Molnár és Németh? Szerény? Tapasztalt? Sajnálatra méltó? Jó vezető? Orosházáért dolgozó? - ezek voltak a kategóriák, melyek szerint egy és öt közötti értékeket kellett társítani a közéleti szereplőkhöz. És még egy pár kérdés volt róluk...

Majd feltették a kérdést: Ön szerint Fetser János polgármestersége idején merre ment a város? És most merre megy? Milyen volt Ön szerint Fetser idején a városi élet, az önkormányzati munka, stb.? Megint sak egytől ötig soroljuk be (megj.: rohadt unalmas lehetett).

A legjobb: mi az a három dolog, amely eszébe jut Fetser János polgármesterségének idejéből? Erre most én nem szeretnék válaszolni, mert ez most nem egy véleménypost, de - gondolom - nem is kell, mert úgyis tudott...

Kérdeztek még a sportról is, majd azt, hogy a válaszadónak mi a három legfontosabb dolog Orosházán. Majd mit és mit nem kellene támogatnia a városvezetésnek.

Végül levezetésnek: Ön melyik pártra szavazott 2006 áprilisában és kire 2006 októberében? És ha most vasárnap lennének a választások (megj.: bár úgy lenne), akkor melyik pártra és melyik polgármester-jelöltre szavazna?

Röviden ennyi volt a közvélemény-kutatás Orosházán. Amit nem tudunk, és ha valaki tudja, akkor jelezze felénk: Ki a csuda az a Szabó Kálmán?
Egyébként szerintem csak belevették a kérdőívbe. Egy Mediánnál dolgozó tanárom egyszer elmondta, hogy egy közvélemény-kutatásba egyszer beleraktak egy nemlétező személyt, és X %-a a megkérdezettnek rá adta volna a voksát egy esetleges választáson. Lehet, hogy ez van most is itt, de nem lehet fixre tudni.

UPDATE: NagyEra is írt a témáról, kicsit többet, mert Ő is része lett a mintának. A mázlista... :)

Címkék: politika mszp fidesz orosháza varga zoltán dancsó józsef molnár béla németh béla fetser jános

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr8513419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okidoki 2008.06.10. 21:42:47

Szerintem ezt a szocik csinálták. Az előzőt pedig a fidesz központ megrendelése alapján. Véletlenűl tudom az eredményét is. Arra a kérdésre, hogy ha most lenne a választás akkor kit választanának polgármesternek a következő volt a válasz: 42% N.B. 38% Fecske 20%Dancsó. Ezen el lehet gondolkodni!!! Ezen el is gondolkoztak a fidesznél, mert nem éppen az országos 60-70%-os előnyt mutatja :)