Szavazásokat lezárván...

 2008.07.01. 02:04

Igen, a cím árulkodó, a jobboldali menüben található szavazásokat ezennel lezárom, mert túl sok helyet foglalnak, mellesleg unom is már őket. Bocs, kettőt meghagyok: az akasztósat és a Goldenblog-os szavazást. Az akasztós szavazás izgatja a fantáziámat, a Goldenblog meg csak.

Az EB-szavazás eredménye

Az EB-s szavazás eredménye szerint a legtöbben arra tippeltek, amire én is, azaz, hogy a németek nyerik meg a tornát. Sajnos ez ugye nem jött össze, mindenesetre szavazók 25,6%-a úgy gondolta, hogy ők nyernek. 18,3% bízott a hollandok győzelmében, sajnos idő előtt kiestek, itt jegyzem meg, hogy a németek után a második kedvenc nemzeti együttesemről van szó. 17,1% gondolta úgy, ahogy lett: Spanyolország nyerte az EB-t, mint tudjuk, akik ide szavaztak, azok ügyesek voltak. 15,9% szerette volna C. Ronaldot látni, ahogy felemeli a portugál győzelemért járó kupát, hála Istennek nem így lett. Szerények voltak az Olaszországban bízók, mindössze 7,3% gondolta, hogy az egykori világbajnok nyeri meg ezt a tornát, ahhoz képest siralmasan teljesítettek, aminek megintcsak örülök. 4,9% gondolta úgy, hogy a Déli Áramlat kiagyalóinak, az oroszoknak jár majd az EB-serleg. Tény, jól játszottak, de csak ne már. A további rangsor: Franciaország, Csehország, Románia, Svédország, Horvátország és Törökország. A kihagyott országok nem kaptak szavazatot, aminek nyilván oka van... Köszönjük ezt a remek EB-t, a spanyoloknak ezúton gratulálunk, bár nem örülünk!

Kell-e Orosházára pláza?

Úgy tűnik, igen. A szavazók 53%-a szerint legyen pláza, 34% mondta azt, hogy ne legyen. 12% gondolta úgy, hogy neki tök mindegy, hogy felépül-e az Alföld helyére valami vagy sem. Mint tudjuk, mostmár június 12. óta, hogy lesz pláza, úgyhogy a szavazás sikeresen végződött. Lesz pláza, lehet majd szórni a pénzt, suli után pedig Mekibe járni, mert finom és egészséges, ráadásul színtiszta marhából van a hús, amit ugye mindenki kedvel. És nem lesz benne Spar, pedig hajaztam a grillcsirkéjükre. Finom, na.

Molnár Béla maradjon?

Kedves Olvasók! Önök közül, akik szavaztak, 65% szerint Molnár Bélának távoznia kellene a politika színteréről, 35% szerint pedig nem. Mivel a felmérés nem reprezentatív, ezért nem vonunk le messzemenő következtetéseket, különben a jövőbeni szakmámat, khm, végzettségemet tagadnám le, amit nem szeretnék. Azt a tételemet továbbra is tartom, hogy a jobboldal helyzete akkor oldódhat meg, ha a Bélák elgondolkodnak kicsit.

Miért maradt el az önfeloszlatás?

Senki nem tudja. Viszont Nektek, Önöknek volt véleménye, amely szép szavazatszámban össze is gyűlt. 59% szerint leszóltak fentről, azaz a Fidesz magas vezetéséből érkezhetett egy telefonhívás vagy netán a HírTV-s kollegák által egy "utasítás", hogy meg ne próbáljanak feloszlani. 16% szerint az egész csak egy színjáték volt. Megjegyzem, ha ez az igazság, akkor öngól volt. 13% szerint az önfeloszlatás azért maradt el, mert csak. Így egyszerűen. 6% gondolta azt, hogy azért maradt el végül az esemény, mert a szocik túl keveset, forintosítva kevés pénzt ígértek jövendőbeli koalíciótársuknak. 2% szerint azért maradt el az önfeloszlatás, mert a Fidesznek elege lett Molnár Béla alpolgármesterből, és csak azért sem engedett neki. És komoly 1% gondolta azt, hogy a feloszlatás azért maradhatott el mert Dancsó Józsefben megszólalt valami, amit lehet lelkiismeretnek nevezni. Felmérésünk itt sem tekinthető reprezentatívnak. Csupán elgondolkodtatónak.

Németh Béla lemondása

A kérdés úgy szólt, hogy a kedves Olvasó szerint lemond-e polgármesteri tisztségéről Németh Béla. Nos, itt a szavazók 56%-a gondolta azt, hogy nem mond le. Egyelőre nekik van igazuk, és szerintem lesz is még egy jó darabig. 21% sejtett olyasmit, hogy mégis meglépi a megléphetetlent, azaz, hogy lemond. Nekik egyelőre nincs igazuk, már csak azért is, mert a fentebbi gondolatból logikusan ez következik. 14%-ukat nem foglalkoztatta a kérdés, amit sajnálok. 8% pedig teljesen bizonytalan volt a kérdést illetően. Aprócska, de egyben meglepő megjegyzés: a szavazás nem reprezentatív, de elgondolkodtató.

Nos, a szavazásokról ennyit, hamarosan új szavazásokkal várom a kedves egybegyűlteket. Bár nem tudom, hova gyűlnek... Talán egy közösségi térbe, amit ez a blog adhat! Köszönöm szépen a szavazatokat!

Címkék: politika fidesz foci orosháza dancsó józsef molnár béla németh béla önfeloszlatás

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr20547095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.