Csak így lehet?

 2008.07.21. 01:09

Szokásomhoz híven unalmas fejjel kezdtem hozzá az Orosházi Élet legutóbbi számának olvasásához, majd szokásomhoz híven ideggörcsöt kaptam egyrészt az unalomtól, másrészt a hülyeségtől. MDF-közlemény, majd Fetser-írás. No mik vannak.

Már írtam a vizsgálóbizottságos történetről egyszer, felesleges kifejteni még egyszer. Most szűkebben arról van szó, hogy Németh Béla megkapta a közig.hivataltól az állásfoglalást, miszerint jogellenesen alkalmazta tanácsadóját. Mit kell ezen töprengeni? Ez van. Jogellenes. Törvénybe ütköző.

Az MDF-nek nem kellene csodálkoznia azon, hogy az a szemét Fidesz miért szavazott együtt a szocikkal a vizsgálóbizottság felállításáról. Mivel van egy tény, amiből kiderül, hogy törvénysértésről van szó, leginkább becsuknám aprócskára a számat. Hiába szavazott anno együtt a tanácsadó alkalmazásáról, teljesen felesleges ezen most felhúzni magunkat. Nem szabadna elfelejteni azt, hogy ez a politika játszótere, ahol bizony van úgy, hogy az egykori barátok kést döfnek a hátadba. Csakis politikai célok elérése érdekében. Ahogy azt írtam az említett vizsgálóbizottságos bejegyzésemben: a Fidesznek az a jó, ha csendben cselekszik, ha nincs nagy hangja. Mivel pengeélen táncol az egész jobboldal. Naná, hogy halkan, fű alatt megszavazza a vizsgálóbizottság felállítását. Halkan, de mégis úgy, hogy tudjunk róla. Tudunk, ügyes volt, köszönjük szépen!

A másik a Fetser-írás. Nem tudom, ki írhatta meg ezt a lassan publicisztikának is elegendő kis írást. De ügyes. És mellesleg farizeus (ez szókincsem aktív része Molnár Béla óta).

Valóban szerencsésebb lett volna, ha Németh Béla őszinte megbánást tanúsít, és nem alaptalan vádaskodásba kezd. Tényleg. Viszont szerintem még szerencsésebb lett volna, ha expolgármesterünk csendben marad. Ugyanis amit ír, na szóval, én megmosolyogtam.

Az első kedvenc az írásból: "Ha minden állítását meg akarnám cáfolni, akkor arra az egész újság is kevés lenne." Én azt mondom: miért ne? Szociék háza táján úgyis most nagy divat milliókat, milliárdokat költeni mindenféle felesleges dologra, reklámra, kampányra, propagandára. Hát tessék, kérem, lehet cáfolni, pénz van a költségvetésben, csak kérni kell, aztán lesz egy pár darab papír, amin hatalmas cáfolatokat olvashatunk. Én elolvasnám, Isten bizony, és még írnék is róla, minél nagyobb hangja legyen. Elvégre az igazságért mindenki szeret küzdeni, nemde? Kérem, érezze mindenki az iróniát azonnali hatállyal!

A Tesco-ügy elővétele Németh Béla részéről valóban - úgymond - felesleges volt. Mert most ez a fenét sem érdekli, bár lehet, hogy egyedül vagyok abban, hogy engem mindig csak az adott témához tartozó lényeg érdekel. Viszont a Tesco-ügy azért mégsem olyan dolog, amit hipp-hopp felejtsünk el, mert van ám itt egy cikk, amiben írtak már erről. És amennyiben folyamatban lévő ügyről van szó (Németh Béla ezt írta le az előző számban), addig van miről beszélni. Csak épp nem ebben a kontextusban. Mindegy.

Az, hogy 2002 és 2006 között mi történt... Hát oké. A rendíthetetlen fejlődés korszaka. Az utak felújítása a városban, amit háromszor kellett elvégezni fél év alatt, mert olyan kátyúk tátongtak, hogy a megengedett 50 km/h-s sebességgel is féltem vezetni. A felújított Kossuth utca, ami szerintem építészeti szempontból kifogásolható. Elvégre milyen dolog már az, hogy azok a rohadt utcakövek, a térburkolók mindenben vannak, csak egy szintben nem sok helyen? És igen, már hallom a balos hangokat: a művház. El van ismerve. Mielőtt le lennék hurrogva. Szeretett Táncsics Gimnáziumom felújítása. A nagy szocilobbi Magyar Bálintnál. Igen, talán még ezt is el lehet ismerni, mert rendben van az iskola. Szép, és modern. Igényes. Nekem tetszik.
És hogy idetelepült a Tesco? Hatalmas tapsvihart hallok a háttérben, mert ez - Era fogalmazásával (aki egyébként elment nyaralni, alig irigylem) - dejó! És akkor a Tescoval kapcsolatban a gyanús ingatlanbiznisz! Továbbra is nagy a tapsvihar? Nem annyira. Már látom magam előtt pár ember kezében a raktárból elővett kisfejszét...

