A nagy orosházi valóság

 2008.07.29. 00:16

Egy ilyen szar nap után csak valami vidám jöhet. Volt egy rendkívüli testületi ülés, amire csak azt tudom mondani: minek? Mert értelme sok nem volt. Végülis tudhatták ezt páran, ha már be sem mentek ülésre, ami nem baj, mert bárkinek lehet elfoglaltsága.

Első körben megtudhattuk, hogy Kalmár Mihály odavolt orvosválogatott foci-vb-n, melyet megnyertek, amihez természetesen gratulálunk. Hátha felvirágzik egyszer a magyar foci, bár ebben kételkedem. De ezt most hagyjuk! Viszont Zalai Mihálynak ez a napirend előttije, hogy Kalmár miért nem jelent meg... Több mint rossz! Mert hát az ők soraikban nem ült ott ma többek között a két alpolgármester sem! No meg a múltkori ülésen nem volt ott Dávid Zoltán sem. Tehát ezzel előhozakodni...farizeus, na. Nagyon tetszik ez a szó! Mert hát ennyi erővel mondhatták volna az MDF oldalán is, hogy miért nem jelent meg Dávid Zoltán, biztosítandó a jobboldali többséget, és Kalmár Mihály azért nem jelent meg, mert Dávid sem jelent meg. Tehát ez egy oda-vissza játék is lehetne, melybe aki belemegy, semmi esetre sem lehet sikeres ember, de laglábbis gyerekes lenne. Klasszikus homokozó, mely hasonlatot régóta használom az orosházi testületre.

De a tutik tutija a szocik kivonulása volt. Az Árpád-sávos zászló miatt! Ami valahol oké, de mégsem. Mert hát nem szabadna elfelejteni azt, hogy amikor a Fidesz vonulgatott ki a Parlamentből Gyurcsány Ferenc beszédei alatt. És mi volt akkor? Az a szemét Fidesz mit vonulgat ki? Ami valahol igaz, mert hát azért IS kapják a fizetésüket, hogy ott üljenek a fenekükön (és ne hagyjanak maguk után szemetet!), és javaslatokat tegyenek, tárgyaljanak a nagy nyilvánosság előtt. De hát kivonultak, Istenem, magyar valóság, tegyék. Viszont a szocik, ha már annyira felháborítja őket a Fidesz-kivonulás, akkor helyi szinten mégis hogy képzelik, hogy kivonulgatnak? Legalábbis nem értem Varga Zoltánt, hogy a Parlamentben párttársaival felháborodik, most meg kivonulgat. Kicsit visszás, de hagyjuk meg nekik, legyen ez ismét a magyar valóság kicsiny szelete, amiből én nem harapok, hanem átadom másnak, egye meg ő.

És ennek a kivonulásnak mi az ára? Olvashattuk a Hír6-on, hogy tervezet van arra, hogy a kardoskúti általános iskolát be kellene integrálni Orosháza Általános Iskolájába (tudjuk, ez az összevont intézmény). 46 diákról van szó, meg pár tanárról. A diákoknak fontos az integráció, mert tanulni szeretnének (na jó, nem biztos, de szükséges), a tanárok pedig dolgozni. Tanítani! Ezzel a "bojkottal" csupán azt érik el, hogy az iskolát pengeélre állítják, amelyről valamelyik oldalra leeshetnek, lévén, hogy a penge egy vékony dolog, vagy kettévágja őket, ami fájdalmasabb. Ergo nem kellene kivonulgatni akkor, amikor pár diák sorsáról van szó, akik tulajdonképpen a jövő zálogai. Pláne nem úgy, hogy ennek a körzetnek az a Varga Zoltán is országgyűlési képviselője, aki a kivonulást kezdeményezte. Csúnya egy dolog a választók érdekeivel ellentétesen cselekedni, és ezért másokat felelősségre vonni. Szerintem...

Lehet itt okolni Németh Bélát meg a fene nagy fasizmussal átszőtt Árpád-sávos zászlót. Csak hát felesleges! Mert csak duma, ahogy az egész országban az. Nem ez a lényeg! Adja vissza Németh Béla a zászlót, legyen béke! Bár, jelzem, én nem adnám vissza, de hát van az a fránya határozat, amit ugye érdekes körülmények között fogadtak el. Hát adja vissza! Elvek, szép dolog, meg minden, de ha most emiatt van ilyen. Inkább adjuk vissza  Jobbiknak! Hátha megnyugszik Varga Zoltán, és tud majd nyugodtan aludni. Megjegyzem, ezután a testületi ülés után én nem tudnék nyugodtan aludni. De hát ki mint vet, úgy arat. Majd lesz ennek még következménye!

No, most csak ennyit szerettem volna mondani! Lényegében megint arra jutottam, hogy a testület körülbelül a nullával ér fel, és ennek nem egy személyben van hibása, hanem a hibások száma 22 főben állapítható meg! A nagy magyar valóság! Inkább orosházi valóság...

Ja, és hát lezártam a szavazást, komplex blogok közé neveztem be az UMK-t! Remélhetőleg sikerül valamit elérni! Köszönöm a szavazatokat!

