Orosháza a Korrupedián

 2008.06.10. 12:20
A Fidelitas indított nem is olyan régen egy oldalt, mely Korrupédia névre hallgat. Az oldal felépítése gyakorlatilag ugyanaz, mint a Wikipédiáé.

Az MSZP-SZDSZ páros korrupciós ügyeit igyekszik összegyűjteni ez a szép reményű oldal. És hát rákattintottam. Mit látnak szemeim a Zuschlag-, Kabai- és egyéb bűnözők mellett? OROSHÁZA! Hoppá, na nézzük csak, mi van itt...
Németh Béla Orosháza jelenlegi polgármestere ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Békés Megyei Főügyészségen még 2007 őszén. Szerinte ugyanis a településen ingatlanpanama zajlott, amelynek haszonélvezője 400 millió forintot könyvelhetett el.a vitatott terület valamikor állami tulajdon volt, amire a Kincstári Vagyoni Igazgatóság nyilvános árverést hirdetett, amelyen az ingatlan 12,07 millió forintért kelt el. A vevő a gödi B. Roland volt, aki három hónap múlva a telek egyszázaléknyi tulajdonrészét eladta a budapesti G. Károlynak. Újabb három hónap múlva a tulajdonlási arány különös módon megfordult, immár G. Károly lett a telek 99 százalékos birtokosa, majd megszerezte az egyszázaléknyi hányadot is. Itt jön képbe Fetser János, a város előző szocialista polgármestere, aki az előbb említett pesti úrral közösen, de magánszemélyként kérelmezte a telek „kereskedelmi célú felhasználását” az önkormányzatnál. Ismét tulajdonváltozás következett, 2005-ben a fővárosi Kárpátimmó Kft.-é lett a telek. A társaság mögött a budapesti T. Lászlóné és a Zips Ansalt liechtensteini off-shore cég áll. Végül a 3,9 hektár volt állami földterületet, mellé magánszemélyektől további 2,4 hektárt két éve vette meg a Tesco. Csak közben megnőtt az értéke, hiszen 450 millió forintot adott érte az áruházlánc. Orosháza jelenlegi polgármestere sajtótájékoztatóján azt állította: a magánszemélyektől az állami telek volt tulajdonosa, G. Károly és T. Andrea, Fetser János akkori polgármester fiának élettársa vásárolta fel a földterületeket.
Már kicsit unalmas volt állandóan a jobboldalról írni, hogy veszekednek, meg ölik egymást. Most legalább csendben vannak. Biztos tárgyalnak, úgy legyen, és egyezzenek is meg. Gyorsan!

De ha már nincs jobboldali téma, akkor hipp-hopp adódik egy baloldali téma, amiről mindig könnyebben, lazábban, és nagyobb örömmel írok. Fetser János is felkerült a listára.

Tudjuk, hogy Németh Béla 2007-ben feljelentést tett a megyei Ügyészségen. Majd rá pár hétre az Ügyészség hivatalból továbbküldte az ügyet a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányságnak. Azóta nem hallottam semmit az ügyről. Vagy csak elkerülte a figyelmemet?

Ahogy szobatársam mondja: ott van két szám: 12,07 és 450. Mindez millióban persze. Miről beszélünk akkor tulajdonképpen? És miért nincs még eredménye a nyomozásnak? Ugyan...

Címkék: politika mszp tesco béla fidelitas orosháza németh fetser jános

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr51512807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Céci 2008.06.10. 13:02:51

Jajjjj... Dr. Németh Béla és Társai hetente jelentgették fel kb egy éve a szocialistákat, és Fetsert, és mostanság meg hetente bukják is el ezeket a pereket...:) Ez is kb hasonló sorsúnak néz ki... Ja, a Dr. az nem véletlen NB előtt, ugyanis Dr. Varga ügyvéd Úr ilyen néven tett feljelentést pár hónapja a Fővárosi Főügyészségen...:)

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.06.10. 16:34:07

volt fejlemény az ügyben vagyis csak annyi, hogy megszüntették az eljárást de aztán valami fellebbezés vagy nem tudom mi folytán továbbment a dolog. súlyos pénzről van szó és. amennyire az igazságszoltáltatásba én belelátok idehaza, gyakorlatilag mondvacsinált üggyel is célba lehet érni, ugyanakkor bármiből ki lehet mászni jó kapcsolatokkal.