1 éves lettem

 2008.07.29. 09:07

Július 29-e van. Számomra öröm ez a nap. 2007. július 29-én történt meg az, hogy elindult ez a blog. Eleinte másik szolgáltatónál írogattam, majd novemberben áttértem a blog.hu-ra. Jól döntöttem akkor.

És jól döntöttem tavaly ilyenkor, amikor valahogy éjszaka közeledtével, talán éjszaka megírtam az első postot. Akkor egy csalódásról írtam, hogy barátnak hittem valakit, akiről végül kiderült, mégsem az. Lehet, hogy a sors fintora, hogy tegnap is elvesztettem az egyik legjobb barátomat. De a magánélet offtopic, így hát ne is beszéljünk erről!

Most ünneplek, ünneplünk, ki ahogyan gondolja. A blog történetében volt mindenféle. Írtam vasútról, írtam országos politikáról, de legtöbbet Orosházáról írtam. Az orosházi politikai viszonyokról. Mert szükség volt rá. Emlékeztek még a nyílt levélre a vasúti mellékvonalak bezárásáról, és hogy válaszolt is rá a város feje?
Viszont vannak még rajtam kívül is bloggerek, akik megmondják, hiába ez a kedvenc politikai megmondóblogja Földiek-Iminek. Ők is megmondják, a munkájuk pedig értékes.

Hisz ott van mindjárt NagyEra. A blognak köszönhetem, hogy ismerhetem. És ez jó. És örülök, hogy ismerhetem. És sokat köszönhetek neki.
De ott van Bronsti is a lenyűgöző történeteivel. Ahogyan oly viccesen, de mégis lényegre törően tudja ábrázolni azt, ami folyik az otthonom tájékán. Ha ő nem lenne, biztosan szegényebb lenne a város.
És ott van nekünk Korbely Gyuri, aki már 5 évet tudhat maga és blogja mögött. Szép teljesítmény. Ő volt az, aki először fel merte vállalni magát a neten olvasók előtt. Méltán lett ő AZ ELSŐ oroházi blogger.
És ott van a Földiek, amit a fél világ olvas. Jó barátom, Imi, akinek szintén nagyon sokat köszönhetek a blogolással kapcsolatban.
És ott van még megannyi blog Orosházán, amely érdemes. Viszont ők voltak azok a bloggerek, akik befolyásolták ennek a blognak a szellemiségét. Segítő kéz volt mindegyikük valamilyen szinten. Köszönöm Nektek!

És köszönöm mindazoknak ezt az egy évet, akik kommenteltek. Köszönöm azoknak is, akik négyszemközt mondták el a véleményüket. Ha pozitív, ha negatív is volt az a bizonyos vélemény. Sokat jelentett így utólag.

Mert hát a blog történetében kétszer fordult elő olyasmi, amit nem hittem volna. Kétszer sikerült kikerülnöm az Index főoldalára, aminek nagyon örültem. Amikor beindult a kommentáradat, amikor pörgött a számláló. Iszonyatos büszkeséggel töltött el, hogy igen, értékelik, amit írok. Úgyhogy innen is köszi az Indexnek is azokat az örömteli pillanatokat!

Negtív dologról nem szeretnék írni, mert ez most nem annak az ideje. Bár tudjuk mindannyian, hogy volt példa durvaságokra! De túléltük, és dübörögtünk tovább! Hozzátartozik a blogoláshoz, természetesnek kellett venni! De ezt most zárjuk tényleg rövidre!

Pár szám! Egyszer már közöltem számokat, méghozzá június 7-én. Akkor kereken 32527-nél tartottam. Akkor tűztem ki célul, hogy eddig a napig a számláló meghaladja a tízezret. Amint látom, ez jócskán sikerült, bár ebben nagy köze van az Indexnek is. Nos, Egy év alatt 42720-szor lőtték le az oldalt, amit ha átlagolni akarunk, akkor 120 oldallövést jelent naponta, bár a szórás igen nagy, lévén, hogy az olvasottság szépen növekedett az idők során. Így hát legyen ez csak szemléletes adat! Büszke vagyok arra, hogy több mint negyvenezerszer (de jó leírni) kattintottak így vagy úgy az oldalra! Tényleg jó!

És hogy mit adott nekem a blog? Többek között szemléletet. Olyan szemléletet, amely azt mondja, hogy ne állj be pártok mögé, ne a pártokért legyél, hanem másokért. Ez alapvető hatása ennek a blognak. És hogy mit adott még? Olyan embereket ismertem meg a blog segítségével, akikről nem is gondoltam volna, hogy valaha is lesz köztünk akármilyen diskurzus. És hát mint tudjuk, a kapcsolati tőke igen fontos dolog! Sokkal gazdagabb lettem a blog által! Közgazdaságilag: gyarapodott a tőkém. Ami persze, hogy jó.

És volt idő, amikor túl tudtam lépni Orosháza határain kívülre. Tudjátok, Tótkomlós ügye. A komlósiaknak sokat jelentő cikk, melyet a helyi lap is lehozott. Örülök, hogy ott is tudtam segíteni, ha csak egy picit is. Hátha lesz valami kis haszna.

Sokat kaptam a blogtól. És remélem, hogy sokat is tudtam általa adni. Még ha egyeseknek nem is tetszett ez-az. De hát nem tetszhet mindenkinek minden. Unalmas lenne a világ úgy. Nemde?

Nos, hát köszönöm mindannyiótoknak, hogy olvastatok, írtatok, segítettetek, terelgettetek, ha kellett! Köszönöm!

Boldog Születésnapot UMK!

Címkék: blog születésnap

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr79590542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bronstein · http://bronstein.freeblog.hu/ 2008.07.29. 19:01:53

Oh, Dobroczkij elvtárs, akár egy Oscar díjkiosztó!:)

NagyEra 2008.07.29. 20:35:22

Jaja, olyan volt, télleg.:) de azért boldog blogszülinapot.:))

déni 2008.07.29. 22:27:11

Gartula, Ádám! Igazán, szívből!

Kicsi csillag 2008.07.30. 13:49:33

Részemről is!

Vokálpatrióta 2008.07.30. 14:08:52

Ádám!

Gratulálok! Így, röviden, tömören!
Boldog szülinapot!

oh.-i 2008.07.30. 16:16:45

Hát szerintem igencsak abbahagyhatnád mostmár....

midrovertalt 2008.07.31. 01:43:08

Köszi Mindannyiótoknak!

Az a szép ebben, hogy mind különbözőek vagyunk, mégis tudunk oly sokszor beszélgetni sok témáról! Talán ettől szép ez az egész dolog, meg talán a világ is!

Oh.-i jóindulatára pedig csak annyit, hogy csak azért se! ;)