Na hát szerintem ilyen korán sem született még bejegyzés ezen a blogon, bár a fene tudja. Nem is lényeges most ez. Gondoltam, mielőtt lefekszem aludni - lévén, hogy éjszaka dolgoztam -, írok egy bejegyzést erről a vizsgálóbizottságos dologról, mert hát van mostmár három is, vagyis lesz.

Egyet létrehoztak arra, hogy vizsgálják ki Németh Béla polgármester tanácsadójának, Deák Györgynek az alkalmazásával kapcsolatos dolgokat. Mivel hát jött egy-két papír a megyei közig-hivataltól, melyek szerint az alkalmazás jogtalan volt. Ezt már akkor lehetett tudni, amikor problémáztak belőle a két oldalon egyaránt. Önkormányzati törvény, semmi más a dolog nyitja. Jogértelmezésbe nem bocsátkozok, azt megteszi helyettem NagyEra - elvégre ő ehhez jobban ért, és én elhiszem. Nyilvánvaló dologról van szó, felesleges is ragozni.

A második a számomra egy százhuszadrangú senkivel felérő Fekete Lászlós, Gyopárosfürdős elszámolás. 6 milliós ráfordítás, majd 1 milliós bevétel. Magyarul 5 milliós veszteség emiatt a Kőbányain nevelkedett ökrön. Alapvetően azt vizsgáltatnám ki, hogy miért kellett egyáltalán Fekete "Húdesokcsirkétmegeszekegyóraalatt" Lászlót meghívni.Lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem nem nagy dolog ez az ember. De ez most nem lényeg. Valóban furcsa az, hogy így el lehetett szúrni egy kvázi-befektetést. Furcsa na. Semmi más. De majd kiderül.

A harmadik szintén Gyopárosfürdő, de most nem meghívott akárki, hanem beépített rendszer. A beléptető rendszerről van szó. Mivel sajnos a jövedelmi helyzet úgy adta, hogy le kell maradnom a Gyopáros által okozott élményekről, fogalmam sincs, milyen volt és milyen lett a beléptető rendszer. Erről a fürdőt gyakrabban látogatók tudnának nagy valószínűséggel beszámolni. 15 millió forintért a fene sem tudja, hogy sok-e vagy sem. Szerintem sok. Vagy nem. Tényleg nem tudom.

Bizottság ide vagy oda, ez a része sem érdekel különösebben, mert vizsgálódjanak, biztos hasznos eredményre jutnak majd. Ő dolguk. Én megragadnám ezt egy kicsit elemzősebb formában, mert elvégre valami olyasmi lesz a diplomámban is.

Úgy gondolom, hogy ezzel az egésszel megint ásott magának a magyar politikai életben magát jobboldalnak nevező tömörülés Orosházán egy jó nagy gödröt, amibe beleesett. Természetesen ebbe is bele lehet mászni részletesebben. Nem kell nagy gógyi ahhoz, hogy Németh Bélának a szimpátiaindexe (már ha beszélhetünk ilyenről egy ekkora településen) pár pontot ismét csökkent. Ezáltal a helyi MDF is kapott egy pofont, mivel valahol Németh Béla szimbóluma most ennek a pártnak a városban.

A Fidesz okosan taktikázik, mondhatni csendes. Ami az utóbbi idők óta szerintem a legjobb stratégia. Kivárni, hallgatni, csak amikor nagyon muszáj, akkor szólni. Ez most különösen hatásos módszer népszerűségük növelésére, mivel a szocialisták voltak azok, akik előterjesztették a bizottságok felállítását. Viszont a Fidesz számára ez egyben egy kissé veszélyes stratégia is. Oké, rendben van, hogy országos szinten népszerűségük olyan magas, mint az Empire State Building New Yorkban. Oké, hogy a szocialisták népszerűsége körülblül mint a lerombolt World Trade Center. De a képletből nem hiányozhat az sem, hogy a médiában, a helyi médiában Orosháza sokat szerepel, a helyi médiákat pedig egyre több helyi lakos olvassa, ezáltal tájékozottabbak is, így több információval rendelkeznek, és még inkább megfontolt döntést hoznak.

Lényegében a Fidesz, mint mondottam, okos. A csend taktikája használ nekik, a szocialistáknak viszont az használ a városban, ha tematizálnak. Márpedig valljuk be, a politikai napirendet a médiában gyakorlatilag közvetve az MSZP határozza meg különböző sajtótájékoztatókkal, nyilatkozatokkal, egyéb finomságokkal. És ez számukra jó. Ugyanis olyan témákat vesznek elő, ami a jelenlegi vezetésnek rossz. De azt is javarészt úgy, hogy nem beszélnek állandóan arról, hogy mi volt a Fetser-érában. Mondhatni okos stratégia.

Az SZDSZ-szel meg nem foglalkozom, nem releváns a városban. Összességében a lényeg az, hogy az MDF stratégiája nem feltétlen megfelelő, kiváltképp Németh Béla pozíciója romlik hónapról hónapra. A Fidesz kivár, "csendes menetel" előre, az MSZP pedig okosan tematizál.

Kellemes versenyzést Képviselő Asszony/Urak! Ja, és jó vizsgálódást, várjuk a beszámolót, illetve az ezzel járó költségek elszámolását is!

Címkék: politika mszp fidesz mdf orosháza németh béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr99572111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.