Valamit tenni kellene...

 2008.08.03. 03:40

Szóval hát kezdünk hasonlítani. Hogy mire? Azt majd a végén. Mindenesetre gusztustalan volt az egész. Mármint a testületi, ami legutóbb volt. Tudjátok, ahol több dologról is szó volt. Még jó, hogy volt onlány-közvetítés itt és itt. Nem véletlen az élő közvetítés, hisz tudja mindenki, hogy mennyire markáns témákról volt szó. Vesézzünk együtt! Vigyázat, hosszú a post!

Az iskolaintegráció megtörtént. A kardoskúti iskola immáron az Orosházi Általános Iskola tagintézménye, aminek örülünk, ha már aggódtunk érte. Igazából, az aggódás valóban felesleges volt. Így utólag belátható. De tényleg. Mert az egész iskolaintegráció körüli cirkusz, amit a szocik műveltek, csupán arra volt jó, hogy adjanak egy pofont ismét Németh Bélának. Ami politikailag ügyes lépés, erkölcsileg viszont kevésbé, lévén, hogy diákokat és tanárokat rángattak azon a bizonyos madzagon. No de ezen nem lepődünk meg, a szocik eszköztára sosem elég tág ahhoz, hogy megértsük őket, vagy gondoljunk újra. Egyre leljebb és leljebb. Erkölcsileg legalábbis. Mert ügyes politika, szó se róla, de ocsmány. Harmadjára már nem írom le, hogy ügyes politika, de gusztustalan. Tényleg.

A következő kedvencem Molnár Béla volt, aki azért nem volt a múltkor testületin, mert nem jeleztek neki arra a napra testületit. Alpolgármesterként nem jeleztek neki, hogy lesz ülés? Ez nekem nagyon tetszik. Mintha nem lenne a városi honlapon csöppnyi információ se arról, hogy testületi lesz. Mindig ott a meghívó. Legalább onnan tudhatta volna, de szerintem azért csak megkapják a képviselők azt a fránya meghívót. Vagy elkeverte a postás a levelet, vagy épp az éterben maradt az e-mail. Biztos így történt. (kacaj)

Temetős ügy. Násztor Sándor kiállított egy bizonyítványt. Leginkább magáról.

Orosháza hosszú évek óta mulasztásos törvénysértésben van, hiszen az 1990-es évek elején a temetők kezelését megkapta az evangélikus egyház, ám azóta az önkormányzattal nem tudnak megállapodni, így nincs köztemető.

Írja ezt a Hír6. Csak hogy értsük, miről van szó, ha netalántán eddig nem tudtuk volna. Mert én nem tudtam, úgyhogy mostmár nekem jó. Hogy mivel is verte ki a biztosítékot Násztor? Hát ezzel itt:

Elnézést kellene kérnie az egyháznak ezért, hisz a pápa is elnézést kért a pedofil papok miatt. Azonnal adják vissza a városnak a temetőket.

Az egyház biztosan elnézést fog valamikor kérni (ismét kacaj). Hihetetlen, hogy az egykor keresztény-konzervatív emberből lett kommunista, majd szocialista élharcos ilyet tudott mondani. És itt csakis, és csakis a jobboldalnak lehet igaza, mert ez egy olyan, alpári, bunkó beszólás volt, ami joggal váltotta ki a közönség soraiból a fújolgatást. Igazából ez nem más, mint ideológia kérdése. Szocialista módra legyen minden köztulajdon, az egyház rossz és ördögtől való, ne legyen a kezében semmi, egyház és állam váljon szét, és pont. Jobboldalon ez nem dívik annyira, így hát meg lett oldva a temetős probléma. Násztor meg kérjen elnézést, de izibe!

