Ifjúság és tagság

 2008.07.13. 01:42

Idő előtt hazajöttem Abádszalókról egyéb okok miatt, gondoltam most írok egyet ide Nektek, mert ha információ jut hozzá, általában leírom, ritkán nem, mert nagy galibát tudnék velük okozni. Most koncepció és Fidelitas.

Szóval hát van Orosházának ifjúsági koncepciója. A képviselő-testület tegnapi ülésén egyhangúan elfogadták azt a tanulmányt, amely rendszerezi azokat az elveket, amelyek mentén meg kell tartani az ifjúságot, a fiatalokat a városban. Ez sok szempontból fontos, tudja mindenki, ezért le sem írom. Jó, hogy van, örülünk neki, csak az érdekelne, mennyibe került. Remélhetőleg sikeres lesz majd a koncepció megvalósítása is, szépen számokkal, ahogy kell, le lesz vezetve, hogy mennyi mire miért estébé.

Az hogy ezt felhoztam, nem a testületi ülés kapcsán merült fel - mivel nem is találkoztam komplex hírrel a tegnapi ülésről. Azt tudtam, hogy erről szó lesz az ülésen, mi több sejtettem, hogy el is lesz fogadva a koncepció. Viszont erről csak az Orosházi Fidelitas honlapján találtam némi információt.

Nem meglepő az istenítést a hírben, amit Csizmadia Geriért és Dancsó József alpolgármester felé mutatnak. Nem tudom, miért lett az elfelejtve, hogy az érdemi munkát nem politikus végezte, hanem a Shortcut Communications Kft. munkatársai voltak azok, akik elkészítették ezt az anyagot. Aprócska hiba a rendszerben, de nincs gond, a politika ilyen, a magyar demokrácia meg olyan, hogy szobrot állítunk a vezérnek. Valamiféle örökség lehet ez a XX. századi diktatúrákból. Sebaj, meghagyom ezt az érzést másoknak.

Egyébként ha már itt tartunk, emlékezzünk arra, amikor én voltam a világ szemete, meg kizártak (holott kiléptem), és beszámolnak az etikai eljárásomról. Ehhez képest már idejét sem tudom, amikor leadtam a papíromat, hogy "Szevaszok, minden jót!", még mindig semmi hír. Vagy csak valamiféle jóindulat, hogy ne járassunk le engem? Franc sem tudja, csak a korrektség kedvéért érdekelne, hogy áll az eljárásom. Ez eszembe jutott csak úgy.

De a legnagyobb poén még csak most jön. Kiszivárgott felém a legfrissebb taglista - ami 2007. június 10-i - szerint én még a szervezet tagja, mi több alelnöke is vagyok. Kár, hogy nem így van.

Egyébként sajnálom, hogy az lett a szervezetemből (igen, még a mai napig is egy kicsit magaménak érzem), ami most. Szintén megtudtam belső körökből, hogy egy taggyűlés létszáma igencsak alacsony, kb. a fél elnökség meg egy-két lézengő tag. Kár, hogy nincs motiváció, mert ez tényleg egy jó dolog lehetett volna, avagy lehetne.

Remélhetőleg az áprilisi tisztújítás egy újult, friss erőt ad majd a szervezetnek, mert ha marad minden így, ahogy most, akkor az csakis a Fidesznek lesz köszönhető. Az elégedetlen hangok szaporodnak, én meg véletlen meg is hallom egy részüket. Okos döntés volt az, amikor a szervezet SZMSZ-ét módosították. A jelenlegi SZMSZ szerint egy rendkívüli tisztújításhoz 50%+1 főre van szükség, akik kezdeményezhetik azt. Azelőtt ez 25% volt, ami az orosházi csoport esetében reálisabb. 73 fős a "legfrisebb" lista szerint a csoport, a taggyűlések létszáma igencsak csekély. A döntés nem más volt, mint bebetonozás a székekbe, bár azok nem tudom, mire jók jelenleg.

Összességében: hurrá, van koncepciónk, reméljük lesz is haszna. A Fidelitast meg sajnálom. Lehet, hogy tényleg elkéne neki egy vérfrissítés. Majd látjuk, megoldják! Bízom benne, hogy okosan. A több meg majd később kiderül a megfelelő időpontban...

Címkék: politika fidesz fidelitas orosháza dancsó józsef csizmadia gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr49565642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pista 2008.07.13. 10:36:39

