Vörös csillag Orosházán

 2008.08.22. 18:27

Augusztus 20-án kisvárosunkban tartotta a Thürmer-féle Magyar Kommunista Munkáspárt a saját kis megemlékezését. Megszokott demokráciánktól(?) eltérő gondolatokkal tarkított kis délután volt a Mezgé udvarán, amiről most olvastam.

Rendben van, Thürmerék ott éltetik a szánalmas vörös csillagukat, ahol akarják, fenét sem érdekel, mert egy letűnt kor orbitális marhaságait próbálják még mindig eladni. A kommunizmus, mint tudjuk, már becsődölt. Bocsánat! Létre sem jött az az igazi kommunizmus Magyarországon sosem, mert mindig is szocializmusnak hívták. Egy olyan dolog után vágyódni, ami egy lehetetlen dolog, gazdaságilag nem hatékony, ostobaság. Nem gond, ostobák, de legalább hisznek benne.

És bizony van egy dolog, amiért mégis tisztelni tudom ezeket a zavarodott elméjű embereket. az, hogy hithűen hisznek abban, amiben, nem áldozzák fel semmiért sem elveiket. Más dolog, hogy amiben hisznek, nettó hülyeség, de nem adják oda semmiért. Ha valami hiányzik sok emberből, akkor ez az a dolog. Az elveinket nem feláldozni. De vigyázzunk, nem fogjuk megkedvelni semmi esetre sem kommunista elvbarátainkat sohasem!

Thürmer beszéde azért kicsit bosszantó. Hogy a francba lehet isteníteni egy olyan alkotmányt, mint az 1949-es? Azt az alkotmányt, mely nevében tízezreket mészároltak le különböző indokok miatt. Csak hogy a rendszernek ne legyen ellenzője nyíltan. Aki azt az alkotmányt dicsőíti, csakis a gyilkosokat tudja legitimálni.

Ahogy olvasom a fent belinkelt cikket, Thürmer néha mond igazságokat, bár azok csak féligazságok, mert a gondolati rendszer nem teljesen okés. Mint például:

Szemünk láttára válunk egyre gyengébbé. Milyen jó volt azokban az időkben, amikor büszkén vállalhattuk magyarságunkat, és Európa szerte felnéztek ránk, becsültek bennünket. Ma lenéznek minket.

Na igen, ez tökre igaz. Bizony, jó volt, amikor felnéztek ránk, de az nagyon nem akkor volt, amit ők istenítenek, hanem valamikor régesrégen 100 éves történelmi távlatokban.

Nagyon nem értem, miért kell idekeverni az olimpiát. Oké, tény, hogy nem valami fényes a szereplésünk, sőt. Az is igaz, hogy a kormányzat nem nagyon fizette az összegeket a sportolóknak. Ami rohadt gáz. De Szent István ünnepén, az államalapítás ünnepén rohadtul nem az olimpiáról van szó.

Az olimpia után Thürmer-elvtárs gyorsan vált, "szerinte az oktatásban is elveszítjük azt a tudáselőnyünket, amit a szocializmus évtizedeiben szereztünk, mert most a multinacionális cégek kívánságára félművelt robotokat képeznek" (idézet Hír6-ról). Azért ne nagyon dicsekedjünk a szocializmusban megszerzett tudáselőnnyel, mert az a tudás csupán a szocialista országokban lehetett versenyképes. Mert - kérdem én -, mitől lenne versenyképes az a tudás 1991-ben az egyesülő Európában? Mitől versenyképes az, hogy ismerjük az 1949-es alkotmányt? És az, hogy tudunk mindent a nemlétező szocialista jólétről, gazdasági mocsokról? Ugyan-ugyan. A tudásunk akkor volt versenyképes a történelemben leginkább, amikor az oktatásért egy bizonyos Klebelsberg Kunó felelt. Na akkor versenyképes volt a magyar tudás. 1945 óta viszont folyamatosan romlott, lezülesztett tudásról, oktatásról van szó. Thürmer Úr, ne csúsztassunk!

Amíg nálunk minden nemzeti vagyont kiárusítanak, addig a szomszédos országok építik a nemzeti kapitalizmust, és van nemzeti büszkeségük. Néhány év múlva a saját országunkban leszünk kisebbségben. Az ilyen kormány alkalmatlan, ezzel le kell számolni!

Thürmer ismételt nagy igazsága. Csak érzek némi hézagot az ideológiai megszállotság és a kijelentés között. Építik mások a nemzeti kapitalizmus. Na most akkor mit akar a Kommunista Párt? Nemzeti kapitalizmust? Nemzeti? Jesszus, ezt meg ne tudják a külföldi elvtársak, mert elzárnak minden kommunikációs csatornát. Vagy nemzeti szocializmus? Ebből sehogy sem lehet jól kijönni...