Pályázatokat is megszavazott a testület, aminek örülünk, pláne ha nyerünk is. Lesz szennyvíz-hálózat-fejlesztés, meg majd remélhetőleg útépítés is. Csak ne úgy, ahogy anno Fetserék a választás előtt, mert akkor súlyos amortizációs költségek jelennek meg majd a város mérlegében, aminek viszont senki sem örülne. Úgyhogy hajrá!

Valljuk be, nem értek a hulladék-gazdálkodáshoz. A politikához viszont egyre jobban. Gondolom lassan kitalálja mindenki, hogy Erős Károlyról, a Városfejlesztési Osztály vezetője van most terítéken, akit már elkezdtek sütögetni a parázs felett.
Én ahogy végignéztem a beol-os képeket, az Ipari Park területén igen randa dolgok vannak. Mivel kedvelem az építkezéseket, az építészetet mint művészetet, így hát megvan a véleményem az építési törmelék szállításáról is. Próbálok logikusan gondolkodni, hogy ha egy építkezésről elszállítanak anyagokat, amelyek ott már feleslegesek, akkor szerintem már hulladékról beszélhetünk. De továbbra sem vagyok szakavatott a témában.
Na már most Erős Károlyban tisztelem azt, hogy vállalta ügyének nyilvános tárgyalását. Viszont szerintem, amit oda leraktak nem csak föld, hisz az említett hírportál képein lehet látni az emlgetett építési törtmeléket, de gumiabroncsokat is.
Igazából itt részben szakmai kérdésről van szó, amibe én ugyan bele nem megyek. Viszont hogy most ez politikai megrendelés lenne-e vagy sem. Hülye egy helyzet, lehet. Amennyiben az előző városvezetés tudott róla, hogy az Ipari Parkba olyan kerül, aminek nem kellene, akkor miért nem cselekedtek? És a mostani eddig miért nem cselekedett? És hogy ki a felelős ezért? Gondolja át magában mindenki, nekem nem megy.
Viszont ez az ügy ismét egy remek alkalom arra, hogy a polgármestert lejárassák. Ha kell, ilyen eszközhöz is nyúlnak. Állítom, ha nem lenne annyira fixa idea Németh Béla eltávolítása, akkor ez az ügy sem került volna elő. Tehát arról van szó, hogy akármilyen törvényes-törvénytelen dolog, a fixa idea az első.
Még egy apró hozzáfűznivaló Dancsó József szájából:

Dancsó József egy 2003-as osztályvezetői megbeszélést idézett: az anyag azt tartalmazza, hogy a közterület felügyelők már akkor jelezték, hogy bizonyos cégek az Ipari parkba szállítják a szemetet.

És itt nem azt hozná fel, hogy az akkori vezetés ezt miért hagyta! Nem ám, miért is. Hanem azt, hogy Dominkó Sándor cégéről is került onnan törmelék. Sárdobálás mindenhonnan mindenhova.
Mondjuk az, hogy felállt egy vizsgálóbizottság az ügyben, oké. Az is, hogy minden párt, leszámítva az SZDSZ-t (de az, mintha nem is lenne), delegált emebrt, rohadtul nem azt jelenti, hogy elhárult a politikai megrendelés vádja. Hisz a szavazáskor hiába szavaz majd Dominkó ellentétesen a többiekkel. Látszat, és béna.

