32 pont

 2008.06.15. 19:23
Először is. Köszönöm azoknak, akik szurkoltak értem és a számvitel vizsgámért pénteken, beért a munka gyümölcse. Négyes lett a vizsga, és most ennek nagyon örülök. De ne velem foglalkozzunk, hanem azzal, ami volt csütörtökön a Polgármesteri Hivatal Nagytanácskozó Termében.

Testületi ülés volt, semmi egyéb. Volt harminckettő (32!) napirendi pont, melyek között volt érdekes, érdekesebb, kevésbé érdekes, és egyáltalán nem érdekes is. De hát ilyen minden testületi. Mindenből van valamennyi, az arányoktól függ, hogy mennyire lesz fontos az adott ülés. Én most csak az érdekesebb történéseket, döntéseket akarom ide vésni, mert engem például - most kövezzetek meg - nem érdekel a Rendőrség beszámolója. Oké, szép, nagyon jó az, amit elmondtak, engem akkor sem érdekel.

Sokkal inkább izgalmas történet a napirend előtti csatározás. Ahol hihetetlen módon téma volt az Árpád-sávos zászló átvétele. Erről már leírtam ugye a véleményemet, amit persze továbbra is tartok. Egészen mulattató volt olvasni (itt és emitt is) Pleskó Pálnak a beszólását Varga Zoltánra, miszerint Varga "félművelt, analfabéta képviselő". Hogy ez most igaz-e vagy sem, ezt mindenkinek a saját véleményére bízom, nekem is van, de nem írom le, mert akkor engem perel be Varga, mert én még nem vagyok "hajlott, idős korú". Viszont legalább megszólalt a Fidesz is, mely szerint ők is elítélik az átadás-átvétel ügyletet. Ítéljék, csak akkor nem tudom, hogy miért viselik el mégis a Nagygyűléseken az Árpád-sávos zászlót Sebaj, mindegy, gond egy szál se...

Öröme bódottá, lesz plázánk. És beadtuk a főtér-rekonstrukciós pályázatunkat is. Lehet készülni, tisztelt Orosháziak, a belvárost feltúrják, borzalmas lesz a közlekedés, de remélhetőleg egy szebb, parkosabb, zöldebb, nyugisabb környzetet kapunk az arcunkba. Bár már előre látom, hogy a Meszes kisköz miatt még lesznek problémák a városvezetés és az egyház között, mert majd persze kiderül, hogy az egyháznak többel bele kellene szállnia a projektbe. Mindegy, most egyelőre örüljünk, hogy sikerült beadni ezt a pályázatot, és hogy megállapodott a város a Thompson & White-tal, és elkezdődhet majd az érdemi munka.
Egy valamit kérnék a három országgyűlési képviselőtől: próbáljanak lobbizni mindannyian, akár karöltve ezért a pályázatért, mert ráférne erre a kisvárosra egy új közösségi tér. A tervek alapján tényleg szép lehet majd. Aztán meg várjuk majd a lakossági fórumot a beruházásról.

És aminek kezdek örülni: mintha megszűnőben lenne a jobboldalon belüli egymásra köpködés. Nem tudósítottak Molnár Béla-féle vehemenciáról, nem hallhattuk azt, hogy Németh Béla mondjon le, és a többi dolog. Figyelemreméltó az, hogy a múlt heti Orosházi Életben megjelent Németh Béla-interjúban a polgármester azzal zárta mondandóját, hogy másképp kellene csinálni a dolgokat, másfajta stílusban. Úgy érzem, az egyik oldalról megtörtént az engedmény, várjom a Fidesz fejhajtását is. Hátha össze lehet majd dolgozni, bízom benne, hogy a jobboldalon folyó tárgyalások valódi sikerre vezetnek majd.

Az, hogy kell egy iroda a Fidesznek, érhető és jogos. Mert van az MSZP-nek - ugye, a volt MSZMP-székház (az alma nem esik messze fájától), van az MDF-nek a Pártok Házában, ugyanitt az SZDSZ-nek, a Jobbiknak és a kommunistáknak is. A Fidesz meg nyomorog a Meszes-kisköz egyik üzlethelységében, ami konkrétan abnormális dolog. Ismét, kérem, hogy kövezzetek meg, de én nem tudom, melyik épületről van szó, amikor a VPOP volt épületét emlegetik. Valaki dobja kommentbe, legyen oly kedves!

