Demokráciából kiskirályság

 2008.07.04. 01:30

Túljutunk Orosházán, odébb utazunk térben pár kilométerrel. A helyszín Tótkomlós. Ahol balhé volt. Vagyis van. Még mindig. Itt olyanra vállalkozunk, amire sokan csak a hírek kommentjeiben tettek. Megpróbáljuk kinyomozni az eseményeket, és hogy mi miért történhetett.

Mi történt most?


Az történt, hogy 2008. július elsején hajnali fél 1-kor Tótkomlós önkormányzati testülete döntést hozzott abban az ügyben, hogy a Művelődési Házat és a Zeneiskolát egy intézménybe integrálja, így létrehozva az Általános Művelődési Központot (ÁMK). Ezzel még nem lett volna baj, ha nem keresnek neki új igazgatót. Az ÁMK igazgatói posztjára hárman neveztek, majd egy ember visszalépett. A két további jelölt Krcsméri János, a Zeneiskola eddigi igazgatója, a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar karnagya, egyben önkormányzati képviselő, és Kissné Urgyán Mária, aki Hódmezővásárhelyről adta be pályázatát a pozícióra. A döntés megszületett, bár nehezen. Első körben 7:7 lett a szavazás eredménye, majd 8:6 arányban Kissné Urgyán Mária nyerte meg az igazgatói posztot.

Krcsméri János pályázatát többen támogatták


Mint olvashattuk fentebb, ez az állítás nem a képviselőkre igaz, hanem a városra. A támogatók között szerepel a tantestület, a kisebbségi önkormányzatok, a szülői munkaközösség, az oktatási bizottság is Krcsmérit javasolta az ÁMK igazgatójának. Emellett sikerült a városban összegyűjtenie majd 1300 aláírást is pár nap alatt, ami valóban jelzi azt, hogy Tótkomlóson Krcsméri János eddigi munkája elismert, illetve személye népszerű és kedvelt.

Hogy mi verte ki a biztosítékot?


Pont a fent leírtak. Az, hogy ennyien támogatták Krcsméri pályázatát, és a testület szembe ment ezzel az akarattal. Emellett, ami megadja a politikai hangsúlyát is a dolgoknak, az az alábbi cikk:

Kissné Urgyán Máriát indítja a Magyar Szocialista Párt a vásárhelyi 2. számú választókerületben az április 15-i időközi választásokon. Ez az a belvárosi kerület, melynek a nemrégiben elhunyt Csorba Mihály volt a képviselője.

Magyarul. A testület egy olyan nem komlósit hozott be egy közintézmény élére, aki gyakorlatilag a vezetés pártszínéhez semmi köze, sőt elméletben a vezetés ellenfele kellene, hogy legyen. A cikk teljes terjedelmében elolvasható itt.

Vissza 2006-ba


2006-ban Tótkomlós lakossága úgy döntött, hogy a 14 fős önkormányzatba 14 jobboldali képviselőt küld. A képviselőket a Fidesz, az MDF, a Kisgazdák és a Tótkomlós Polgárosodásáért Egyesület adta. Példátlan összefogás jellemezte akkor a városi jobboldalt, melynek meg is lett az eredménye. A város lakói nagy reményeket fűztek az új vezetéshez. Valószínűleg akkor még nem sejthették, hogy mi vár rájuk a jövőben.
A polgármester Dr. Sztakó József lett, az alpolgármesterek Szűcs István és Takács Ferenc.

A választások után


Innentől kezdett érdekessé válni a folyamat. Takács Ferenc alpolgármester szerepe megkérdőjelezhetetlen a történetben. A helyi közéletet jobban ismerőek tudhatják, hogy Takács Ferenc végzettsége hentes szakmunkás, amivel alapvetően nem is lenne baj. Név nélkül nyilatkozó forrásaink szerint a testület külső nyomásra választotta meg Takácsot alpolgármesternek és a Békés Megyei Vízművek felügyelőbizottságába. Emellett forrásunk megemltette azt is, hogy Takács, lévén, hogy hentes, rengeteg kolbászt vitt a Fidesz vezető politikusainak, így éreztetvén, hogy a 14:0 nyereség az ő érdeme. Egyesek szerint az ezzel szerzett ismertséggel odáig jutott, hogy ma már a Demokrata c. újságnál és magánál Orbán Viktornál is Takács a házi böllér.

A történetből nem maradhat ki még egy személy, nevezzük nevén: Pertich Attila. Pertich úr Tótkomlóson a helyiek szerint kiskirály. Csak hogy a nem komlósiak is tudják: Pertich Tótkomlóson állatorvos. Pertich Attila kommunikációjában többször is bizonygatta, hogy ő "fideszes" ember, ellenben nem erre enged következtetni cégalapítás. És most bizony visszanyúlunk Orosházára is, mert a cégben informátoraink szerint részesedése van Fetser János országgyűlési képviselő fiának is. Állítólag a cég egyik legnagyobb támogatója a szintén MSZP-s battonyai polgármester, Karsai József, aki 2006-ban közel 600 millió forintos MFB-hitelhez segítette a céget. (Kis kutakodásom során egy céget találtam, a KEVTAK Kft.-t, van is róla pár adat, kattins ide, ha érdekel!)

És hogy hol ér össze a két személy, Takács és Petrich? Gyakorlatilag ez is politika. Ehhez nem kell sokat gondolkodni. Pertichnek szüksége van Takácsra (sokak szerint Pertich Takács patrónusa), mivel Takács kapcsolatai elég jók a Fideszben. Egy esetleges kormányváltás esetén Takácsnak nagyobb lehetősége lenne lobbizni az EU-s pályázatok ügyében. Vagyonszerzés, nem több a cél.

Takács: Legyen frakció!


Fideszhez közeli informátorunk azt állítja: Takács úr a hónapok során előállt egy olyan ötlettel, mi szerint "felsőbb utasításra" jó lenne frakciót alakítani a testületben. Adja magát a kérdés: egy homogén csoportba minek kell egy frakció? Mégis ki ellen? Elsőre ezt a testület a polgármesterrel együtt nem szavazta meg. Majd kezdődött az egyenként való beterelés a frakcióba, melyben sokat segített Pertich Attila is. Eleinte jól felfogott érdekről próbálták meggyőzni a képviselőket, majd később anyagilag is próbálták presszionálni a képviselőket. Nem árt tudni: három képviselő vagy családtagja Pertich Attilától kapja a fizetését (Hovorka István, Malya György, Tuska Pálné). Ketten önszántukból léptek be a frakcióba: Dr. Kancsó János és Varga András. Benyó Pál erős nyomásra írta alá a frakciószabályzatot. Így lettek ők heten mint a gonoszok.

Sztakó patthelyzetben - kialakul a "nyolcak"


Bizony, patthelyzet alakult ki. Ugyanis a polgármester nélküli frakció és a nem frakciótagok aránya 7:7 lett. Idő közben dr. Szkaliczki Zsolt lemondott mandátumáról, helyére Litauszki András, egykori független jelölt (a helyiek szerint az MSZP embere) került.
Nos, többször is előfordult olyan, hogy a "hetek" nem jelentek meg a testületi ülésen, így működésképtelenné válhatott az önkormányzat. Patthelyzet, a közel fél millió forint az nem kevés pénz fizetésnek, én sem szeretném elveszteni. A patthelyzetből egy megoldás maradt: a frakcióval szavazni. Így alakult ki a Tókomlóson már legendásnak számító "nyolcak".

A "nyolcak" megtorlásai


Megszületett tehát a "nyolcak". Nyolc képviselő hat képviselővel szemben. Természetes volt, hogy ezentúl nem lesz mindenben együttszavazás. Így kerülhetett sor arra is, hogy az Oktatási és Kulturális Bizottság addigi vezetőjét, Krcsméri Jánost, valamint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökét, Gyivicsan Györgyöt leváltották, majd a bizottságból kiszavazták.
Önkormányzati forrásaink szerint a folyamatokhoz asszisztált a város jegyzője, Szabados Zoltán is (komlósi lakosok úgy tudják: a jegyzőnek nincs meg a szükséges végzettsége).
A bizottságok átalakítása odáig fajult, hogy a "hatok"-kal szimpatizáló külsős tagokat leváltották, és saját embereket raktak a helyükre.
Nem árt megfigyelni, hogy Pertich Attila hatalma hogyan nőtt a folyamat során...

És itt érkezünk el az igazgató megválasztásáig. Nem nehéz az eddig leírtakból leszűrni azt, hogy az igazgatóválasztás csupán egy komédia. Mivel Krcsméri az ún. "hatok" tagja, a "nyolcak" feladata mindenképpen az, hogy a kisebbség(?) ereje gyengüljön. Így kerülhetett sor arra, hogy a testület Kissné Urgyán Máriát szavazta meg az Általános Művelődési Központ élére.