Címkék: politika mszp fidesz mdf orosháza varga zoltán németh béla kalmár mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr61590265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PLESKÓ PÁL 2008.07.29. 11:41:05

AZ ÁRPÁD SÁVOS ZÁSZLÓ SZAVAZÁS HITELES TŐRTÉNETE:2008.június 12-én,csütörtökön délután 14 órakor kezdődött a testületi ülés 3 napirend előtti felszólalással,másodikként Varga Zoltán szólalt fel:követelte,hogy hozzunk határozati javaslatot arról,hogy a polgármester adja vissza ( a Trianoni békediktátum emlékére,június 04-én kapott ajándékba aJOBBIK-tól) az Árpád sávos zászlót!Hosszas vita követte javaslatát,hiszen "határozati javaslata" jogszerűtlen volt olyan "Móricka"szintű-még aláírása is hiányzott!-,de 18 igen(=10 fő MSZP+8fő FIDESZ)és 3 tartózkodás eredménnyel az egyebek napirend során szavazni fogunk(14 óra 32')Egy rövid szünettel pont 19 órakor került sor a "nagy horderejű"szavazásra:10 igen(=9 fő MSZP +1 fő SZDSZ) 1 nem(jómagam) és 9 fő tartózkodás(= 8 fő FIDESZ és a Polgármester):TEHÁT 10 IGEN és 10 nem,ill.TARTÓZKODÁS ! A végeredmény nem kell visszaadni a zászlót!(1990.évi LXV Törvény a helyi önkormányzatokról 14.§1.:" KÉPVISELŐ-TESTÜLET AKKOR HATÁROZATKÉPES,HA AZ ÜLÉSEN A TELEPÜLÉSI KÉPVISELŐKNEK TÖBB A FELE JELEN VAN.A JAVASLAT ELFOGADÁSÁHOZ A JELENLEVŐ TELEPÜLESI KÉPVISELŐK TÖBB MINT A FELÉNEK IGEN SZAVAZATA SZÜKSÉGES!" Nagyon nehezen értették meg a szocialisták,majd Varga Zoltán "magához" térve új szavazást erőszakolt ki.de ezt már nem vártuk meg kimentünk szünetre(FIDESZ és MDF) Odabenn újraszavaztak 10 gen(=10 fő kiegészült"MSZP) és 1 fő tartózkodás(Polgármester).
MEGINT NEM
NYERT
VARGA ZOLTÁN,hiszen a szünet előtt a testület már nem volt határozatképes( 12 fő kellettvolna). A szünet után a harmadik szavazás hozta meg az "eredményt" Varga Zoltánnak,amelyet "hitelesített" a törvénytelenül működő Regionális Közigazgatási Hivatallal.Ennyit a nem létező szocialista demokráciáról!

Chrime Evil 2008.09.01. 22:03:54

Sziasztok!
Az a helyzet, hogy ha valamit igazán akarok, az az, hogy azok a dolgok amiket Damon McU próbál elérni, valóra váljanak! 100%-osan egyetértek avval, hogy az emberek "csőlátása" miatt alakult ki ez a helyzet, hogy szinte nem lehet választani mire bulizzak.(Én alapvetően "discos" vagyok tehát én erre a világra értem) Rengeteg műfajt hallgatok itthon, mert szeretem a változatosságot, és nagy kár hogy ezt a "szabadságot" nem érezhetem ha mondjuk Orosházán szórakozni megyek.
A Hardstyle-val először 1 szimpla délutánon találkoztam, amikor is meghallgattam a SENSATION BLACK 2004 MEGAMIX-et...na az az érzés ami akkor elkapott leírhatatlan és még máig is tart. Azóta követem figyelemmel minden egyes évben a Hollandiában és környékén lévő, itteni bulikhoz nem mérhető Hardstyle rendezvényeket, zenéket, élménybeszámolókat, képeket, videókat, amik még így képernyőn keresztül is jobban felpörgetnek és extázisba hoznak mint mondjuk egy péntek, szombat este a mostani discok-ban. Remélem kijutok majd 1-2 ilyen partyra, mert a 4 év alatt még egyszer se élhettem át ezt a pörgést, csak a saját szobámban.(szomszédok is nagyon élvezik) Azt még elmondanám, hogy az aki szerint a Hardstyle, Hardcore , Hardtechno stb. drogos zene és összefüggésbe hozza azzal, hogy ezért hódít ez a stílus Hollandiában, semmi mást nem ér el vele, csak annyit, hogy köze sincs az egészhez és fogalma sincs miről alkotta ezt a véleményt. Nem a drog miatt tombol egyszerre, egy helyen 40 000 ember,(egész Orosháza:D) hanem mert szeretnek BULIZNI, és mert sokkal szabadabban teszik ezt.
Úgyhogy ezúton kívánok sok sikert a terveidhez ;-) és ehhez még csak annyi kéne, hogy az emberek kicsit nyitottabbá váljanak ilyen téren és eszükbe se jusson más stílusokat lefikázni.
Csáó

Chrime Evil 2008.09.01. 22:06:03

Csak még annyit fűznék hozzá hogy ezt nemtom mér ide küldtem:D Hátha titeket is érdekel