Ilyen fontos téma is volt többek között, mint gépjárműbeszerzés. Van mindenkinek autója, nem? Akkor nem kell új autó, fizesse a Hivatal pl. az üzemanyag-költséget, oszt' jó napot. Nem is lesz új kocsivásár.

Érdekesebb téma volt a költségvetés módosítása. Először is: hogy a manóba találtak 300 millió forintot? Rendben van, találtak 300 milliót, el lehet költeni. Orosháza játszótér- és "lakótelepi napok"-nagyhatalommá fog válni szerintem. Burka László (MSZP) 10 milliót kért arra, hogy az egykori IV-es számú, ma már csak Czina Sándor néven fémjelzett iskola melletti "pihenőpark"-ot bővítsék. Itt lakom két centire ettől az iskolától, én csak játszóteret, ill. egy focipályát találtam. Ebben a 10 millió forintban benne van az is, hogy az itteni , mérhetetlenül magas színvonalú "Lakótelepi Napok"-ra költsenek. Szeretem egyébként ezeket a napokat, mert ilyenkor egy helyre koncentrálódnak a vörös orrú, finom illatú, alig ittas emberek minden korosztlyból. Érdemes. Tényleg az, mert van program. Ugrálóvár, koncert, sőt biciklis akadályverseny. Ezek tényleg jók.
680 ezer forintot kért Dávid Zoltán (Fidesz) a Kossuth-játszótér környékén akar megrendezni egy hasonló jellegű lakótelepi napot. Ez ugye a volt Műszaki Áruház mögötti területet jelenti. Nem tudom, mit lehet oda szervezni, de biztos fognak örülni az ott lakók, amikor majd hajnali egy körül visítanak majd a lakótelepi napon szórakozó, ottmaradt pár ember, akik megittak némi Bambit, és aztán annak is érzik magukat.
Lövei Ferenc (Fidesz) 9,3 millió forintot kért játszótér építésére az Ibolya utcában. Épüljön hát, játszanak a gyermekek. De legyen ám EU-konform!
"Molnár Béla egy nem mindennapi módosítást nyújt be: az egyik közel 10 millió forintos játszótér építés forrásának a megbízások összegét tartalmazó keretet jelöli meg, és kéri, hogy ebben 0 forint szerepeljen." - halljak meg, ha ezt értem. Túl fáradt vagyok. Ismét segítséget kérek komment formájában! Köszi!

A költségvetés módosítására nemmel szavaztak az MDF-es képviselők, a Fidesz és az MSZP pedig igennel, így elfogadták a fenti javaslatokat. Azért meggondolandó, hogyha van 300 millió forintunk egy költségvetésbe, miért "bulira" adjuk oda, és nem pakoljuk bele a céltartalékokba, így bővülne a pályázatokhoz szükséges önrésztömeg (van ilyen szó?). Mindegy is, megértem én a képviselőket, szavazóbázist valahogy építeni kell, és már anno a jó öreg római is megmondta, hogy "Panem et circenses!", azaz "Kenyeret és cirkuszokat!". Értitek, ugye?

Másról nem tudok, mert mind a beol-os, mind a hír6-os kollega hazament idő előtt - amit persze megértünk, 32 napirendi pont az borzasztóan sok...

Úgyhogy lehet készülni: lesz pláza, lesz földtúrás, közlekedési káosz, anyázás a kocsikból, új főtér, játszóterek, és lakótelepi napok tömkelege. Eközben csökken a vagyon elleni bűncselekmények száma. Milyen nyugodt lettem így a végére, hisz minden olyan szép...
Tényleg örülök, hogy haladnak a dolgok!


Címkék: politika mszp fidesz pláza orosháza varga zoltán molnár béla németh béla pleskó pál

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr76521830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.