Hogy hogyan történhet meg ilyen egy városban? Az hogy egy szakmailag elismert, a város lakosságának bizalmát élvező ember ne kaphassa meg ezt a pozíciót? Így. Politikai okokból. A háttérből generálva. Okosan.

Van egyébként törvényességi kifogása az igazgatóválasztásnak. Nevezetesen az, hogy alapvetően nyílt ülés keretében történt volna meg a két pályázat elbírálása. Érdemes tudni, hogy Kissné Urgyán Mária nem volt jelen az ülésen, holott az ő pályázatáról is szó volt. Majd az ülés közben Kissnétől egy fax érkezett, melyben kérte, hogy az igazgatóválasztást zárt ülés keretében tartsák meg. Jogász-kollegákat kérem, segítsenek majd kommentben! Törvényes-e így ez vagy nem? Szerintem nem jogérvényű irat egy fax. Lényeg: a faxnak hatása lett, a napirendet zárt ülés keretében tárgyalták. Többen kint várakoztak a Hivatal épülete előtt, bízván abban, hogy a testület a józan ész szerint fog dönteni. De nem így lett. Kissné nyert. Krcsméri vesztett. De ne álljunk, meg tovább is van még, és mondom...

Pertich fenyegetése


Egy tótkomlósi fiatalt életveszélyesen Pertich Attila megfenyegetett, amely miatt édesanyja feljelentést tett a rendőrségen. Az ügy pikantériája, hogy a fiatalember rokona Krcsméri János leváltott igazgatónak.

Hogy mi lesz ennek a vége? Nem tudni. De az ügyről folyamatosan beszámolunk a továbbiakban, ugyanis politikailag érdekes. És szomorú is az eset. Hogy az emberi kapzsiság mennyire meg tud vadítani bárkit, még ha olyan pozícióba is kerül, amit mások akaratából kapott meg. Élő példa, hogyan lesz demokráciából kiskirályság. A történetnek nincs még vége...

Címkék: politika tótkomlós

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr71552413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiváró 2008.07.04. 14:03:24

Valóban nincs vége hiszen nem tudni ki fogja a zeneiskolát, mint tagintézményt tovább vezetni. Bár elképzelhető, hogy az új igazgatónak ezek után megmondják, kit válasszon. Vagy tévednék?

holnaptólnemleszekitt 2008.07.04. 16:48:12

jajaj, hát Oh-n is vannak/voltak hasonló zártüléses döntések, többekközt a Takács Úr volt felesége is így került vezető pozícióba tudomásom szerint(lehet oknyomozni:), aztán kb.1 év regnálás után mégis alkalmatlanná vált, mert ezek a pártnyomásra betöltött pozíciók nem hosszú életűek ám , hiszem h.az olyan munkakörben, ahol valódi szakmai tudás kell, ezek a beprotezsált, odatett figurák elvéreznek..
Szentesen a gimi kapcsán szintén ilyen gusztustalan eljárás van/volt
itt olvashattok róla:
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/news/id_13328
nol.hu/cikk/497149/

nagyon-nagyon elkeserítő és felfoghattalan mi megy kis országunkban, már abban se vagy biztos ki kivel van...eddig legalább világos volt, a legdurvább értékválságot éljük napjainkban., így aztán nehéz dolgozni, produktív társadalmat építeni..

tnemmok 2008.07.04. 17:23:11

Természetes, hogy Krcsméri lesz a tagintézményvezető...

megaharcos · http://magyarkepek.blogspot.com/ 2008.07.04. 21:45:27

Barátom, szép írás!

megaharcos · http://magyarkepek.blogspot.com/ 2008.07.04. 21:47:46

KEVTAK Keveréktakarmány Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
(5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.) Adószám: 10680421