Erős emberek versenye. Alapvetően egy baromság az egész rendezvény. És ami nagyon tetszik: a már említett százhuszadrangú, nyolcvanhat csirkét a bélbe öt perc alatt senki, Fekete László MDF-es képviselőjelölt volt, így biztos mutyizásról volt szó. Na szóval ez nevetséges. Ennek az ügynek halvány köze sincs a politikához, ez megint egy olyan ügy, amiből politikát lehet, kell csinálni. A fixa idea ismét közbeszól. Sóki képviselő kisasszony munkája szakmai, ami helyénvaló, és korrekt. A város viszont elszenvedett némi kárt, 5,9 millió forintot, ami szerintem a költségvetés mérlegfőösszegéhez képest olyan, mint a kisember ezer forintjából 5 forint, mondhatni aprópénz. Viszont becsülendő, hogy minden forintért harcolunk, hisz a pénz az kell. Csak nem kellene elterelni az ügyet politikai irányba, mert nem erről van szó.
Varga Zoltán meg, ha ennyire úgy érzi, hogy a bűnös maga Németh Béla, akkor miért nem tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen közpénzekkel való visszaélés alapos gyanújával? A lehetőség adott, tegye meg. Ha megvan a bűnös, akkor oké. Viszont a fegyelmi tanács megint egy olyan dolog, ami látszat, ha fel is áll, egy valami jöhet ki belőle: Németh Béla a felelős, meg Pásztor Imre, meg a sleppje. Ha így van, hát bűnhődjenek, ha nincs így, akkor keressék meg az igazi felelőst, és kerüljön az őt megillető helyre. Ha ez nem megy, megint csak politikacsinálásról van szó. Érdemes megemlíteni azt, hogy a városmarketinget, illetve Gyopáros marketingjét az a Poór Csaba vitte és viszi, akit a Média Kft. élére neveztek ki. Érezzük?
Mindenesetre a fegyelmi eljárást elrendelték a polgi ellen, kíváncsi leszek a borzasztóan meglepő és előre megjósolhatatlan eredményre!

Nagy kedvenc minden testületin, amikor két jobboldali képviselő elkezdi anyázni egymást. Könyörgöm, ez a munka lényege? Szegény Molnár Bélát ugyan ne merje senki tegezni, szegény polgi pedig nem bírja a poént. Követelem jegyzőasszonytól, hogy az SZMSZ-t úgy módosítsa, hogy a testületi ülésekenek, a bizottsági üléseken viccelődni és egymást tegezni nem szabad, ellenkező esetben az érintett képviselő költségtérítését megvonják egy hónapra, amit a céltartalékokba fognak majd átcsoportosítani! Menjenek már a ...ba!

És a legjobb téma: a Média Kft. új vezetőjének megválasztása, bocsánat, az eddigi leváltása zárt ülésen. Emlékszem még azokra az időkre, amikor a párthoz közel álltam, hogy mennyire istenítette mindenki az új vezetőt, Varga Zoltánt, hogy majd de jó lesz minden. Törekedni fogunk majd a korrekt újságírásra, arra, hogy minden oldal egyenlően jelenjen meg a helyi lapban, az Orosházi Életben. Úgy gondolom, ha még sokan nem is, hogy miután Varga került a lap élére, a fenti megvázolt célok relatíve megvalósultak. Mert senki se feledje el azt, hogy mi volt Fetser vezetése alatt. Egy darab jobboldali megjelenés se, semmi. Maximum apró keretesben, hogy a fene se vegye észre, vagy ne érdekelje. Na kérem szépen, az volt a pártlap időszaka. Ahhoz képest Varga Zoltán vezetése alatt a lapban többször megjelent cikk a baloldalról is, és nem mindig negatív. Volt cikk a helyi SZDSZ vezetőjével, Kiss Attilával, volt cikk Varga Zoltánnal (MSZP), bekerült nem egy Fetser-írás, és még sorolhatnám. Aki azt mondja, hogy a lap jobboldali pártlap lett, ez téved. Viszonyítási alap kell, nem több, és mindjárt fordul a kocka a fejekben.

Sokan, és joggal azt vetik fel fő problémának Vargával kapcsolatban, hogy az addig jól összeszokott csapatot szétverte. Nekem van ismerősöm abból a csapatból, aki ízig-vérig jobboldali, és otthagyta a csapatot, mert egyszer le akart hozni egy kritikai hangvételű cikket valamelyik jobboldali képviselőről. És ezt nem engedte Varga. Ebből a szempontból nevezhetjük pártlapnak az Életet, de én még mindig nem tenném. Viszont az, hogy szét lett verve a régi csapat, sokaknak fájó dolog, és én ezt meg tudom érteni. De ne feledjük el: minden politika, így annak a csapatnak a szétverése is politika volt, nem több. Mondjuk így: felsőbb utasításra. Gondolom én, aztán meg mégis.

