Kaptam meggyet!

 2008.07.03. 16:11

Bizony, kaptam. Ugyanis ma történt, vagy még történik most is az, hogy a gazdák kikerülve az értékesítési láncokat, maguk adják oda meggyüket a vásárlóknak. Ennek oka az, hogy az értékseítők, azaz a felvásárlók olyan alacsony árat fizetnek, amely a termelésre nem elegendő fajlagosan, így a gazdák vesztségesen zárnak a meggy piacán. Az érdekképvislők kartellra gyanakodnak, emiatt bejelentést is tesznek a Gazdasági Versenyhivatalnál.

Én kimentem, és csináltam pár fotót. Na meg meggyet is hoztam, vagy 5 kilót a kezembe is nyomtak. Hát valahogy csak elfogy. Egyébként jobban megbecsülöm, hogy ingyen kaptam. Ennek oka az, hogy miközben jöttem haza a Ráday utcában, megláttam egy zöldség- és gyümölcskereskedést, ahol a meggynek killója majdhogynem 400 Ft volt. Úgyhogy nem kis értéket nyomtak a kezembe az EDDSZ-es aktivisták. Köszönöm, köszönjük nekik, ugyanis tényleg nagyon finom! És akkor jöjjön a képes beszámoló:


A Kossuth téren még csak a meggyek gyülekeztek, emberek kevésbé


Mint láthatjuk, a tér tök üres...Hol lesz a meggyosztás? - kérdeztem magamban


A galambok rászabadultak a napon rohadásnak indult meggydarabokra


Aztán egymásra is rászabadultak ki tudja milyen célból...


Majd megtaláltam őket. Egy idősebb hölgy segítségével sikerült eljutnom pár méterrel odébb a Nádor utcába, ahol már javában folyt a meggyosztás az EDDSZ segítségével.


EIM = Egészséges és Igazságos Magyarországért. Egy szlogen a sok közül. A színpadon, ha nem csal emlékezetem, Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke.


Kirobbanó örömmel és energiával folyt a munka. És a meggy is csak folyt és folyt...


Ládában érkezett a meggy, és zacskóban távozott. A további folyamatok leírására nem vállalkoznánk.


Mivé is lenne egy ilyen esemény, ha nem keletkezne közben egy vita? Az egyik fél itt...


... a másik fél pedig itt.


Aki vitázik, az hülye. Folyjon a meggy tovább, hisz viszik, mint a cukrot.


Egy újabb szlogen: Mivel gyógyítunk, nyomorgunk! Jobbat mondok: mivel gyógyítsunk, ha nyomorgunk? Még jobb: miből?


Időközben kollegák érkeztek modernebb technikával. Online live stream video.


Na még vagy két marokkal. Ládából kézzel zacsiba.


Az az egy marok még belefér, tessék csak belerakni!


Ja, hát igen. Azt nem mondtam, hol volt a demonstráció(?) pontos helye. Itt.


Nehííííííz. Persze, egészségesebb embereknek ez meg sem kottyan. Valahogy én is így kaptam a meggyemet. Köszönöm szépen!

No, ennyi volt mára számomra a meggyosztás, elindultam szépen hazafelé a 15-ös busszal. Hajrá Gazdák! Hajrá EDDSZ! Hajrá meggy!

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr67551581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyEra 2008.07.03. 22:26:22

Én meg irígy vagyok, nem kicsit, a világ legjobb gyümije a meggy, mint azt már mondtam. Virtuálisan küldhetnél egy-két kilót.:))))

Eksztatikusfantasztikusnagyonszerénygyönyörűlény · http://eksztatikusfantasztikusnagyonszerenygyonyoruleny.freeblog.hu/archives/2008/07/12/Dinnyek/ 2008.07.12. 16:32:27

Háááj Jómunkásember! Vittem magammal ezt a posztot linkelésre (;