Cégtörténet


1 Cégjegyzékszám
04 09 001740 (Hatályos)
Alakulás dátuma: 1991.12.15.
Bejegyzés dátuma: 1992.04.03.
2 A cég elnevezése
2/2 " KEVTAK " Keveréktakarmány Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
Változás időpontja: 2007.09.10.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.09.10. - ...
2/1 Keveréktakarmány Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
Változás időpontja (törlés): 2007.09.10.
Törlés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 1991.12.15. - 2007.09.10.
3 A cég rövidített elnevezése
3/1 KEVTAK Kft.
Változás időpontja (törlés): 2007.09.10.
Törlés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 1991.12.15. - 2007.09.10.
5 A cég székhelye
5/1 5940 Tótkomlós, Kaszaperi út /SERKÖV telep/.
Hatályos: 1991.12.15. - 2005.09.07.
5/2 5940 Tótkomlós, Kaszaperi út SERKÖV-telep 0117/35.
Változás időpontja (törlés): 2006.09.25.
Hatályos: 2005.09.07. - 2007.01.22.
5/3 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
Változás időpontja: 2006.09.25.
Hatályos: 2007.01.22. - ...
6 A cég telephelye(i)
6/1 5940 Tótkomlós, 0117/35 hrsz.
Változás időpontja: 2007.05.30.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.05.30. - ...
6/2 5940 Tótkomlós, 0162/23 hrsz.
Változás időpontja: 2007.05.30.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.05.30. - ...
8 A társasági szerződés (alapszabály, alapító okirat, létesítő okirat) kelte
8/1 1991.12.15.
1992.06.01.
1997.04.25.
8/4 2000.12.15.
8/5 2001.09.21.
8/6 2004.09.17.
8/7 2005.07.19.
8/8 2005.09.07.
8/9 2005.10.25.
8/10 2006.09.25.
8/11 2007.01.03.
8/12 2007.05.30.
8/13 2007.09.10.
9 A cég tevékenységi köre(i)
9/13 0111'03 Gabonafélék, egyéb, máshova nem sorolt növény termelése
Hatályos: 2005.02.17. - ...
9/5 0140'92 Növénytermelési, kertészeti, állattenyésztési és kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás
Hatályos: 1997.04.25. - 2001.03.14.
9/11 0141'03 Növénytermelési szolgáltatás
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/14 0146'08 Sertéstenyésztés
Hatályos: 2005.02.17. - ...
9/15 0147'08 Baromfitenyésztés
Hatályos: 2005.02.17. - ...
9/12 0162'08 Állattenyésztési szolgáltatás
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/6 1091'08 Haszonállat-eledel gyártása (Főtevékenység)
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/7 1092'08 Hobbiállat-eledel gyártása
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/1 1531'92 Malomipari termékek gyártása
Hatályos: 1992.06.01. - 2001.03.14.
1915'89 Malomipar
Hatályos: 1991.12.15. - ...
4121'89 Tehergépjármű közlekedés
Hatályos: 1991.12.15. - ...
9/16 4621'08 Gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelme
Hatályos: 2005.02.17. - ...
5131'89 Élelmiszer nagykereskedelem
Hatályos: 1991.12.15. - ...
5146'89 Vegyes tevékenységű kiskereskedelem
Hatályos: 1991.12.15. - ...
9/10 5210'08 Raktározás, tárolás
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/3 5219'92 Egyéb vegyes kiskereskedelem
Hatályos: 1992.06.01. - 2001.03.14.
9/9 5248'03 Egyéb, máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/17 5263'03 Egyéb nem bolti kiskereskedelem
Hatályos: 2005.02.17. - ...
9/8 6024'03 Közúti teherszállítás
Hatályos: 2001.03.14. - ...
9/2 6026'92 Közúti teherszállítás
Hatályos: 1992.06.01. - 2001.03.14.
9/4 6342'92 Raktározás és tárolás
Hatályos: 1992.06.01. - 2001.03.14.
7413'89 Tárolás, raktározás, ingatlanőrzés
Hatályos: 1991.12.15. - ...
7414'89 Csomagolás, anyagmozgatás
Hatályos: 1991.12.15. - ...
9/18 7414'03 Üzletviteli tanácsadás
Hatályos: 2005.02.17. - ...
7418'89 Műszaki-gazdasági szolgáltatás
Hatályos: 1991.12.15. - ...
9/19 7487'03 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás
Hatályos: 2007.01.22. - ...
10 A működés befejezésének időpontja
határozatlan.
Hatályos: 1991.12.15. - ...
11 A cég jegyzett tőkéje
11/1
Pénzbeli hozzájárulás: 3 100 000 Ft
Nem pénzbeli hozzájárulás: 3 160 000 Ft
Összesen: 6 260 000 Ft
Hatályos: 1991.12.15. - 2005.09.09.
11/2
Pénzbeli hozzájárulás: 75 760 000 Ft
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 Ft
Összesen: 75 760 000 Ft
Hatályos: 2005.09.09. - ...
12 A cégjegyzés módja
12/1 Önállóan
Hatályos: 1991.12.15. - 2007.01.22.
13 A cégjegyzésre jogosult(ak) adatai
Gyurós Pál ügyvezető 5940 Tótkomlós, Zrínyi u. 5.
Hatályos: 1991.12.15. - 1992.06.01.
13/3 Karkus György (an: Motyovszki Éva) ügyvezető 5940 Tótkomlós, Békéssámsoni u. 33.
Hatályos: 2000.12.15. - 2002.06.07.
13/5 Karkus György (an: Motyovszki Éva) ügyvezető 5940 Tótkomlós, Békéssámsoni út 33.
A képviselet módja: önálló.
A jogviszony kezdete: 2007.05.30.
A jogviszony vége: 2012.05.30.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.10.15. - ...
13/4 Karkus György (an: Motyovszky Éva) ügyvezető 5940 Tótkomlós, Békéssámsoni u. 33.
A képviselet módja: önálló.
A jogviszony kezdete: 2002.06.07.
A jogviszony vége: 2007.06.01.
Változás időpontja (törlés): 2007.05.30.
Törlés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2004.06.07. - 2007.05.30.
13/2 Karkus György ügyvezető 5940 Tótkomlós, Mikszáth u. 9.
Hatályos: 1992.06.01. - 2000.12.15.
14 A könyvvizsgáló(k) adatai
14/1 Ádász István (an: Benyovszki Ilona) 5600 Békéscsaba, Tulipán u. 6. I/4.
A jogviszony kezdete: 2002.06.07.
A jogviszony vége: 2007.06.07.
Hatályos: 2004.06.07. - 2005.07.19.
14/2 Mocsári Zoltánné Mrsán Zsuzsanna (an: Pljesovszki Zsuzsanna) 5900 Orosháza, Arany János u. 10.
A jogviszony kezdete: 2005.07.19.
A jogviszony vége: 2010.07.19.
Hatályos: 2005.07.19. - ...
15 A felügyelőbizottsági tagok adatai
15/9 Czvalinga András (an: Gádorosi Katalin) 5940 Tótkomlós, Damjanich u. 1.
A jogviszony kezdete: 2007.05.30.
A jogviszony vége: 2010.05.30.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.10.15. - ...
15/6 Demeter Sándor (an: Szitó Margit) 5900 Orosháza, Avar u. 40.
A jogviszony kezdete: 2004.09.17.
A jogviszony vége: 2007.09.17.
Változás időpontja (törlés): 2007.05.30.
Törlés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2004.09.17. - 2007.05.30.
15/4 Dr. Barna Zoltán (an: Bogár Márta) 5904 Orosháza, Liget sor 4.
A jogviszony kezdete: 2004.09.17.
A jogviszony vége: 2007.09.17.
Változás időpontja (törlés): 2007.05.30.
Törlés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2004.09.17. - 2007.05.30.
15/7 Dr. Barna Zoltán (an: Bogár Márta) 5904 Orosháza, Liget sor 4.
A jogviszony kezdete: 2007.05.30.
A jogviszony vége: 2010.05.30.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.10.15. - ...
15/5 Fetser Norbert (an: Kliment Mária) 5900 Orosháza, Tass u. 7.
A jogviszony kezdete: 2004.09.17.
A jogviszony vége: 2007.09.17.
Változás időpontja (törlés): 2007.05.30.
Törlés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2004.09.17. - 2007.05.30.
15/8 Fetser Norbert (an: Kliment Mária) 5900 Orosháza, Tass u. 7.
A jogviszony kezdete: 2007.05.30.
A jogviszony vége: 2010.05.30.
Bejegyzés kelte: 2007.10.15.
Hatályos: 2007.10.15. - ...
15/2 id. Bodoglári Lajos (an: Fischer Julianna) 6000 Kecskemét, Nagykőrösi u. 21-23. sz.
Hatályos: 1991.12.15. - 1994.12.15.
15/3 Lachata Pál (an: Hudák Mária) 5940 Tótkomlós, Békéssámsoni út 21. sz.
Hatályos: 1991.12.15. - 1994.12.15.
15/1 Sebó Mihályné (an: Nagy Ilona) 5940 Tótkomlós, Táncsics u. 14.
Hatályos: 1991.12.15. - 1994.12.15.
17 A magyar, illetve külföldi részvétellel működő cégben érintett állam(ok) betűjele
HU - Magyar Köztársaság
Hatályos: 1991.12.15. - ...
20 A cég statisztikai számjele
20/1 10680421-1571-113-04.
Hatályos: 2001.03.14. - ...
21 A cég adószáma
21/1 10680421-2-04.
Hatályos: 1992.04.03. - 2007.03.07.
21/2 10680421-2-04.
HU10680421.
Közösségi adószám érvényesség kezdete: 2007.03.07.
Hatályos: 2007.03.07. - ...
32 A cég pénzforgalmi jelzőszáma
32/1 53300074-13000093-00000000
TAKSZÖV Gádoros és Vidéke (5940 Tótkomlós, Kossuth u. 1.; 04 02 000216)
A számla nyitási dátuma: 1991.12.13.
A számla zárási dátuma: 2005.10.03.
Hatályos: 1991.12.13. - 2005.10.10.
32/2 10402647-26412016-00000000
Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (1051 Budapest Vigadó tér 1.; 01 10 041043)
A számla zárási dátuma: 1999.05.17.
Hatályos: 1999.05.17. - 2005.02.07.
32/3 10700316-04130006-51100005
CIB Bank Zrt. Orosházi Fiók (5900 Orosháza Széchenyi tér 1.; 01 10 041004)
A számla nyitási dátuma: 2005.01.03.
Hatályos: 2005.01.10. - ...
32/4 10402647-26412016-00000000
Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (1051 Budapest Vigadó tér 1.; 01 10 041043)
A számla nyitási dátuma: 1999.05.17.
A számla zárási dátuma: 2005.10.03.
Hatályos: 2005.02.07. - 2005.10.06.
32/5 10300002-46231839-00003285
MKB Bank Nyrt. (1051 Budapest Váci utca 38.; 01 10 040952)
A számla nyitási dátuma: 2005.05.11.
A számla zárási dátuma: 2008.03.05.
Törlés kelte: 2008.03.10.
Hatályos: 2005.05.18. - 2008.03.10.
Cégformától függő adatok
1(09) A társaság tagjainak adatai
1(09)/24 [04 02 000265] "Viharsarok" Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Szövetkezet "végelszámolás alatt" HU 5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u 8.
Hatályos: 2004.10.14. - ...
1(09)/20 [04 02 000265] Viharsarok Számviteli Szolgáltató Szövetkezet HU 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás fajtája: jelentős befolyás.
Hatályos: 2004.08.27. - 2004.08.30.
1(09)/21 [04 02 000265] Viharsarok Számviteli Szolgáltató Szövetkezet HU 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás fajtája: többségi irányítást biztosító befolyás.
Hatályos: 2004.08.30. - 2004.10.15.
1(09)/23 [04 06 008032] ZOLATTINOR Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság HU 5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u 8.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás fajtája: közvetlen irányítást biztosító befolyás.
Hatályos: 2005.04.02. - ...
1(09)/27 [04 06 008032] ZOLATTINOR Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság HU 5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u 8.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás fajtája: közvetlen irányítást biztosító befolyás.
Hatályos: 2005.07.28. - 2007.01.22.
1(09)/29 [04 06 008032] ZOLATTINOR Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság HU 5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u. 8.
A tagsági jogviszony kezdete: 2005.04.02.
Hatályos: 2007.01.22. - ...
1(09)/25 [04 06 008032] ZOLATTINOR Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság HU 5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u. 8.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás fajtája: többségi irányítást biztosító befolyás.
Hatályos: 2005.04.05. - 2005.07.28.
1(09)/19 [04 10 001564] " SERKÖV-KOMLÓS " Sertéshústermelő Részvénytársaság HU 5940 Tótkomlós, Külterület 0125/2.
Hatályos: 2001.09.21. - 2004.12.22.
1(09)/18 [04 10 001566] Tótkomlósi Agrár Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Részvénytársaság HU 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
Hatályos: 2001.09.21. - 2007.01.22.
1(09)/28 [04 10 001566] Tótkomlósi Agrár Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság HU 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
A tagsági jogviszony kezdete: 2001.09.21.
Hatályos: 2007.01.22. - ...
1(09)/3 Bodoglári és Társa Gépgyártó és Szolgáltató Betéti Társaság HU Kecskemét, Búzavirág u. 46. sz.
Törölve: 2004.08.27.
1(09)/15 Bodoglári Lajos HU Kecskemét, Búzavirág u. 46. sz.
Törölve: 2004.08.30.
1(09)/5 Borosné Skoda Éva és társa HU Békéssámson, Komlósi u. 1. sz.
Törölve: 2005.10.25.
1(09)/10 id. Bodoglári Lajos HU Kecskemét, Nagykőrösi u. 21-23. sz.
Törölve: 2004.08.27.
1(09)/16 Karkus György és 1 társa HU 5940 Tótkomlós, Mikszáth u. 9.
Törölve: 2004.08.27.
1(09)/11 Lachata Pál HU Tótkomlós, Békéssámsoni u. 21. sz.
Törölve: 2005.10.25.
1(09)/22 Peták Ákos (an: Bedő Adrienne) 2145 Kerepes, Wéber Ede park 81.
Hatályos: 2004.09.17. - 2005.10.25.
1(09)/12 Peták Ákos HU Tótkomlós, Békéssámsoni u. 21. sz.
Törölve: 2004.09.17.
1(09)/9 Rigó Béla HU Kecskemét, Alkony u. 44. sz.
Törölve: 2005.04.04.
1(09)/6 Sebó Mihályné HU Tótkomlós, Táncsics u. 14. sz.
Törölve: 2005.10.21.
1(09)/2 Sertéstermelő Szövetkezeti Közös Vállalt HU Tótkomlós, Kaszaperi u.
Törölve: 2001.09.21.
1(09)/4 Simon Imre HU Békéssámson, Dózsa u. 3. sz.
Törölve: 2005.04.02.
1(09)/8 Stirbicz János HU Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6-. sz.
Törölve: 2005.10.05.
1(09)/14 Szabó László HU Tótkomlós, Hársfa u. 21/4. sz.
Törölve: 2004.08.30.
1(09)/17 Varga Nándor HU 5940 Tótkomlós, Zrínyi u. 3.
Törölve: 2005.01.11.
1(09)/1 Viharsarok Mg. termelőszövetkezet HU Tótkomlós, Széchenyi u. 12. sz.
Törölve: 2001.09.21.
97 Pénzügyi adatok