Most azok váltották le Vargát, akik odatették. Kérdezem én: miért? Ja, már értem is, én balga, hát Varga Zoltán 90 és 94 között országgyűlési képviselő volt MDF-es színekben. Úgy látszik, ez a nap az MDF fekete napja volt. Varga helyére Poór Csaba került, aki a BKF-en (Budapesti Kommunikációs Főiskola) végzett, tőlem 3 évvel idősebb, és azt mondják, nagyon nagy szakember. Kíváncsi leszek az új Orosházi Életre, az OVTV adásaira. Mibe fogadunk, hogy több szoci megjelenés várható még több Fidesz-es megjelenéssel, és borzasztóan sok MDF-es lejáratással? Ez csak tipp, nekem ez nem vágyam, Isten ments, csak mégis van egy ilyen előérzetem. Hogy miért? Mert a közbeszéd úgy tartja, hogy ez a bizonyos Poór Csaba a Kubatov-féle vonalnak köszönhetően került most oda, ahova. És ami nem tetszik: hogy kiskunhalasi ember kerül az orosházi média élére. Legalább orosházi pártembert pakoltunk volna oda, kedves képviselő polgár- és elvtársak!

Összegezve, hogy mi is történt ezen a testületin? Leginkább csizmával az arcába tapostak az MDF-nek. A fixa idea (innentől így hívom a polgármester leváltására irányuló közös fidesz-szoci nyomulást) győzött, ennek lesz áldozata Erős Károly, és lett Varga Zoltán. És ennek köszönhetően nem működik rendesen a testület, mert minden alább lett rendelve ennek a meggyőződésnek. És hogy mi lehet a háttérben? Gondolja át mindenki...

Írtam az elején, hogy valamire kezdünk hasonlítani. A Fetser-diktatúrára, de legalábbis autoritarizmusra... Mert hát már Bronstein is fél, olvassátok el, hogy miért. Mert valakiknek odafönt nem tetszik, hogy leírja, mi a helyzet. Kíváncsi vagyok, hogy az én postjaimra mit mondanak. Nyilván sok minden nem tetszik... Nofene!

És mielőtt elkezdődne itt az ócsárolás, meg skatulyázás, hogy így védem Németh Bélát meg az MDF-et... Ne tegye senki, mert nem erről van szó! Körülbelül olyan lenne az egész, mintha valaki, ha Kalmár Mihályhoz jár fogkezelésre, az biztos MDF-es. Nagy francokat! Értem?

A lényeg az, hogy a város működése befagyott. Befagyott, mert van egy önfejű polgármesterünk. Befagyott, mert van két nagy pártunk, amely pártok képviselői rendre mindenből politikát csinálnak úgy, hogy abból mindenképpen a polgármester jöjjön ki rosszul. Befagyott, mert van egy kis jobboldali pártunk, amely párt állandóan veszekszik ideológiailag baráti viszonyt ápolandó másik nagypárttal. És mert mindig csak a szék kell, az egyéni tőkenövelés. Mind politikai, mind pénztőke. Bár az előbbi markánsabban van jelen.

Tudja mindenki, azelőtt ellene voltam az önfeloszlatásnak. Valaki egyszer írt valamelyik hírhez egy kommentet, amelyben azt gondolta ki, hogy jogos és méltányos dolog lenne az időközi önkormányzati választás, de csak úgy, hogy a jelenlegiek ne lehessenek ismét képviselők. Nos, a helyzet az, hogy én ezt támogatni is tudnám, ha nem lenne Magyarországnak egy választójogi törvénye, de legalábbis nem ilyen formátumú lenne. Ugyanis egy embernek kétféle választójoga van: egy aktív és egy passzív. Magyarul: mindenki választhat és mindenki választható - persze a megfelelő feltételek teljesítése mellett. Így hát a kommentelő vágya utópia jelenleg. Viszont valamit tenni kellene... Gyorsan! Értitek?