Hirdessük meg a nemzeti ellenállást, mely nem a polgárság joga. Ez az egyetlen eszköz, hogy fellépjünk az agresszió ellen. És ne engedjük, hogy elvegyék ezt a lehetőséget tőlünk, ez a mi fegyverünk. Amikor küzdünk az iskolákért, postákért, vasútért, korházakért, akkor mi a tőke és a kapitalizmus ellen küzdünk!

Nem tudom, feltűnt-e Thürmer elvtársnak, de a nemzeti ellenállás a szélsőjobbnak titulált radikális jobboldali tömörülések jelszava. Át kíván csatlakozni a kommunista brigád a jobbradikálhoz? Na az lenne még szép világ... Egyet jegyezzünk meg: nem a kapitalizmus, a tőke ellen kell küzdeni! Aki az ellen küzd, sikeres ember nem lehet! Nem küzdeni kell valami ellen, hanem valami mellett érdemes küzdeni! Mert a tőke és a kapitalizmus nem feltétlen rossz dolog, ha olyanok kezében van, akik hatékonyan irányítják, nem élnek vissza vele és jó célokra fordítják! Magyarul: ha tényleg valami ellen akarnak küzdeni, akkor ne a tőke és a kapitalizmus ellen tegyék, hanem azok elen, akik ezt most irányítják, visszaélnek vele és rosszul alkalmazzák a szabályokat!

Nekünk nem tetszik a Turulmadár, valljuk be őszintén. De tudjuk, hogy sokan vannak, akiknek tetszik. Tőlük azt várjuk, hogy vegyék ők is tudomásul, hogy nekünk meg más tetszik. Nekünk a munka jelképe a sarló, a kalapács, és a nemzetközi szolidaritás jelképe, a vörös csillag tetszik.

Nemzetközi szolidaritás. Annyira tetszenek nekem ezek a hangzatos szavak, mely mögött gyakorlatilag nincsen semmi. Kitalálták, felvették, használják, mert eladható! De egyébként semmi! Az kellene már ennek a világnak, de maradjunk csak itthon, tehát Magyarországon, hogy valakik végre csináljanak meg valamit normálisan, az hosszú távon működőképes legyen! Nem pedig hangzatos, magasztos, tartalom nélküli jelszavakra van szüksége az embereknek! Mert már ilyeneket hallgatnak elég régóta... Nem érzik a pártok vezetői úgy általában, hogy ebből rohadtul elege van a társadalom nagy részének? ...

És még egy apróság, ami orosházi sajátosság. Németh Béla is beszédet mondott a kommunisták rendezvényén. Oké, hogy bemutatta a várost, meg mindent. De a kommunistákkal együtt? Ezt azért nem kellett volna...

Végezetül, összefoglalva: felejtsük el a hangzatos szavakat, ígéreteket! Konkrétumokat akarunk, nem általánosságokat! Mert nagyon unjuk már... Közben pedig csak cirkusz van, kenyér meg nincs! Panem et circenses-t mondtak anno régesrég az okosok, ma mi van!? Circenses et non panem! (ha rossz a latinom, bocsi) Inkább lenne csak panem...

 

(Orosházi vagy? Blogokat olvasol? Szavazz a legjobb orosházi blogokra most!)

Címkék: politika kommunista orosháza thürmer németh béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr38628163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damon McU 2008.08.23. 02:23:20

Nem semmi, csak egyetérteni tudok. :-) Bár a korosztályunk nagyrésze már külföldön van, és ott fizet adót, de mégis remélem, hogy leszünk páran(elegen), hogy kiállhassunk a véleményünk mellett. Való igaz, hogy elég volt a cirkuszból, a mellébeszélésekből, az állandó lopásokból...stb., elég volt abból, hogy emberek ezrei panaszkodnak, hogy húú, de rossz nekik, és közben nem is dolgoznak rendesen. A hivatalokban is, és egyre több helyen az ügyintézés csak húzódik és tolódik, az ellenőrök a saját honfitársaikat szivatják, a külföldit meg békén hagyják. Ezúton kérek mindenkit, hogy fogja már fel, hogy nem a megváltót kell várni, aki majd felvállalja a dolgot, hanem mindenkinek önállóan kell kiállni az igazáért. Tudom fontos a pénz, de akkor NE együk a cigit! NE vegyünk mindent hitelre! NE fogadjuk el, hogy törvényellenesen magas a munkaórák száma! NE hagyjuk rá a politikusokra a csalásukat! Miért? Mert Demokácia van, azért, és mert nem síránkozni kell, hanem cselekedni. Szabad emberek élnek az országban, vagyis ha valaki ismét úgy dönt, hogy nem tesz semmit, hát jó, de ő ne is akaron támogatást és pénzt az államtól, meg senki mástól. Minden jót! :-)