Még hogy hatékony rendőrség

 2008.06.27. 02:23

Friss élmény, most hallottam: egy jóbarátomat Orosházán megvertek. A srác most ballagott el gimnáziumból, bankettről tartott hazafelé, majd egy eddig ismeretlen ember megverte.

Szegény barátom sajnos kórházba került, eltört az orra, 6 centis nyílt seb keletkezett az egyik lábán, tele van zúzódásokkal, és félrebeszél. Innen is kívánok neki jobbulást!

De ami mélységesen felbosszant: a legutóbbi testületi ülésen nagy mellekkel büszkélkedett a rendőrség azzal, hogy mennyire jól végzik a munkájukat, melyet méltattak a tisztelt képviselő urak is. Kérdem én: mitől hatékony a rendőrség munkája, ha ilyen megtörténhet egy 30 ezer fős városban? És miért méltatják azt a rendőrséget, amelyik az ilyet hagyja, hogy megtörténjen? Ilyenkor hol voltak a járőröző egységek a városban?

Lehet, hogy igazságtalan vagyok! Mert előfordulhat, hogy akkor épp másfelé kolbászoltak a rendőrautók. De nem bírom ezt elviselni!

És ez nem az első eset. Innen kérem a mélyen tisztelt rendőrséget, hogy ezentúl hatékonyabban lássák el feladatukat! És emelett bízom benne, hogy az elkövető személyére fény derül mihamarabb! Mert az nem lehet, hogy egy ekkora városban ilyen megtörténjen! Kié lesz a felelősség, ha szegény srác, felsőfokú tanulmányai előtt olyan maradandó károsodásokat szenved, amelyek kihatnak a további életére?

Hatékonyabb munkát követelünk mi, fiatalok a rendőrségtől, hogy mi, fiatalok, és emelett a többi korosztály is valóban biztonságban érezhesse magát!

Címkék: politika rendőrség orosháza ifjúság

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr64541469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani · http://janika.freeblog.hu 2008.06.27. 08:42:36

Most akkor hogy képzeled ? Minden egyes éjszaka hazafelé tartó mellé állítsanak egy rendőrt ? Nem vagy Te egy kicsit demagóg ?

bronstein · http://bronstein.freeblog.hu/ 2008.06.27. 17:05:59

Nem, valóban nem lehet elkerülni az ilyen eseteket, de Ádámnak is van igaza, a testület hozzáállását illetően mindenképp.
Hosszú évek óta felveti egy-egy képviselő, hogy a "diszkóútvonalakra" hétvégenként kiemelt figyelmet fordítson a rendőrség a vandalizmus miatt. Nem történik semmi.
Hosszú évek óta probléma a kisköcsög motorosok belvárosi csendháborítása és száguldozása. Egy táblakirakáson kívül nem történt semmi.
Bozsár évről évre felveti, hogy a vandálok mennyi kárt okoznak a városgazdálkodásnak - azaz a városnak -, és nem történik semmi.
A testület évről évre hülyét csinál magából, amikor kéri a rendőrséget, hogy ezen problémák megoldásában hatékonyan működjön közre, de semmi látszatja, a testület mégis évről évre áradozik a rendőrség statisztikai mutatóiról.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.06.30. 15:32:47

Ádám, én is furcsán néztem amikor olvastam ezt a bejegyzésed.
Nem gondolhatod komolyan, hogy a rendőrség ilyenért felelős lehet :(
Nem akarom őket védeni de azért szerintem elég jól végzik ezt a járőrös munkájukat, sőt nagyon is jól.
Nem lehetnek ott minden gyalogos mellett.
Sajnálom a történteket!

midrovertalt 2008.06.30. 15:45:03

Persze, hogy nem gondolom azt, hogy ott kell lenniük mindenhol. Ez utópia lenne. Vagy diktatúra. :S

De néha tényleg jó lenne látni, hogy egy ilyet a rendőrség meg tud akadályozni! Lehet, hogy nem láttam még ilyen esetet, ergo lehet, hogy volt.

De tényleg: se hír, se semmi. Vagy csak figyelmetlen voltam a tanulás miatt. Nem tudom. De felháborít. Nagyon.

Tényleg jó lenne az ilyeneket kiszűrni. :(

B. Dávid 2008.06.30. 16:16:03

Szia Ádám!

Látom blogolsz rendesen. De mivel a téma engem konkrétan nagyon érint ezért gondoltam írok pár sort:
Sajna minket is mint sok helyen máshol az embereket a statisztika javítására köteleznek. Hogy idézzek egy nálam okosabb embert: kis hazugság, nagy hazugság, statisztika... (jó, jobb, mégjobb fokozás) Sajna a statisztika amivel az átlag embert etetik nem mindig arról szól amivel ők nap mint nap találkoznak, de nekem elhiheted hogy a magyar rendőrség tagjainak többsége átlagon felüli munkát végez a körülményekhez képest is! És ezzel akarok rátérni a másik problémára hogy hol voltak a járőrök: a helyükön dolgoztak, csak nagy város kevés ember elv érvényesült. Sajnos mint mindenhol manapság ninsc elég ember. Szerintem a közrendvédelmi osztály vezetője nálatok is örülne, ha a 2-3 járőrpár helyett ki tudna küldeni mondjuk 10-et egy váltásba, mivel ő is nyugodtaban aludna, hogy mind a normális emberek, mind az alkalmazotjai biztonságba vannak. De ez már erősen egy másik blog témaköre lenne.

Barátodnak jobbulást!

ui: nyáron jöhetnél megint hozzánk :D

midrovertalt 2008.06.30. 16:28:59

Dávid, cimbora!

Köszönöm, hogy egy szakavatott is megszólalt személyedben!

Amúgy igen, tervezem, hogy megyek, csak sűrű lesz a nyár a munka miatt! De időt kerítünk rá mindenképpen! ;)

Üdvözlet

eremi 2008.07.02. 19:09:00

Hát persze a discó útvonalak azóta is minden péntek- szombati napon fel vannak szántva , a gyoshajtókm sem örülnének , ha utolérnék Őket , most akkor legyenek ott mindenütt ? de hát annak sem örülnek ,