2006. év 2005. év 2004. év
Értékesítés nettó árbevétele 1 150 040 eFt 887 183 eFt 169 079 eFt
Üzemi eredmény 46 458 eFt 24 087 eFt 9 224 eFt
Adózás előtti eredmény 6 689 eFt 17 019 eFt 6 420 eFt
Mérleg szerinti eredmény 5 915 eFt 14 314 eFt 5 393 eFt
Befektetett eszközök 548 298 eFt 551 665 eFt 42 916 eFt
Forgóeszközök 219 768 eFt 628 553 eFt 124 090 eFt
Aktív időbeli elhatárolások 128 eFt 127 eFt 0 eFt
Saját tőke 136 855 eFt 130 940 eFt 47 177 eFt
Céltartalékok 0 eFt 0 eFt 0 eFt
Kötelezettségek 631 339 eFt 1 049 405 eFt 119 829 eFt
Passzív időbeli elhatárolások 0 eFt 0 eFt 0 eFt
127 Hirdetmény

Elutasító és kijavító végzések
Cégközlöny
Év: 2005. Kötet: 40. Oldal: 91255.

Ez a közlemény a 2005/40 közlönyben, 091255. oldalon jelent meg.

Békés Megyei Bíróság 04 09 001740

Keveréktakarmány Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság (5940
Tótkomlós, Kaszaperi út/ SERKöV telep/.; [10680421-2-04])

A bíróság a(z) 2005. 08. 29-én hozott végzését hivatalból az
alábbiak szerint javítja (egészíti) ki:

1(09). Stirbicz János (an: Klement Zsuzsanna) 5940 Tótkomlós,
Széchenyi u. 4-6.
Hatályos: 1991. 12. 15-től.
Bejegyezve: 2005. 09. 06.


Cégek közvetlen közleményei
Cégközlöny
Év: 2004. Kötet: 38. Oldal: 86101.


A ,,VIHARSAROK'' Számviteli Szolgáltató Szövetkezet (Cg.: [04 02 000265]; 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.) a KEVERÉK-
TAKARMÁNY Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaságban (Cg.: [04 09 001740]; 5940 Tótkomlós, Kaszaperi út, SERKÖV-telep)
2004. augusztus 30-án többségi irányítást biztosító befolyást szerzett, mivel megszerezte az üzletrészek 52,0766%-át.

megaharcos · http://magyarkepek.blogspot.com/ 2008.07.04. 21:49:25Viharsarok Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Szövetkezet
(5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u. 8.) Adószám: 10080096