Utóirat: Varga Zoltán, szocivezér panaszkodott a kistérségi munkával kapcsolatban. Van nekem egy közeli ismerősöm, aki írt egy nagyon jót erről, lévén, hogy ezer szállal kötődik a kistérség munkájához. Olvassátok el NagyEra bejegyzését a témáról!

Címkék: politika mszp fidesz mdf orosháza varga zoltán dancsó józsef molnár béla németh béla fetser jános

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr78598057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böbe 2008.08.03. 07:29:01

Kedves "Ádám"!

Nem tudom ki vagy, de nagyon nagyon jól látod a helyzetet.
Valóban mindenbe belekeverik a politikát, ha egy picit is tudtak vele rúgni a polgármesteren. Közben teljesen mindegy, hogy miről van szó, és ezzel kiknek okoznak feleslegesen álmatlan éjszakákat (pl. kardoskútikak.)
Ez az MSZP -től érthető lenne, de a FIDESZ?
Viszont így ketten együtt ki is fogják csinálni szépen, csak azt nem veszik észre, hogy ezzel annyi a jobboldal politikai tőkéjének is. (Ha még van egyáltalán.)
A FIDESZ beáldozta az - úgy, ahogy - kezében levő újságot is, hogy a szocikkal együtt mocskolhassák Németh Bélát. Hihetetlen.

Vagy lehet, hogy rosszul látom a dolgokat és a Németh Béla valóban a várost tönkretevő főgonosz, akitől a Fidesz - még magával se törődve - le akar számolni?

Van egy kérdésem hozzád?
Sokan minden mögött mindig a Fetsert látják.
De mitől lehet ilyen hatalma a mai garnitúra felett?
A pénz?
Alpolgármesterként, képviselőként van egy fix jövedelmed és ehhez lehet gyűjtögetni magadtól... (Ezt nem feladatom megítélni persze.)
Miért jobb a Fetsertől elfogadni úgy, hogy közben teljesen tönkre teszed a hitelességed?
Miért nem jobb vezetni a várost, népszerűnek lenni és 2 év múlva újra nyerni?
Vagy talán a félelem a motiváló, hogy ha visszatér leszámol velük?
Vagy, ahogy Torgyán doktor mondta mindig, már eleve azért vannak ott, mert mindig is belülről akarták rohasztani a pártot. :-)

midrovertalt 2008.08.03. 08:39:02

Kedves Böbe!

A kérdésedre nagyon szívesen válaszolnék, amennyiben 100%-ra, de inkább 110-re tudnám rá a választ. Tippem van, mint ahogy sokaknak is, de a fő motiváló erő biztosan a pénz lehet. Természetesen csak akkor, ha fennáll az összeborulás ténye, amit bizonyítani nem lehet.

Egyet nem szabad elfelejteni! Mindenki hibás. Mindannyian, ahogy leírtam eddig is, és fogom is.

