Elmulasztott napok

 2008.07.11. 00:39

Megjöttem. Igaz, most is dolgozom, de ráérek, az éjszakai műszak nem olyan vészes. Recepciós lettem a kollégiumból kialakított hostelben. Sok a turista, foglalkozni kell velük, ezért nem jelentkeztem eddig, csupán csak egy jelző posttal, hogy lesz bejegyzés. És most megírom.

A post címe árulkodó. Azokról az eseményekről akarok írni röviden, amelyekről nem ejtettem szót a napokban, de kellett volna. Ahogy Imi szokta mondani a blogra: politikai megmondóblog. Hát most megmondom, mert muszáj. Volt itt LMBT-felvonulás, Horn Gábor és Orosz József elleni támadás, jogtalan tanácsadói alkalmazás a Polgármesteri Hivatalban, na meg Feri Magyar Chartája, ami egy fabatkát sem ér. Nézzük hát sorban!

Ahogy jósolni lehetett, balhé volt július 5-én szombaton a melegfesztiválon vagy micsodán. A sok marha kiment felvonulni, a franc sem tudja, milyen okból. Sztrájk? Nem. Egyenlőség? Nem. Hát akkor mi? Pár emberke ostoba provokációja. Tudják, tudták nagyon jól a szervezők, hogy baj lesz ebből az egészből, mert vannak páran, akiknek ez nem tetszik. Szélsőségesen nem tetszik. Na alapvetően nem az, hogy vannak "mások" - persze, van olyan is, akinek alapvetően ez a gondja -, hanem az, hogy ennek hangot adnak, és mutogatják magukat. Felháborító, hogy rózsaszín farktollal a fenekéből kiálló meleg pasik nyalogatják egymást. Nem is felháborító. Illetve az is. De leginkább undorító. Súrolták a jó ízlés határait, sőt át is lépték azt. Nem kell meglepődni, hogy tojás érkezik a nyakba - ami ugye nem törvényellenes pár eljárás végeredménye szerint -, vagy hogy kap egy-két pofont Horn Gábor vagy a többi nem normális.

És itt áttérünk a következőre. Orosz József gyönyörűen csalogatott pár ultraliberális harcos szemébe, amikor elmondta:

Kaptam azért, mert meleg vagyok! Igen, meleg vagyok, ki ne tudná! Kaptam azért, mert más nézeteim vannak!. Igen, más nézeteim vannak! És kaptam azért, mert zsidó vagyok! Igen, zsidó is vagyok!

Vagy valami hasonló maszlag jött ki a szájából. Na más most pont ezért vagyunk ott, ahol. Mert ilyen "oroszjózsefek" vannak olyan helyzetben, hogy nagy a hangjuk. Mivel tematizálják a közbeszédet. Mert hogy a francba ne lenne másképp ügy a melegek jogaiból, ha nem ez folyik a TV-ből, amit ma már leginkább zabálnak a nézők, azaz fogyasztók. Na meg azért, mert vannak "horngáborok", akiktől már falra mászik az ember, ha meghallja a hangját!

A helyzet az, hogy nem történt volna semmi, hogyha nincs így tematizálva a közvélemény. Amíg szó van arról, hogy szegény melegek, meg szegény zsidó hitvallásúak, addig van is belőle ügy. Mert tudják, hogy vannak olyanok, akik kevésbé toleránsak az átlagnál, és szélsőségesebben fogják fel a dolgokat. Mondjuk ki: nem szeretik ezeket a csoportokat. Hogy miért, ebbe ne menjünk bele, mert nem ez most a lényeg. A saját ügyük, meghagyjuk nekik.