Cégtörténet


1 Cégjegyzékszám
04 02 000265 (Hatályos)
Alakulás dátuma: 1992.11.30.
Megszűnés dátuma: 2006.02.01.
2 A cég elnevezése
2/4 "Viharsarok" Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Szövetkezet
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
2/2 ,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet
Hatályos: 1992.11.30. - 2001.07.25.
2/1 Viharsarok Mezőgazdasági Termelőszövetkezet
Törölve: 1992.11.30.
2/3 Viharsarok Számviteli Szolgáltató Szövetkezet
Hatályos: 2001.07.25. - 2004.10.14.
5 A cég székhelye
5/2 5940 Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky u. 8.
Hatályos: 2004.09.13. - 2006.02.01.
5941 Tótkomlós, Széchenyi u. 12. sz.
Törölve: 2004.09.13.
8 A társasági szerződés (alapszabály, alapító okirat, létesítő okirat) kelte
1992.11.30.
1996.03.12.
1997.12.10.
8/6 2000.05.31.
8/7 2001.02.23.
8/8 2004.09.13.
9 A cég tevékenységi köre(i)
9/1 0110'92 Növénytermelés és kertészet
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/16 0111'03 Gabonafélék, egyéb, máshova nem sorolt növény termelése (Főtevékenység)
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
9/26 0111'03 Gabonafélék, egyéb, máshova nem sorolt növény termelése
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/17 0112'03 Zöldség, dísznövény termelése
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
9/27 0112'03 Zöldség, dísznövény termelése
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/18 0113'03 Gyümölcs, fűszernövény termelése
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
9/28 0113'03 Gyümölcs, fűszernövény termelése
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/2 0120'92 Állattenyésztés
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/19 0121'03 Szarvasmarha-tenyésztés
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
9/30 0125'03 Egyéb állatok tenyésztése
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/3 0130'92 Vegyes gazdálkodás
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/4 0140'92 Növénytermelési, kertészeti, állattenyésztési és kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/20 0141'03 Növénytermelési szolgáltatás
Hatályos: 2000.06.07. - 2004.10.14.
9/29 0146'08 Sertéstenyésztés
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/25 0147'08 Baromfitenyésztés (Főtevékenység)
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/31 0150'08 Vegyes gazdálkodás
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/32 0162'08 Állattenyésztési szolgáltatás
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/5 2961'92 Gépek és berendezések javítása
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/6 4531'92 Építési szakipar
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/7 4532'92 Építési és épületgépészeti szerelőipar
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/8 4540'92 Épületfenntartás és -korszerűsítés
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/33 4611'08 Mezőgazdasági termék ügynöki nagykereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/34 4618'08 Egyéb termék ügynöki nagykereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/35 4619'08 Vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelem
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/36 4621'08 Gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
4623'08 Élőállat nagykereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
4632'08 Hús-, húskészítmény nagykereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/40 4633'08 Tejtermék, tojás, zsiradék nagykereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/42 4722'08 Hús-, húsáru kiskereskedelme
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/21 5020'03 Gépjárműjavítás
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
9/13 5021'92 Személygépkocsi- és motorkerékpár-javítás és -karbantartás
Hatályos: 1996.03.12. - 2000.06.07.
9/14 5022'92 Közúti járművek kiegészítő javító szolgáltatásai
Hatályos: 1996.03.12. - 2000.06.07.
9/15 5029'92 Egyéb közúti járműjavítás és -karbantartás
Hatályos: 1996.03.12. - 2000.06.07.
9/38 5131'03 Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/41 5138'03 Egyéb élelmiszer-nagykereskedelem
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/9 5211'92 Élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/43 5227'03 Egyéb élelmiszer kiskereskedelem
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/10 5249'92 Máshova nem sorolt kiskereskedelem szakboltokban
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/11 5522'92 Cukrászdai és egyéb nyílt árusítású vendéglátás
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/22 6024'03 Közúti teherszállítás
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
9/12 6026'92 Közúti teherszállítás
Hatályos: 1992.11.30. - 2000.06.07.
9/23 7412'03 Számviteli, adószakértői tevékenység (Főtevékenység)
Hatályos: 2001.07.25. - 2004.10.14.
9/44 7414'03 Üzletviteli tanácsadás
Hatályos: 2004.10.14. - 2006.02.01.
9/24 7487'03 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás
Hatályos: 2001.07.25. - 2004.10.14.
11 A cég jegyzett tőkéje
11/2
Pénzbeli hozzájárulás: 21 792 000 HUF
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 HUF
Összesen: 21 792 000 HUF
Hatályos: 1996.12.05. - 2000.06.07.
11/3
Pénzbeli hozzájárulás: 168 831 707 HUF
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 HUF
Összesen: 168 831 707 HUF
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.06.06.
11/4
Pénzbeli hozzájárulás: 145 270 265 HUF
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 HUF
Összesen: 145 270 265 HUF
Hatályos: 2001.06.06. - 2001.07.25.
11/1
Pénzbeli hozzájárulás: 91 169 000 HUF
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 HUF
Összesen: 91 169 000 HUF
Törölve: 1996.12.05.
11/5
Pénzbeli hozzájárulás: 41 587 000 Ft
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 Ft
Összesen: 41 587 000 Ft
Hatályos: 2001.07.25. - 2003.07.28.
11/6
Pénzbeli hozzájárulás: 41 412 000 Ft
Nem pénzbeli hozzájárulás: 0 Ft
Összesen: 41 412 000 Ft
Hatályos: 2003.07.28. - 2006.02.01.
12 A cégjegyzés módja
12/2 A szövetkezet elnöke önállóan, a többi jogosult együttesen.
Hatályos: 1992.11.30. - 2001.07.25.
12/3 önálló.
Hatályos: 2001.07.25. - 2006.02.01.
12/1 Termelőszövetkezet elnöke önállóan, a főkönyvelő és a főágazatvezetők egyike együttesen.
Törölve: 1992.11.30.
13 A cégjegyzésre jogosult(ak) adatai
Demeter Sándor szövetkezet elnöke 5900 Orosháza, Rákóczi u. 30/a
Hatályos: 1992.12.31. - 2001.07.25.
13/11 Dr. Petrich Attila Sándor (an: Gyetvai Terézia) elnök 5940 Tótkomlós, Tompa u. 14.
A képviselet módja: önálló.
A jogviszony kezdete: 2004.09.13.
A jogviszony vége: 2009.09.13.
Hatályos: 2004.09.13. - 2006.02.01.
13/10 Farkas Pálné (an: Cseman Anna) ügyvezető elnök 5940 Tótkomlós, Botond u. 9.
Hatályos: 2001.07.25. - 2004.09.13.
13/5 Kancso János állatteny. főág,. vez. 5940 Tótkomlós, Mikszáth u. 8. sz.
Törölve: 1992.12.31.
Kondrát Gyula ipari ágazatvezető 5940 Tótkomlós, Kossuth u. 16. sz.
Törölve: 1992.12.31.
13/6 Nagrand Antal műszaki főág. vez. 5940 Tótkomlós, Bercsényi u. 24. sz.
Törölve: 1992.12.31.
13/2 Sebó Mihályné (an: Nagy Ilona) főkönyvelő 5940 Tótkomlós, Táncsics u. 14. sz.
Törölve: 2001.07.25.
Stirbicz János termelésszervező 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6.
Hatályos: 1992.12.31. - 2001.07.25.
Stirbicz János tsz. elnök 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6. sz.
Törölve: 1992.11.30.
Szabó László növénytermesztési főág. vezető 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6. sz.
Törölve: 1992.12.31.
13/4 Venyercsan Pál háztáji főág. vez. 5941 Tótkomlós, Rózsa F. u. 5. sz.
Törölve: 1992.12.31.
15 A felügyelőbizottsági tagok adatai
15/10 Antal Erzsébet (an: Lachata Erzsébet) 5940 Tótkomlós, Kossuth u. 16.
Hatályos: 2001.07.25. - 2004.09.13.
Farkas Pálné 5940 Tótkomlós, Botond u. 9.
Hatályos: 1997.12.31. - 2001.07.25.
Fekete László 5940 Tótkomlós, Bocskai u. 23.
Hatályos: 1997.12.31. - 2001.07.25.
15/3 Kurusta István 5940 Tótkomlós, Békéssámsoni u. 36.
Hatályos: 1992.12.31. - 1997.12.31.
15/2 Negru János 5940 Tótkomlós, Békéssámsoni u. 48.
Hatályos: 1992.12.31. - 1997.12.31.
15/11 Papp Lajos (an: Mag Julianna) 5800 Mezőkovácsháza, Kossuth u. 94.
A jogviszony kezdete: 2004.09.13.
A jogviszony vége: 2009.09.13.
Hatályos: 2004.09.13. - 2006.02.01.
Poljak János 5940 Tótkomlós, Balogh u. 28.
Hatályos: 1997.12.31. - 2001.07.25.
Szilágyi István 5940 Tótkomlós, Aradi u. 7.
Hatályos: 1992.12.31. - 2001.07.25.
15/5 Téglás János 5940 Tótkomlós, Olajmalmi u. 3/a
Hatályos: 1992.12.31. - 1997.12.31.
Téglás Mihály 5940 Tótkomlós, Bági u. 48.
Hatályos: 1997.12.31. - 2001.07.25.
15/1 Óvári István 5940 Tótkomlós, Vasvári u. 9.
Hatályos: 1992.12.31. - 1997.12.31.
20 A cég statisztikai számjele
20/1 10080096-0111-124-04.
Hatályos: 2000.06.07. - 2001.07.25.
20/2 10080096-7412-129-04.
Hatályos: 2001.07.25. - 2004.09.24.
20/3 10080096-0124-129-04.
Hatályos: 2004.09.24. - 2006.02.01.
32 A cég pénzforgalmi jelzőszáma
32/1 10402647-26480093-00000000
Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (1051 Budapest Vigadó tér 1.; 01 10 041043)
Törölve: 2001.09.28.
32/2 11733182-20041748-00000000
OTP Fiók Tótkomlós (5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6.; 01 10 041585)
A számla zárási dátuma: 2001.08.03.
Hatályos: 2001.08.03. - 2002.09.20.
32/3 11733182-20041748-00000000
OTP Fiók Tótkomlós (5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6.; 01 10 041585)
A számla nyitási dátuma: 2001.08.03.
Hatályos: 2002.09.20. - 2006.02.01.
Cégformától függő adatok
126 Eljárás adatok
Cégnév: Viharsarok Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Szövetkezet
Cím: 5940 Tótkomlós, Bajcsy Zsilinszky u. 8.
Eljárás: Végelszámolás
Közlöny száma: CK 2005/27 Közlöny dátuma: 2005-07-07
Igénybenyújtási határidő dátuma: 2005-08-16
Eljárás indulás dátuma: 2005-05-27
Végelszámoló adatai: Farkas Pálné 5940 Tótkomlós, Botond u. 9.
Cégnév: Viharsarok Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Szövetkezet
Cím: 5940 Tótkomlós, Bajcsy- Zsilinszky u. 8.
Eljárás: Törlés
Közlöny száma: CK 2006/9 Közlöny dátuma: 2006-03-02
Törlés hatálya: 2006-02-01
127 Hirdetmény

Végelszámolási eljárások
Cégközlöny
Év: 2005. Kötet: 27. Oldal: 57727.

Ez a közlemény a 2005/27 közlönyben, 057727. oldalon jelent meg.

Békés Megyei Bíróság 04 02 000265

,,Viharsarok'' Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi
Szövetkezet ,,végelszámolás alatt'' (5940 Tótkomlós, Bajcsy
Zsilinszky u. 8.; [10080096-2-04])

A bíróság a Cégközlönyben közzéteszi a fenti gazdálkodó szervezet
végelszámolási eljárásának megindítását.

A végelszámolást elrendelő szerv neve: ,,Viharsarok'' Agrártermelő,
Szolgáltató és Kereskedelmi Szövetkezet.

A megszűnés elhatározásának időpontja: 2005. 05. 27.
A végelszámolás kezdő időpontja: 2005. 05. 27.

Törölni rendelt cégjegyzésre jogosult(ak):
A képviselet módja: önálló.
Dr. Petrich Attila Sándor (an: Gyetvai Terézia) elnök 5940
Tótkomlós, Tompa u. 14.
A jogviszony kezdete: 2004. 09. 13.
A jogviszony vége: 2009. 09. 13.
Törölve: 2005. 05. 27-i hatállyal.

Végelszámoló(k) és cégjegyzésre jogosult(ak):
A képviselet módja: önálló.
Tisztsége: végelszámoló.
Farkas Pálné (an: Csemann Anna) 5940 Tótkomlós, Botond u. 9.
A jogviszony kezdete: 2005. 05. 27.
Hatályos: 2005. 05. 27-től.

A bíróság felhívja a végelszámolás alatt álló cég hitelezőit, hogy
ismert követeléseiket a végelszámolás megindítását tartalmazó
végzés közzétételétől számított 40 napon belül a végelszámolónak
jelentsék be.
A fenti adat(ok) bejegyzése és közzététele a következő okirat(ok)
alapján történt:
címpéldány; elfogadó nyilatkozat; egyéb (közgyűlési jegyzőkönyv,
jelenléti ív, meghívó, meghatalmazás (4)).
Az okirat(ok) a cég cégjegyzékét vezető cégbíróságon
megtekinthetők.
Bejegyezve: 2005. 06. 14.
A közzététel időpontja: 2005. 07. 07.


Cégek közvetlen közleményei
Cégközlöny
Év: 2001. Kötet: 14. Oldal: 19550.