Üdv

Damon McU 2008.08.03. 08:39:35

Hali Ádám!
Csak eszembe jutott pár gondolat e cikkel kapcsolatban. Nos, a probléma mibenlétét egy általános emberi tulajdonságban kell keresni, nevezetesen a félelemben, ugyanis a mai korban minden szinten a félelem az úr. A sárdobálás félelemből történik, az egymásramutogatás szintén és az átlagemberek szintén a félelem miatt nem cselekszenek. Ámde ezen dologgal van egy nagy baj, mégpedig az, hogy az az ember szabad, aki minden tettéért és gondolatáért vállalja a felelősséget. Pár éve volt egy tapasztalatom, mely szerint felszólaltam és megkérdeztem, hogy mikor hagyjuk már abba a panaszkodást? és mikor kezdünk végre dolgozni azért, hogy jobb legyen? nos mikor e 2 kérdést elhangzott, a többség felállt és elment, a másik része a tásrsaságnak(tisztelet a kivételnek) meg elkezdett osztani, hogy mit képzelek én, hogy dolgozzunk? mostmár kapni kéne valamit, mert már dolgoztunk. Nos, e dolog szerintem tökéletesen ráilleszthető a mai hétköznapokra, minden témában. Viszont itt jelezném, hogy ha van egy cél, amit el akarunk érni akkor azt sokszor csak összefogással lehetne elérni, ám tudom mi mások vagyunk, mert még azonos érdeklődésű emberek, ha összekerülnek Félelmükben rögtön a másik gyengéit keresik és már nem is látják a célt, hogy miért is jöttek ők össze. Tehát, amíg mindenki azon rágódik, hogy mások mit miért/miért nem tesznek/tettek, addig előrelépés nincs és nem is lesz. Érdekes, azt mondják a magyar ember kreatív és okos, akkor kérdem én miért csak arra van eszünk, hogy a múltat és mások(általunk látni vélt) hibáit kielemezzük? De erre is tudom a választ, mert mindenki fél, nehogy róla mondjanak kritikát. Emberek tömegei vallják magukról, hogy szabadok, de csak szólok, hogy nem a rendszer tesz szabaddá, hanem mi önmagunkat, valamint van egy másik tény, amit egy nagy ember mondott, mégpedig az, hogy 2 fajta szabadság van: az egyik az amikor szabad vagy valamitől, a másik pedig az, amikor szabad vagy valamire. Vagyis itt mi már szabadok vagyunk, nincs megszállás és semmi retorzió, tehát csak egy dolog maradt, Szabanak lenni valamire. Ám tudom itt kezdődik a probléma, mert jönnek a kérdések: Mi lesz ha vállalom a véleményem? Mi történik ha szólok? Mi lesz ha ezt vagy azt megteszem? Mit fog szólni a véleményemre X-Y? Van egy rossz hírem, aki nem vállalja a véleményét és az azzal járó következményeket, az nem szabad ember, de saját magát fosztja meg tőle. Ó de tudom , itt most sokan azt gondolják, jaj de hát ha kimondom amit gondolok, kidobnak az állásomból vagy megnehezítik az életemet. Nos, ha ebben hiszel és ezen jár az agyad, akkor megint ott tartunk, hogy azt nézzük, mit, hogy Nem lehet. Igen, ehhez valóban összefogás kellene, de erre is utaltam már, mert ugye addig amíg a másik szól valamiért mi pedig csak meglapulunk és szótlanul nézzük végik mi is történik vele, aztán saját magunk nyugtatására azt mondjuk, na látod, még jó hogy nem szóltál, különben te is úgy jártál volna. Tehát befejezésül, ha tenni akarunk, akkor először nézzünk magunkba és tegyük fel a kérdést Biztos megteszek én mindent azért, hogy jobb legyen? Ezúton kérek mindenkit, hogy ne azokat a dolgokat képzelje maga elé, amiktől tart, hanem azokat a dolgokat, amiket szeretne elérni és ha bármerre jár a szépet keresse, mert ha így tesz jobb és szebb napjai lesznek, neki is és másoknak is. Ez nem utópia, szerintem belátható, hogy ezt mindenki meg tudja tenni.

midrovertalt 2008.08.03. 08:42:59

Győző, azt hiszem, a torkánál fogva ragadtad meg a dolgot... :)