Én úgy hiszem, hogy aki meleg, az meleg. Aki elfogadja, elfogadja, aki nem, nem. De amint utcára viszik az ilyesmit, nyíltan szórakoznak jóízlésű emberek idegzetével, addig jogosan vetődik fel az a kérdéskör, hogy igenis baj lesz. És amint megvan a baj, jöhet a fasisztázás, meg a nácizás, meg a "szemét orbánviktorozás". Szájuk széléről csurgó nyállal, mint a veszett kutyák. Mint valami mánia. Végülis igen. Megint eljutottam oda, ameddig mindig eljutok, és megint leírom, mostmár kb. századjára, amit mindig: amíg lehet szélsőjobbozni, meg a többi, addig el lehet lopni pár milliót, és nem arra figyel fel az átlag polgár, hogy megint csinált valamit ez a szerencsétlen, korrupt kormányzat, hanem arra, hogy jaj, itt most náci veszély van. Okos. Mint mindig a történelemben. Baloldali stratégia. Legalábbis gyakori.

Ennyit a melegekről, meg a többi marháról, aki kiment, és a nyakukba kapták a nem éppen olcsó tojást. Na mindegy. Helyi hír: Németh Béla polgármester jogtalanul alkalmazta tanácsadóját, Deák Györgyöt. Akivel szóban, online, akárhogy beszélgettem erről a témáról, mindannyiszor a következőt hangsúlyoztam: mivel az önkormányzati törvény nem ismeri azt a pozíciót, amelyben Deák György dolgozott, emiatt baj lesz. Mert a tanácsadó fogalmát ismeri a törvény, szó se róla, viszont ez a pozíció megköveteli a felsőfokú végzettséget. Ilyen viszont az említet úr kezében nincs. Sőt még a padláson sem, vagy az x-edik fiók alján.

Kár. Ismét egy pofon a jobboldalnak. Patthelyzet. Várom a következő testületi ülést (ma), hogy mi fog történni. Vizsgálóbizottság fog alakulni, a nyakamat rá. Úgy is belevehették volna a napirendbe, hogy "Vizsgálóbizottság felállítása - elfogadva". Ha nem végeznek ezzel 3 perc alatt, tarkón lövöm magam. És tarkón is lőném, ha komolyan gondolnám. Mert tutira menni fog a veszekedés. Már várom, ahogy fröcsögni fog a nyál, és repülni fog a sár (figyeldoda, ez rímel).

Egyszóval Orosházán a jobboldal megint adott a szarnak (bocs!) egy pofont! Mert hiába vannak tárgyalások a Fidesz és az MDF között, ha vannak ilyen bakik. A Fidesznek nem jó, ha vannak bakik. Ki akar szövetkezni egy olyan emberrel, aki ekkorát hibázik? Gyakorlatilag eljutottunk addig a pontig, amikor az MDF-nek van szüksége égetően a Fideszre, hogy valamennyire tudjon javítani a helyi megítélésén. Patthelyzet. Ismét. Kicsit okosabban. Mert a szocialisták helyi szinten törnek felfele, mint gejzírből a termálvíz Izlandon. Szerintem. Tessenek kicsit odafigyelni a stratégiára. Mert ebből csúnya bukta lesz. A beruházások sikeressége fontos lesz 2010-ben (előbb, remélem, nem), de ha addig még sok ilyen baki lesz... Baki! Mit baki! Jogsértés a fene vigye el! Kár...

Ennyi volt mára, holnap hétvégére Abádszalók, lazítás, Tisza-tó, sör, és barátok! Jó hétvégét Nektek!

Szevasztok!

Címkék: politika mszp fidesz mdf horn gábor németh béla meleg büszkeség napja

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr77563099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adri 2008.07.11. 01:27:31

"De amint utcára viszik az ilyesmit, nyíltan szórakoznak jóízlésű emberek idegzetével, addig jogosan vetődik fel az a kérdéskör, hogy igenis baj lesz."

Nem a jóízlésű emberek idegzetével szórakoznak,hanem felvállalják,hogy más beállítottságúak...
Hol itt a baj? Talán tolerálni kellene,és nem megszólni Őket!

midrovertalt 2008.07.11. 01:30:58

Kedves Adrienne!

Félreérted! Tolerancia kell. Mert miért is ne. Ahogy Téged, engem tolerálnak (kivéve pár embert, de ez így normális(?)), őket is kell(ene).

