UNALMAS!

 2008.07.02. 14:04

Nem elég, hogy egy átkozott fúróra kell felébrednem, még ez is:

Az MSZP nevében Teleki László, a párt parlamenti képviselője szerdán arra szólította fel a Fideszt, hogy határolódjon el a szélsőjobboldali szervezetektől, amelyek - mint mondta - sértik a romák érdekeit.

Borzalmasan kezd elegem lenni ebből. A cigánykérdés ennek az országnak a legnagyobb baja? Erre válaszoljon már nekem valaki!

A hírből a kedvenc, kommentálásra is méltó mondatok:

Azzal kapcsolatban, hogy az Alkotmánybíróság hétfőn megsemmisítette a gyűlöletbeszéd elleni Btk.-módosítást, a szocialista képviselő kifejtette: ez azt jelenti, hogy tendenciává válhat a szélsőjobboldali szervezetek megerősödése.

Nem, az nem azt jelenti, hanem azt, hogy Ti, kedves szocialista képviselők nem tudtok olyan törvényt alkotni ebben a témában, amely az Alkotmány szellemében íródott volna. Semmi mást nem jelent!

A politikus a cigányság egyik problémájának nevezte, hogy a legnagyobb ellenzéki párt nem szólal meg ilyen kérdésekben, és nem szól arról, milyen törvényeket kellene hozni, hogy a magyarországi cigányok magyar embernek érezzék magukat az országban, és azonos értékjogaik legyenek.

Igen, a cigányoknak valóban az a legnagyobb gondjuk, hogy a Fidesz csendben van. Na szóval vicc! Mivel roma képviselőről van szó, ugyan, tegye már meg Teleki László azt a szívességet, és elmegy Borsodba pár faluba, ahol nem kicsit van gettósodás. Menjen már el, és kérdezzen már rá ott a cigányoknál, hogy "Ugyan, mi a franc bajotok van? Ugye, a Fidesz?"

Teleki László szerint fontos lenne, hogy a Fidesz és elnöke mondja ki: más kisebbségpolitikára lenne szükség. Felszólította a Fideszt, foglaljon el olyan álláspontot, amelyből tisztán és élesen kiderül, hogy elhatárolódik a szélsőjobbtól, a Jobbiktól és a Magyar Gárdától.

Ez pedig már tényleg rohadt unalmas! Teleki úr üljön le a seggére párttársaival együtt, és ha tényleg fontos nekik a kisebbségvédelem, alkossanak olyan törvényt a gyűlöletbeszéd szabályozására, ami alkotmányos, és bónuszba ne használják fel a cigányságot arra, hogy ha szükség van rájuk politikai tőkeemelésre, akkor előrángatják őket, ha nincs szükség rájuk, akkor meg sutba dobják őket...

Egyszóval vicc! És a forrás: Hír6-hu.

Címkék: politika mszp fidesz cigány gyűlöletbeszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr63549617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.