NagyEra 2008.08.03. 22:29:00

Kedves Damon, teljesen igazat adok neked, én is ezt hangoztatom ezer-ezer éve, civil kurázsi, ez kellene, az hiányzik, de nagyon. Amíg mindenki fülét-farkát behúza, addig ne csodálkozzunk azon, h uralkodnak felettünk. Persze nyilván érthető valahol az a hozzáállás, h félek, mert mi lesz, kirúgnak, blabla, de én azt gondolom, h aki biztos magában (nyilávn a kettő együtt jár, vagy három, egyrészt igény a szabadságra (mert azt gondolom, h itt kezdődik, és nagyon sokaknál már alapból ez nincs meg) valamint a szabadság akarása és önmagam felszabadítása, és az önmagamban való hit, h túlélek mindent) persze, kirúghatnak, de erre azt mondom; egy-egy embert ki lehet rúgni, egy egész várost nem. Márpedig ha mindenki bátor és szabadságra éhes lenne, akkor mindenki vállalná a neét és a véleményét, és akkor nem lehetne mit tenni. Itt teszem még azt is hozzá, h a z a hatalom nagy szerencséje, h sokszor elég a fenygetés ahhoz, h valaki megijedjen, a tényleges cselekedet már nem is kell, mert bizony sokszor lehet, h kiderülne, h nem is tud mit tenni a hatalom. Egy közszolgát ugyanis mondjuk nem olyan könnyű kirúgni. És én azt gondolom, h a nyilávnosság még ráadásul védhet is. Ugyanis egy munkaügyi bíróságon a munkáltatónak kell bebizonyítani azt, h nincs összefüggés mondjuk a szabad vékleméynnyilvánítás és a kirúgás között. Valaki minél inkább reflektorfényben van, valljuk bem ezt annál nehezebb bizonyítani. Sztem.
Még egy személyes: engem még soha nem rúgtak kia véleményem miatt, pedig nem vok egy véleményelhallgató típus. De valahogy még mindig elfogadták ezt, mert ehhez ugyanis egyenesség párosul, valamint olyan munkavégzés, amilyen.

Damon McU 2008.08.04. 01:34:49

Kedves Era!
Teljesen igazad van, ha az ember nem akarna mást csak a saját boldogságát, ezt persze úgy, hogy közben nem árt senkinek, akkor nem lenne semmi gond. A következő dologgal lehet, hogy pár embernél kihúzom a gyufát, de vállalom. Nos, elképzelésem szerint a legnagyobb gond az oktatásban van, mert kérem itt nem embereket oktatnak, hanem embereket programoznak és a dolog nem mindegy. Azt mondják, hogy alapműveltség ezt meg azt az évszámot tudni, de akkor miért nem elég annyi? Szerintem a történelem tanulásának nem az kéne, hogy legyen az értelme, hogy pl. egy Vágó műsorban tudjon nyerni a lexikális tudásával, hanem a történelmet érteni sőt érezni kéne. Magyarul, felteszem a következő kérdést: Mi értelme volt annak, hogy tanultunk a holokausztról, ha ma 2008-ban Tibetben ismét legyilkolnak sok embert? (2008-ig összesen több mint 1 millió ártatlant) Szerintem frissíteni kéne és olyan dolgokat tanítani, amitől emberek lesznek és nem egy bármikor cserélhető változó egy egynletben. Ha nem húzódna vissza mindenki, hanem felvállalnák, amit gondolnak akkor máris jönne a változás. Mindenki arra vár, hogy jön majd valaki, aki majd felvállalja és megoldja, de a rossz hír az, hogy ilyen csak a mesében van, mert a valóságban mindenkinek akarnia kell és ki is kell mondania, mert különben nem válik valóra. Nem értem mi ebben olyan nehéz. Azt pedig ismét leírom, hogy igyekezni kell keesni a szépet, meglátni magunk körül, mert jelen van, csak ugye a rohanás(de hova?) Minden jót! :-)

léna 2008.08.15. 06:24:59

Nem tudom hogy ki az Damon de kibaszott jól ír meginnék vele egy sört! Lénárt Léna Ferenc