Jaj nekem, ez a duma! Orosháza fejlődése megtorpant! - mondja Ő. Sok helyütt hallani ezt, mert ez politika. De hát kérem szépen, hogy is nézett ki az a bizonyos költségvetés a város vezetésének átadásakor? Kötelezettségekből volt nem kevés. Eszközökből meg épphogy csak. Nem szép dolog az ilyen na.
Na meg már bocsásson meg nekem a világ, de melyik volt az a kormányzat, amelyik több cikluson át verte szét az önkormányzati rendszert, tett tönkre településeket? Persze, tudjuk, a tetves Fidesz, amelyik egyébként tutira neonáci, és utálni kell. De nem, nem ez a válasz. A szoci-szadesz kormányzatról van szó. Úgyhogy visszájára fordítva a mondatot: épp Fetser János (Varga Zoltánnal karöltve) az, aki felbecsülhetetlen károkat okoz a városnak. Részben. Mert van ott a Parlamentben még jópár cinkostárs is. Tehát szeretem, amikor erről megfeledkeznek a vagdalkozó szocialista képviselők. Én pedig szeretem ezt mindannyiszor eszükbe juttatni!

És ismét eszükbe juttatom azt, hogy mit csinálnak a párttársak. Ezt írja fetser János:

Egy polgármester ne gyanúsítgassa és ne rágalmazza elődjét, ne beszéljen össze-vissza megalapozatlan vádakról,...

Akkor én azt mondom: egy miniszterelnök vagy akármilyen politikus se rágalmazza elődjét! Ne beszéljen össze-vissza megalapozatlan vádakról! Csak nézzünk szét a párttársak nyilatkozataiban! Össze-vissza. Hogyne.
"Én nem támadom a riválisomat, inkább a várossal foglalkozom. Bízom az Önök igazságérzetében és Orosháza jövőjébe vetett hitében!" - jelezném, nincs kampányidőszak. Nincs miért kampányolni. Hacsak nem készül megint valami önfeloszlatósdi a háttérben! Viszont meg kell jegyezni azt, hogy okos. Pár perc és megmondom miért.

De még egy mondat. Fetser szerint sárdobálás nélkül lehet kimozdítani abból, amiben van. Egyrészt ez igaz. Másrészt meg tessék, nini, mi ez itt?

Tessék, ni, itt van. Bár igaz, hogy nincs odaírva, hogy ki a hirdetés megrendelője, de azért megpróbáljuk kitalálni. Nekem a tippem: Magyar Szocialista Párt Orosházi Szervezete. Akkor ez nem sárdobálás? Egyszer már volt ilyen. Ezekkel volt tele minden létező helyi újság. És utáltam. Mert megintcsak nem a lényegről volt szó. Most is kiráz tőle a hideg. De hát, igen, sárdobálás nélkül kell Orosházának elmozdulnia arról a holtpontról, ahová jutott.

És hogy miért volt okos ez a kis cikk, amit expolgink írt? Mert tudomásom szerint az X-edik párt által elrendelt Y-odik közvéleménykutatás szerint a városban, ha ma tartanák a polgármester-választást, toronymagasan Fetser János nyerne. Ugye hogy kell az ilyen politikai cécó? És ugye, hogy mennyire kell nekem az ilyen téma? Örömmel írtam ismét.

De levonom a végső következtetést. Az a nagy büdös helyzet, hogy ez a társaság, akik a várost irányítják: a szocik, a fideszesek, az mdf képviselői, a függetlenek azok, akik a legnagyobbat ártják ennek a városnak! Mert egy valamiben igaza van Fetsernek: a sárdobálás semmire sem jó. Csupán az egy gond az, mint sok máshol is, hogy a szavak semmit sem érnek mindaddig, amíg azok nem válnak tetté. Nálam egyre inkább leszerepel mindenki! Amennyiben ugyanönök (ez egy új szó a magyarban!) fognak indulni 2010-ben is, netán előbb, direkt érvénytelen szavazólapot fogok leadni! Demonstrálandó az alkalmatlanságot! És a hülyeséget... Mert hát előbb-utóbb már csak így lehet. Csak így lehet?

Köszöntem, hogy ismét szép estét szereztek nekem!

Azért csak megszavaztatom a Fetser-cikket:  

Címkék: politika mszp fidesz mdf orosháza németh béla fetser jános

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr32577450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyEra 2008.07.27. 23:29:58

Nem is szavazok, engem is meghökkentettm fogalmazzunk így, csak nem volt hozzá kedvem és energiám reagálni. Persze, demagóg, de választási kampányolnak, ennyi. A saját tábor beszopja - nem akarok szalonképesebb kifejezést keresni, mert ez fedi a lényeget - az ellentábor meg nem. Ennyi. Hitelesség - ugyan ki hiteles még ebben a városban? Hm?