Mivel az interneten senki sem írt róla, hogy mi történt a legutóbbi orosházi képviselőtestületi ülés elején, elmondom magam, mert szerintem elég fontos.
Varga Zoltán, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt azt mondta (Sorozatosan törvényt sért a város polgármestere? címmel), hogy korábban több ügyben is vita bontakozott ki Németh Béla és a testület több tagja között. Az azóta eltelt időben kiderült, hogy minden ilyen ügyben (tehát: mindenben!) a polgármester tévedett, és a többieknek volt igazuk. Melyek ezek az ügyek?
Volt egy SZMSZ-vita, ami a kívülállók számára nehezebben követhető, kb. arról szól, hogy a polgármester ne tudja megakadályozni a neki kényelmetlen ügyek napirendre vételét (pl. azonnal kiosztott anyagok, határidők a benyújtáshoz stb.).
Aztán ott van a közigazgatási hivatal állásfoglalása, mi szerint a polgármester törvénytelenül foglalkoztatta a tanácsadóját, és különösen durva, hogy az elmúlt időben ezt a polgármester számos trükkel ki is akarta játszani, csak hogy de mégis alkalmazni tudja, kerül, amibe kerül.
Gyopárosi ügyek, mint a Fekete Lászlónak kifizetett több millió forint, vagy a beléptető rendszer ügye, amelyek mind az előző fürdővezetés alatt történtek.
És végül az árpádsávos zászló ügye, amelyre a testület hozott egy határozatot, hogy a polgármester adja vissza, mivel testületi felhatalmazás nélkül vette át a város nevében. Amire Németh Béla azt nyilatkozta, hogy ezt nem teszi, mivel nem volt törvényes a döntés (a korábbi testületin is hosszas vita volt e tárgyban). No már most a közigazgatási hivatal viszont azt állapította meg, hogy a polgármester téved: teljesen szabályos volt a döntés. (Azon az ülésen egyébként a jegyző is ezt mondta, de hát ez se számított Németh Bélának semmit!) Összefoglalva: attól függetlenül, hogy az árpádsávos zászlóról egyébként ki mit gondol! van egy törvényes testületi határozat, amit Németh Béla – törvénytelenül – nem hajt végre.
Ezután a testület első napirendi pontként 2 olyan vizsgálóbizottság felállításáról is döntött, amelyek vastagon érintik a polgármestert, az egyik a tanácsadója törvénytelen szerződése és a kifizetések körüli ügy, a másik pedig az erős ember verseny kapcsán Fekete Lászlónak kifizetett több millió forint, amely rendezvényen – ugye – voltak vagy ötvenen, és hatalmas veszteséget okozott a fürdőnek.
Érdekes, hogy Németh Béla ezeket az ügyeket a legvégén, a 34. napirendi pontként akarta tárgyalni, és rendkívül hevesen tiltakozott az ellen, hogy ezeket az elejére vegyék. Ennek sok jelentősége nincs, a végén is valószínűleg ugyanúgy megszavazták volna, de azért ez beszédes Be is szólt a testületnek, hogy akkor most majd jönnek a „valóban” fontos ügyek.
Aki eddig védte a drága Béla bácsit, az ezekre vajon mit mond???

ifj. 2008.07.29. 11:00:25

Kedves Ádám!

Én elolvastam a koncepciót és a város vezetőinek munkáját is láttam, úgyhogy egyátalán nem tartom jogosnak ezt a bejegyzést. Egyébként ha lesz egy kis időd nézz utána hány olyan település van ma Magyarországon akiket érdekel a téma és foglalkozik vele. A fidelitasról is csak folyton rosszakat írsz mikor régen alelnök voltál, talán meghagyhatnád nekik azt az esélyt,hogy a negatív jóslataid nélkül működjenek és ha még szeretnének higyjenek benne. Téged már nem érdekel kiábrándultál,rendben van de ők még nem.

midrovertalt 2008.07.29. 23:43:52

Kedves ifj.!

Szívesen beszélgetnék Veled a Fidelitasról, meg a többi érdekességről!

Én örülök, hogy van egy koncepció arról, hogyan is kellene megtartani az ifjúságot, bár vannak, voltak kifogásolható részek, aminek hangot is adtam, ha jól tudom, egyedül én voltam képes elküldeni észrevételeimet a Hivatalnak e-mailben! Kaptam is meghívót egyeztetésre, csak sajnos a munka miatt nem értem rá a megadott időpontban! De ahogy hallottam, voltak felelősen gondolkodó politikusok, gondolok itt Dancsó Józsefre, aki maga is felemlegette a szakképzést. Nyilván, mert valami nem stimmelt...

És igen, a Fidelitasban alelnök voltam, és elolvasható, hogy miért léptem ki. A jóslataim lehet, hogy negatívak, de ismerem a szervezetet, MÉG MINDIG, tudom, mik zajlanak odabent. Amíg ilyen garnitúra van, amíg csak azért írnak le valamit a honlapjukon, mert azt mondja a Fidesz-frakció is, addig nem tudok mást mondani. Egyszerűen nem szimpatikus az, hogy hiába a saját gondolathalmaz, ha a feljebb állók mondják meg, hogy mi merre, hány méter, stb. És én ezt sajnálom! Mondhatni leléptem a süllyedő hajóról...

De tényleg, nagyon szívesen beszélgetek erről bárkivel bármikor, mert érdekes téma!

Üdv

ifj. 2008.07.30. 16:19:54

Ha kiléptél,vagyis kizártak azthiszem mostmár egyátalán nem kellene szimatolnod utánuk (belső információk) nem túl egyenes dolog. Írjál arról aminek a forrásait nyílvánosságra mered hozni mert ez így elég sunyi!

midrovertalt 2008.07.31. 01:46:34

Továbbra sem lettem kizárva, ezt értse már meg mindenki! Vagy amennyiben mégis, akkor küldje el nekem a kizárásomról szóló határozatot! Köszi!

És nem szimatolok sosem senki után, egyszerűen olyan ez az egész dolog, mint minden más pártban. Amennyiben van belső ellenzék, azok ugyan névtelenül, de kiszivárogtatnak információkat, ha akarod, ha nem. És tudják, kit lehet ezekkel megtalálni...

És tudod, egy kedves barátom, aki Pesten újságíró, mondta azt nekem egy fél éve kb., hogy aranyszabály az, hogy forrást nem hozunk nyilvánosságra! Eszerint írok ide mindig, és fogok is eztán! És tudom, ez nem újság, hanem "csak" egy blog. De akkoris. Nekem így jó, és korrekt!

Üdv