A Békés Megyei Bíróság mint Cégbíróság által Cg. [04 02 000265] sz. alatt bejegyzett ,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet
(székhelye: 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.) határozatlan időre szólóan, zártkörű alapítással, a részleges átalakulás szabályai
szerint

részvénytársasággá

alakul át.
Az alapító okirat elfogadásának napja: 2001. február 23.
Az átalakulás a szövetkezetekről szóló, többször módosított 1992. évi I. tv. részleges átalakulásra, valamint az 1997. évi CXLIV.
törvénynek a részvénytársaság zártkörű alapítására vonatkozó szabályai szerint történt.
Az átalakulással elérni kívánt cél: a szövetkezet igazgatósága - felismerve azt a tényt, hogy a termelő típusú szövetkezetnek nincs
jövője az eurokonfort gazdasági szabályozás keretei között - szükségesnek tartja a változást, a szövetkezet részleges átalakulását
gazdasági társaságá.
Ez lehetővé teszi, hogy a jelenlegi szövetkezet vagyona a továbbiakban hatékonyabban működjön a társaság tagjainak vagyoni
érdekeltsége növekedjen.
A részleges átalakulással az eddig felhalmozott vagyon korszerű, a gazdasági környezethez jobban igazodó módon tartható
egyben, és erősíthető a gazdasági partnerkapcsolatok rendszere.


A teljes körű vagyonleltár alapján, az átalakulási vagyonmérleg főbb mutatói:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 321 306 Saját tőke 202 862
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 145 270
Egyéb eszközök - Tőketartalék 48 896
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 8 696
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 448 829 ÖSSZESEN: 448 829


A részleges átalakulással létrejövő gazdasági társaság vagyonmérleg-tervezetének legfontosabb adatai:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 316 574 Saját tőke 198 130
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 110 530
Egyéb eszközök - Tőketartalék 85 600
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 2 000
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 444 097 ÖSSZESEN: 444 097

A részleges átalakulás után maradó szövetkezet neve és székhelye változatlan.


Vagyonmérleg-tervezetének legfontosabb adatai:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 41 685 Saját tőke 41 685
Forgóeszközök - Jegyzett tőke 41 425
Egyéb eszközök - Tőketartalék -
- Eredménytartalék 260
- Kötelezettségek -
ÖSSZESEN: 41 685 ÖSSZESEN: 41 685

A szövetkezet kötelezettségeiért a részleges átalakulást követően a szövetkezet és a gazdasági társaság a vagyonmegosztás
arányában felel, kivéve a hitelszerződésekből, a földbérleti-szerződésből, tagkölcsönökből, munkaviszonyból eredő jogokat és
kötelezettségeket, melyek a részvénytársaságot illetik, illetve terhelik.


A létrejövő gazdasági társaság jegyzett tőkéje teljes egészében nem pénzbeli hozzájárulás 110 530 000 Ft. A jegyzett tőke
névre szóló részvényekből áll, ezen belül 663 db 10 000 Ft névértékű szavazatelsőbbségi és 10 390 db 10 000 Ft-os névértékű
törzsrészvényből.
A létrejövő gazdasági társaság cégformája: zártkörű részvénytársaság.
Neve: Tótkomlósi Agrár Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Részvénytársaság.
Rövidítve: Tótkomlósi Agrár Rt.
Székhelye: 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
A társaság tevékenységi körei: 0111 Gabonafélék, egyéb, máshova nem sorolt növény termelése (fő tevékenység); 0112 Zöldség,
virág, kertészeti termék termelése; 0113 Gyümölcs, szőlő, fűszernövény termelése; 0121 Szarvasmarha-tenyésztés; 0141 Növény-
termelési szolgáltatás; 5020 Gépjárműjavítás; 5121 Gabona-, vetőmag-, takarmány-nagykereskedelem; 5122 Virág-, dísznövény-
nagykereskedelem; 5123 Élőállat-nagykereskedelem; 5131 Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem; 5263 Egyéb nem bolti kiskeres-
kedelem; 6024 Közúti teherszállítás; 6312 Tárolás, raktározás; 6311 Rakománykezelés; 7020 Ingatlan bérbeadása, üzemeltetése;
7121 Egyéb szárazföldi jármű kölcsönözése; 7131 Mezőgazdasági gép kölcsönzése; 7412 Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői
tevékenység.
A létrejövő társaság vezető tisztségviselőinek neve és címe:
Igazgatóság: Lachata Pál, Tótkomlós, Békéssámsoni út 21., Lehoczki Andrásné, Tótkomlós, Békéssámsoni út 28., Demeter
Sándor, Orosháza, Avar u. 40., Rózsáné Paulik Márta, Tótkomlós, Erzsébet u. 1. B. II. 6., Sebó Mihályné, Tótkomlós, Táncsics u.
14., Stirbicz János, Tótkomlós, Balogh u. 25., Szilágyi István, Tótkomlós, Aradi u. 7.
Felügyelőbizottság: Borosné Skoda Éva, Békéssámson, Komlósi út 1., Obuch Mihály, Tótkomlós, Bercsényi u. 34., Hovorka
Jánosné, Tótkomlós, Fő u. 37.
Az átalakulás után maradó szövetkezet vezető tisztségviselőnek neve és címe:
Farkas Pálné elnök, Tótkomlós, Botond u. 9., Antal Erzsébet fb tag, Tótkomlós, Kossuth u. 16/B II. 6.
Az átalakulás után maradó szövetkezet tevékenységi köre: 7412 Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység; 7484
Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás; 0141 Növénytermelési szolgáltatás.
Az átalakulás az átalakuló szövetkezettel szemben fennálló követeléseket nem teszi lejárttá.
Ezúttal felhívjuk a hitelezők figyelmét az 1997. évi CXLIV. tv. 66. §-ban biztosított jogaikra.
(Első közzététel.

Cégek közvetlen közleményei
Cégközlöny
Év: 2001. Kötet: 15. Oldal: 20419.


A Békés Megyei Bíróság mint Cégbíróság által Cg. [04 02 000265] sz. alatt bejegyzett ,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet
(székhelye: 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.) határozatlan időre szólóan, zártkörű alapítással, a részleges átalakulás szabályai
szerint

részvénytársasággá

alakul át.
Az alapító okirat elfogadásának napja: 2001. február 23.
Az átalakulás a szövetkezetekről szóló, többször módosított 1992. évi I. tv. részleges átalakulásra, valamint az 1997. évi CXLIV.
törvénynek a részvénytársaság zártkörű alapítására vonatkozó szabályai szerint történt.
Az átalakulással elérni kívánt cél: a szövetkezet igazgatósága - felismerve azt a tényt, hogy a termelő típusú szövetkezetnek nincs
jövője az eurokonfort gazdasági szabályozás keretei között - szükségesnek tartja a változást, a szövetkezet részleges átalakulását
gazdasági társaságá.
Ez lehetővé teszi, hogy a jelenlegi szövetkezet vagyona a továbbiakban hatékonyabban működjön a társaság tagjainak vagyoni
érdekeltsége növekedjen.
A részleges átalakulással az eddig felhalmozott vagyon korszerű, a gazdasági környezethez jobban igazodó módon tartható
egyben, és erősíthető a gazdasági partnerkapcsolatok rendszere.


A teljes körű vagyonleltár alapján, az átalakulási vagyonmérleg főbb mutatói:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 321 306 Saját tőke 202 862
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 145 270
Egyéb eszközök - Tőketartalék 48 896
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 8 696
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 448 829 ÖSSZESEN: 448 829


A részleges átalakulással létrejövő gazdasági társaság vagyonmérleg-tervezetének legfontosabb adatai:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 316 574 Saját tőke 198 130
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 110 530
Egyéb eszközök - Tőketartalék 85 600
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 2 000
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 444 097 ÖSSZESEN: 444 097

A részleges átalakulás után maradó szövetkezet neve és székhelye változatlan.


Vagyonmérleg-tervezetének legfontosabb adatai:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 41 685 Saját tőke 41 685
Forgóeszközök - Jegyzett tőke 41 425
Egyéb eszközök - Tőketartalék -
- Eredménytartalék 260
- Kötelezettségek -
ÖSSZESEN: 41 685 ÖSSZESEN: 41 685

A szövetkezet kötelezettségeiért a részleges átalakulást követően a szövetkezet és a gazdasági társaság a vagyonmegosztás
arányában felel, kivéve a hitelszerződésekből, a földbérleti-szerződésből, tagkölcsönökből, munkaviszonyból eredő jogokat és
kötelezettségeket, melyek a részvénytársaságot illetik, illetve terhelik.


