Egy új könyv az orosházi könyvek egyre gyarapodó sorában, a Fényjelek – Szójelek – Énekek című kötet.

Versek, sámán-dalok, modern, nagyvárosinak képzelt kisváros ilyen-olyan hangulatait tükröző üzenetek ezek a versek- Egy kisvárosi légkör elevenedik meg a nagyvilág és a Kárpát-medence világának tükörképében és ellenhatásaiban. A közép-európai lét vágyakozó, szabadságámító mindennapjai  villannak elő, mely rányomja bélyegét a kisvárosra, a törpegondolkodásra, a törpe-emberek hadára..
Ebben a nyomasztó miliőben, ahol ma is sok az árulás, elárulás, még a szerelem is csak vergődik, s a haza gondolata is szűk vággyá nehezül, hisz a magyarság megvallása, manapság nem éppen szerencsés dolog a  mindennapi poltika szerint.

A kötet szerves része a Fényjelek címet viselő utolsó fejezet, ahol fényképeken a Kárpát-medence egy részének magyar templomai és épületei jelennek meg üzeneteket hordozó szöveggel társítva.

Töprengő írások találhatóak a kötetben, csak az olvassa, aki szeret töprengeni.
 
A könyvajánlót magától a szerzőtől kaptam, köszönet érte! További jó egészséges és még több remek írást kívánunk Fülöp Béla Tanár úrnak!
 
(A bejegyzés megjelent a Kultrovaton is!)

Címkék: könyv kultúra orosháza fülöp béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr7568558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi csillag 2008.07.15. 07:25:00

Őrülök a könyvnek, feltétlen elolvasom. Bár a napokban hajtóvadászatot indítottam a városban az Ízes Orosháza című könyvéért, de még Koszorús Oszkár sem tudott segíteni. Azt is nagyon hamar elkapkodták. Aki tud egy felesleges példányt, vevő vagyok rá!!!

midrovertalt 2008.07.15. 17:17:38

Amennyiben gondolod, lehetséges, hogy én tudok egyet szerezni magától a könyv szerzőjétől. Ha e-mailben küldesz nekem egy postacímet, akkor megérdeklődöm a Tanár Úrnál (nekem már csak így marad :))!

Kicsi csillag 2008.07.15. 20:29:52

Köszi Ádám, e-mailben tárgyalunk!