Na már most, amit nem tudok tolerálni, az a felvonulás, a férfiak seggrázása, és az egyéb gusztustalanságok.

Kérdezz rá a Fidelitasban majd, hogy szerintük rendben van-e az, hogy Bibliát szorongat a kezében az ember, közben meg egy ilyenen részt vesz... ;)

házi 2008.07.11. 10:14:26

A polgármester törvénytelenül alkalmazott tanácsadója ügyében ezt írod: "Ismét egy pofon a jobboldalnak." Pontosabb lett volna így: ismét egy pofon Németh Bélának. Vagy erről is a Fidesz tehet, Ádám?

NagyEra 2008.07.11. 14:48:58

"..melegek meg a többi marha..." ???? áááááá:((

a poltikai tanácsadó foglalkoztatása meg úgy jogszerűtlen ahogy van, és erről sem nem a jobb oldal, sem nem a baloldal nem tehet, csak és kizárólag az, aki alkalmazta, és aki jóváhagyta. attól pedig, hogy tagadják, még igaz marad.

midrovertalt 2008.07.11. 15:23:08

Era, a melegfelvonulás ügyében sosem fogunk egyet érteni. Marha = amelyik kimegy rázni a seggét az Andrássyra, nem az összes nemhetero. ;) Ne utálj meg! :)

Házi!

Amikor jobboldalt emlegetek, akkor a politikai jobboldalt értem ez alatt. Csupán egy kis elemzést próbáltam belevinni a történetbe. Abszolút világos, hogy az egyetlen felelőse a történetnek az, aki alkalmazta a tanácsadót. Jogszerűtlenül. Ez pedig Németh Béla polgármester.

NagyEra 2008.07.11. 16:50:12

Nem foglak megutálni, ez a te véleményed. Az enyém meg az ááá volt.:)

Anna · http://puruttya.blog.hu/2008/07/05/2008_meleg_buszkeseg_felvonulas_andrassy_tuntetes 2008.07.11. 23:18:28

Ha homoszexuális lennék, talán én sem örülnék, ha a felvonuláson olyanok "képviselnének" engem, akik tarka parókákban riszálnak egy kamionon vibrátorral vagy épp Bibliával a kezükben, mert ezzel épp nem azt az üzenetet közvetítik, hogy ugyanolyan "normálisak", mint te vagy én. De Budapest Parádén a heterók is csináltak hasonlóképp szánalmas, megbotránkoztató mutatványokat.
Nem voltam a felvonuláson, a híradókból meg nem derült ki számomra, mennyi férfi ill. nő vett részt melegként, de mindig is érdekesnek tartottam, hogy két smacizó nőre gerjednek még a szélsőjobbos farkak is, de két csókolózó pasi meg pfuj! (és akkor még jól is jártak).
Persze, magánügy(nek kéne lennie) a szexuális beállítottságnak is, de ennyi erővel tiltani kéne a heteró smároló párokat is.
Azt pedig már máshol is leírtam, hogy az összes ilyen balfasznak, aki kimegy skandálni, hogy mocskosbuzik ÉS gyerek ül a nyakában, vagy tolja az ikerbabakocsit, tojást a pofájába és elvenni tőle a gyereket. Mi a f*szért kell kivinni balhéra a kölkét? :S ÁÁÁÁ :S
Nyomatékosítandó azt a véleményemet, hogy mennyire eltorzult és manipulálható csürhe vegyül a kordonokon kívül, a puruttyások nyanyáját érdemes megnézni: puruttya.blog.hu/2008/07/05/2008_meleg_buszkeseg_felvonulas_andrassy_tuntetes

Amúgy július 5 és nem június, majd javítsd (:

midrovertalt 2008.07.12. 23:33:06

Kedves Anna!

A hibát javítottam, kicsit fáradt voltam, amikor készült a bejegyzés. :)
A kommented tartalmával meg javarészt egyetértek, de most nem kezdem el kibogozni, mert fáradt vagyok megint. :)