A létrejövő gazdasági társaság jegyzett tőkéje teljes egészében nem pénzbeli hozzájárulás 110 530 000 Ft. A jegyzett tőke
névre szóló részvényekből áll, ezen belül 663 db 10 000 Ft névértékű szavazatelsőbbségi és 10 390 db 10 000 Ft-os névértékű
törzsrészvényből.
A létrejövő gazdasági társaság cégformája: zártkörű részvénytársaság.
Neve: Tótkomlósi Agrár Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Részvénytársaság.
Rövidítve: Tótkomlósi Agrár Rt.
Székhelye: 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.
A társaság tevékenységi körei: 0111 Gabonafélék, egyéb, máshova nem sorolt növény termelése (fő tevékenység); 0112 Zöldség,
virág, kertészeti termék termelése; 0113 Gyümölcs, szőlő, fűszernövény termelése; 0121 Szarvasmarha-tenyésztés; 0141 Növény-
termelési szolgáltatás; 5020 Gépjárműjavítás; 5121 Gabona-, vetőmag-, takarmány-nagykereskedelem; 5122 Virág-, dísznövény-
nagykereskedelem; 5123 Élőállat-nagykereskedelem; 5131 Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem; 5263 Egyéb nem bolti kiskeres-
kedelem; 6024 Közúti teherszállítás; 6312 Tárolás, raktározás; 6311 Rakománykezelés; 7020 Ingatlan bérbeadása, üzemeltetése;
7121 Egyéb szárazföldi jármű kölcsönözése; 7131 Mezőgazdasági gép kölcsönzése; 7412 Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői
tevékenység.
A létrejövő társaság vezető tisztségviselőinek neve és címe:
Igazgatóság: Lachata Pál. Tótkomlós, Békéssámsoni út 21., Lehoczki Andrásné, Tótkomlós, Békéssámsoni út 28., Demeter
Sándor, Orosháza, Avar u. 40., Rózsáné Paulik Márta, Tótkomlós, Erzsébet u. 1. B. II. 6., Sebó Mihályné, Tótkomlós, Táncsics u.
14., Stirbicz János, Tótkomlós, Balogh u. 25., Szilágyi István, Tótkomlós, Aradi u. 7.
Felügyelőbizottság: Borosné Skoda Éva, Békéssámson, Komlósi út 1., Obuch Mihály, Tótkomlós, Bercsényi u. 34., Hovorka
Jánosné, Tótkomlós, Fő u. 37.
Az átalakulás után maradó szövetkezet vezető tisztségviselőnek neve és címe:
Farkas Pálné elnök, Tótkomlós, Botond u. 9., Antal Erzsébet fb tag, Tótkomlós, Kossuth u. 16/B II. 6.
Az átalakulás után maradó szövetkezet tevékenységi köre: 7412 Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység; 7484
Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás; 0141 Növénytermelési szolgáltatás.
Az átalakulás az átalakuló szövetkezettel szemben fennálló követeléseket nem teszi lejárttá.
Ezúttal felhívjuk a hitelezők figyelmét az 1997. évi CXLIV. tv. 66. §-ban biztosított jogaikra.
(Második közzététel.

Cégek közvetlen közleményei
Cégközlöny
Év: 2001. Kötet: 20. Oldal: 25692.


Helyesbítések:

A Viharsarok Mezőgazdasági Szövetkezet (székhelye: 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.; cégjegyzékszám: [04 02 000265]) átala-
kulási közleménye a Cégközlöny 14. (2001. április 5.) és 15. (2001. április 12.) számában jelent meg.
Az átalakuló Viharsarok Mezőgazdasági Szövetkezet átalakulási vagyonmérlegének főbb adatait tévesen közölte.


Helyes mérlegadatok:

A teljes köru vagyonleltár alapján, az átalakuló ,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet átalakulási vagyonmérlegének főbb
mutatói:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 358 259 Saját tőke 239 815
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 145 270
Egyéb eszközök - Tőketartalék 48 896
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 8 696
- Értékelési tartalék 36 953
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 485 782 ÖSSZESEN: 485 782

Egyebekben a 2001. április 5-én és 12-én közzétett hirdetmény szövege, így különösen a részleges átalakulással létrejövő
részvénytársaság vagyonmérleg-tervezetének legfontosabb adatai, továbbá a részleges átalakulással maradó szövetkezet vagyonmér-
leg-tervezetének főbb adatai változatlanok.


Cégek közvetlen közleményei
Cégközlöny
Év: 2001. Kötet: 29. Oldal: 38552.


Helyesbítés:

A Viharsarok Mezőgazdasági Szövetkezet (székhelye: 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 12.; cégjegyzékszáma: [04 02 000265])
átalakulási közleménye a Cégközlöny 14. (2001. április 5.) és 15. (2001. április 12.) számában, a helyesbítő közlemény 20. (2001.
május 17.) számában jelent meg.
A hirdetményt a Békés megyei Bíróság mint Cégbíróság Cg.: 04-10-001566/3. sz. végzésében foglaltak alapján az átalakulási
vagyonmérleg-tervezetet, a részleges átalakulással létrejövő gazdasági társaság vagyonmérleg-tervezetét, a maradó szövetkezet
vagyonmérleg-tervezetét, a maradó szövetkezet vagyonmérleg-tervezetét az alábbiak szerint helyesbítjük:


A teljes körű vagyonleltár alapján, az átalakuló ,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet átalakulási vagyonmérlegének főbb
mutatói:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 321 306 Saját tőke 202 862
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 145 270
Egyéb eszközök - Tőketartalék 48 896
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 8 696
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 448 829 ÖSSZESEN: 448 829


A részleges átalakulással létrejövő Tótkomlósi Agrár Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Részvénytársaság vagyonmérleg-
tervezetének főbb adatai:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 316 412 Saját tőke 197 968
Forgóeszközök 125 562 Jegyzett tőke 110 350
Egyéb eszközök - Tőketartalék 85 618
Aktív időbeli elhatárolások 1 961 Eredménytartalék 2 000
- Céltartalék 272
- Kötelezettségek 238 796
- Passzív időbeli elhatárolások 6 899
ÖSSZESEN: 443 935 ÖSSZESEN: 443 935


A részleges átalakulás után maradó ,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet cégneve ,,Viharsarok'' Számviteli Szolgáltató
Szövetkezetre változik.

Vagyonmérleg-tervezetének főbb adatai:

ESZKÖZÖK (E Ft) FORRÁSOK (E Ft)
Befektetett eszközök 41 847 Saját tőke 41 847
Forgóeszközök - Jegyzett tőke 41 587
Egyéb eszközök - Tőketartalék -
- Eredménytartalék 260
- Kötelezettségek -
ÖSSZESEN: 41 847 ÖSSZESEN: 41 847


Törlések (Megszűnések)
Cégközlöny
Év: 2006. Kötet: 09. Oldal: 19511.

Ez a közlemény a 2006/09 közlönyben, 019511. oldalon jelent meg.

Békés Megyei Bíróság 04 02 000265

,,Viharsarok'' Agrártermelő, Szolgáltató és Kereskedelmi
Szövetkezet ,,végelszámolás alatt'' (5940 Tótkomlós, Bajcsy-
Zsilinszky u. 8.; [10080096-2-04])

A cég megszűnésére tekintettel a cégjegyzékből törölve.
A törlés hatálya: 2006. 02. 01.
A végelszámolás befejezésének időpontja: 2005. 12. 19.
A fenti adat(ok) bejegyzése és közzététele a következő okirat(ok)
alapján történt:
egyéb (közgyűlési jegyzőkönyv, meghívó, jelenléti ív
mellékletekkel (3 db) igazolások (6), vagyonfelosztási javaslat,
zárómérleg).
Az okirat(ok) a cég cégjegyzékét vezető cégbíróságon
megtekinthetők.
Bejegyezve: 2006. 02. 01.


Elutasító és kijavító végzések
Cégközlöny
Év: 1996. Kötet: 39. Oldal: 18918.

Békés Megyei Bíróság 04 02 000265
,,Viharsarok'' Mezőgazdasági Szövetkezet (5941 Tótkomlós,
Széchenyi u. 12. sz.)
A bíróság az 1996. 07. 09-én hozott végzését hivatalból az alábbi-
ak szerint javítja (egészíti) ki:

15. Stirbicz János tsz. elnök 5940 Tótkomlós, Széchenyi u. 4-6.
sz.
Törölve: 1992. 11. 30-i hatállyal.
Bejegyezve: 1996. 07. 29.

A fenti cégadatok az Opten Kft. "Cégtár" rendszeréből származnak,
amely a Cégközlönyben megjelent hatályos és hivatalos cégadatokat tartalmazza.

Lekérdezés időpontja 2008.07.04 21:49
Utolsó feldolgozott Cégközlöny megjelenési dátuma: 2008.06.26.
Adatbázis utolsó aktualizálási dátuma: 2008.06.30.


lábléc

Kiss Attila 2008.07.04. 23:18:23

Elnézést, hogy belerondítok a blogodba. Csak szeretem a tisztán látást. Ezt írtad:
"A két további jelölt Krcsméri János, a Zeneiskola eddigi igazgatója, a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar karnagya, egyben önkormányzati képviselő, és Kissné Urgyán Mária, aki Hódmezővásárhelyről adta be pályázatát a pozícióra."
Ebben az esetben legyél szíves utánanézni Kissné Urgyán Máriának is, hogy ő milyen munkát végzett Hódmezővásárhelyen és kultúrális területen elért eredményeit is feltüntetni, szerintem így fair.

midrovertalt 2008.07.04. 23:30:22

Attila, kérlek, amit találtam, csakis a korrektség miatt, bár az egész sztori nem korrekt, de én igyekszem...

Tehát:
- Szerdahelyi József Kulturális, Sport és Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgató
- Ifjúsági Park Kht. vezető
- Osváth Béla Kht. ügyvezető

Így hirtelen, de amennyiben igény van rá, utánanézhetek jobban is a dolgoknak.

És Attila, nem rondítasz bele a blogba, sajnos elég ez a sztori, ami rondít a dolgokon. Kár, hogy ilyen előfordulhat egy elvileg magát már lassan Nyugathoz soroló országban. Nekem ez balkáni eset. Sajnos.

Kiss Attila 2008.07.04. 23:51:53

Köszönöm, hogy leírtad, szerintem hozzá tartozik a dologhoz, úgy mint, csak megjegyzésként 30 éves vezetői tapasztalat kultúrális területen. Én a dolog hátterét nem ismerem, nem is szeretnék senkivel vitatkozni, csak annyit szeretnék kihozni a dologból, hogy édesanyám egy nyilvános pályázatra adta be jelentkezését és ezen a területen nem hiszem, szégyenkeznie kellene. Nem vitatom/vitatjuk János érdemeit, de amiatt, hogy ki hogy szavazott, ne járassunk le egy szakmailag megfelelő embert. Persze, véleményem szerint. Másoké ettől eltérhet, amit tiszteletben tartok

kiváró 2008.07.05. 07:01:01

Kedves Attila!
Sajnos édesanyád valószínűleg azt sem tudta a nyilvános pályázatot hova adta be. Lenne a város kulturális életében mit tenni ezért, szívesen megismernénk a pályázat tartalmát ami alapján őt választották. Ha jobb, mint Krcsméri János elképzelései természetesen a kultúrát szerető Tótkomlósiak mindenben segíteni fogják a munkáját. Elég sok fórumon vetették össze a pályázatokat, de biztosan elkerülte ezen fórumok szemét valami amivel a testület édesanyádét tartotta a jobbnak. Így szívesen megismerné a nyilvánosság is. De ha csak felhasználták Őt akkor az nagyon csúnya dolog.

hattrick 2008.07.05. 10:50:15

Következő választási szlogen Komlóson: Nem vagyok hentes, zöldséges, se villanyszerelő, baj hogy egyetemre járok?

:)

Pista 2008.07.08. 20:51:06

Érdekes a tótkomlósi történet, de az se semmi, ami a saját házunk táján történt, nevezetesen, hogy kiderült: Németh Béla másfél éven át szabálytalanul alkalmazta, és így törvénytelenül fizette a tanácsadóját. Erre azért már nem lehet azt mondani, hogy egy "árpádsávos" történet, ugye, Ádám? Vagy ezért is a baloldal vagy a csúnya Fidesz a felelős? (Bocs, hogy szóvá tettem, de feltűnően nagy a lapítás e témában, pedig Te a múltban különösen odafigyeltél a polgármesterre: helyszíni tudósítás, különinterjú stb. Igaz, ez nem egy jó hír, megértem.) bekescsaba.hir6.hu/cikk/12334/080703_szabalytalanul_alkalmazta_tanacsadojat_oroshaza_polgarmestere

midrovertalt 2008.07.09. 00:25:40

Kedves Pista!

Amint a legutóbbi bejegyzésemben olvashattad, sajnos mostanság nagyon elfoglalt vagyok, mivel sok a munkám, így kevesebb idő jut a blogra, de igyekszem kapacitásomhoz mérten a legtöbbet írni!

Tudom, ismerem ezt a hírt, eléggé aggályos, akivel beszéltem erről, mindenkinek hangoztattam, hogy szerintem nem törvényes.

Ígérem, fogok róla írni! Eddig azért nem írtam, mert a komlósi ügy sok időt vett el, sok információt kellett feldolgoznom, és kikerekítenem belőlük ezt az írást. Most is próbálom az éjszakai műszak alatt feldolgozni azt a rengeteg cégadatot, mert van benne 1-2 furcsa dolog!

Mégegyszer: amint lehetőség nyílik rá, lesz belőle post, de most még nincs! Jövő héten talán!

És köszönöm a felvetésed, teljesen jogos volt! ;)

Minden jót!

Pista 2008.07.09. 22:04:52

Köszönöm, jó munkát! Sajnálhatod, hogy nem tudsz bemenni a testületire, hosszú lesz és izgalmas. A legvégére (!) pedig bekerült ez a napirendi pont: "34.) Vizsgálóbizottság felállítása. Előadó: Sóki Krisztina képviselő". Itt láthatnád, hogy hazug-koholt (ízlés szerint bővíthető) vádak alapján (ld. szabálytalan tanácsadói szerződés, amit valami közig. hivatal állapított meg) hogyan támad rá a Fidesz-MSZP-tengely (koholt vádak alapján, vagy ezt már mondtam?) az ártatlan, törékeny, szegény Németh Bélára, aki most sem tehet semmiről. Mert ezt a papírt is csak úgy - véletlenül - aláírta. No de majd, ha lesz egy kis szabadidőd, akkor legalább az internetes cikkekből szemlézel. És még egyszer köszönöm a reagálást.

Nédó Géza 2008.07.17. 14:35:56

Kiss Attila!
Édesanyádat (Kissné Urgyán Máriát) nem ismerem, kavilátasiit sem! Ám az mégis fúrcsa – az én szememben – hogy egy tiszta jobboldai testület, hogyan választhat meg intézményvezetőnek egy baloldali népművelőt ÁMK igazgatónak. Édesnyádat nem ismerem – mint írtam –, tőlem lehet óriási szakember (biztos az is), de nekem itt valami bűzlik. Ez a véleményem, s ne haragudj, hogy én mégis Krcsméri János mellett voksolnék. Mellékesen olvastam édesanyád pályázatát, s ha nem tudnád, rendkívül alacsony színvonalú volt. Miután a mi jobboldali képviselő-testületünk egy baloldali ÁMK vezetőt választott meg, ez egyben azt is jelenti, hogy édesanyád 2 év múlva új állás után nézhet.
Vedd tudomásul (még ha nehéz is), hogy itt egy érthetetlen „politikai” döntés született, s nem szakmai. Ez itt a lényeg,a többi mellékes. Gondolkozzatok el ezen ti is!
Az esetet jól ismerem, hiszen az egész folyamatot, ami itt kialakult, szakmai szempontból végig figyelemmel követtem.
A lényeg azonban a következő: nem édesanyád a felelős a történtekért, hanem a tótkomlósi képviselő-testület, azon belül a „nyolcak”, aki bort isznak és vizet prédikálnak. Ezért fognak megbukni 2010-ben.
Üdvözlettel: Nédó Géza a Komlós Krónika (valódi jobildali lap) főszerkesztője.

Nédó Géza 2008.07.17. 14:45:43

Kiss Atillának!
Ha esetleg nem volt kielégítő a hozzászólásom, nézd meg a www.beol.hu (közélet) „Nem választották meg Krcsméri Jánost az ÁMK igazgatójának” című cikkre beírt olvasoi véleményeket. Több mint 160 érkezett!
Kíváncsi vagyok, hogy édesanyád mit szól hozzá? Tudod az a szörnyű az egészben, hogy ez a testület úgy került hatalomra 2006-ban, hogy azt ígérte: előtérbe helyezik a helyi vállalkozókat, intézményvezetőket. Semmi nem lett belőle!
Üdvözlettel: Nédó Géza újságíró

Kiss Attila 2008.08.15. 13:49:40

Kedves Nédó Géza!
Természetesen megértem amit leírtál, elnézést, hogy ilyen későn reagálok, de nem olvasom aktívan a blogot.
Hogy miért született ez a döntés, az ottaniak ("a 8-ak", ahogy hívjátok őket) biztosan tudják, lehet, hogy édesanyámat felhasználták és most rajta csapódik le minden.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy miért nem mindegy valakinek a politikai hovatartozása? Szerintem a legkevésbé kellene, hogy számítson egy szakmai döntésnél. Vagy az lenne a megfelelő, ha bárhová jelentkezik valaki, akkor az első kérdés a politikai hovatartozása legyen? Vagy vallása? Nem hinném...
És még egy mondat, amit remélem mindenki elfogad, az igazi szakmai hozzáértésről pedig csak az idő tud bizonyságot szolgáltatni, az, ha az embereknek tetszik amit tenni fog a városért.

Kiss Attila 2008.08.19. 20:08:54

Kedves Géza!

"Mellékesen olvastam édesanyád pályázatát, s ha nem tudnád, rendkívül alacsony színvonalú volt."
Hogyan? Ön is valamely döntő testület tagja, vagy hogy jutott hozzá?
Várom válaszát!