Milyen jó, hogy az Orosházi Életnek már van internetes pdf-változata (amit egyébként 86 kattintgatás után érhet el a paraszt - ez kritika)... Ha nem lenne, akkor nem bukkannék rá munka közben a 3. oldalra, ahol van egy csodálatos fotó, ami igencsak jellemzi a helyi közéletet. Még, hogy nincs összefonódás. Kicsi se... Nézzétek csak:


(forrás: Orosházi Élet, 2008. 08. 22-i szám)

A képen látható egyének ABC-sorrendben: Burka László, Dancsó József, Fetser János, Molnár Béla, Varga Zoltán.

Miről is van szó? Nemrégiben avattak egy játszótér-komplexumot, vagy mit az Üveggyári lakótelepen (ahol én is élek, húgomnak (10) mostmár húdejó). Ennek a körzetnek a választott képviselője Burka László az MSZP-ből. Egy régebbi testületi ülésen a költségvetésből kért 10 millió forintot ennek a játszótérnek a felépítésére, amit meg is szavazott akkor a testület. Ezzel még nincs is semmi baj.

Ámde. Nézzük erősen a képet. Mondhatnánk, hogy létrejött a fene nagy megbékélés. De nekem mégiscsak furcsa az, amikor egy képviselő pártja, mely állandóan lefasisztázza ellenfelét, fordítva meg nemzetárulózik vissza, az kicsit fura. Elviekben azt hihetnénk, hogy a képen látható jelenet nem történhetne meg a valóságban. De Orosházán mégis.

De most tegyük fel, hogy tényleg megbékélést tapasztlhatunk az oldalak részéről a kicsik érdekében, akiknek ez a játszótér felépület, akkor csak megkérdezném, hogy hol van a város első embere. Merthogy mégiscsak úgy lenne az igazi, nem? A polgármester, az alpolgármesterek egyike és egy országgyűlési képviselő a másik oldalról. Ehelyett egymás ádáz ellenségeit láthatjuk a fotón, így elvész az elképzelés a semmiben, miszerint nagy megbékélésről lenne szó.

Így hát továbbra is azon az úton kell végighaladnunk, amin eddig jártunk. Az abszolút letagadott összeborulás útján. Ugyanis egy játszótér, de inkább mondjuk így: egy tízmilliós tétel nem olyan nagy dolog, hogy négy, elviekben egymás ellenfeleinek számító ember avassa fel. Teszem azt, idejönne az a rohadt Apollo Tyres gumigyár (Isten mentsen meg tőle!), akkor megértem. Mert ott akkor igen komoly dologról lenne szó. Kormányzati lobbi, helyi lobbi. De nem értem, mit keres ott Fetser János. Nem értem, mit keres a képen, az avatáson, úgy egyáltalán. Mi köze van neki egy önkormányzati dologhoz? Mert a többi három még oké, mert bent ülnek a testületben. De említett személyünk nem, ő lemondott a mandátumáról. Bár mivel ő is ott lakik, nyilván csak kiugrott, hogy megnézze, mi történik, és pont csinosban volt. Hát beállt melléjük. Életszerű.

Hogy kit sajnálok a legjobban a történetben? Kapaszkodni gyorsan! Burkát. Mert ezt neki kellett volna átadnia alapból. Alapvetően az ő érdeme, hogy ez megépülhetett, ő lobbizott, keresett plusz forrásokat. A többiek (továbbra is Fetser kivételével) csak megszavazták az indítványt. Hogy miért lehettek mégis ott a többiek? Csak nem politikai tőkét kovácsolni? Protokoll az jó. Sokat is jelent. Csak alig átlátszó...

Én azt mondom, nézzük meg újra ezt a képet, és gondolkozzunk el, hogy kiket hova küldünk majd legkésőbb 2010-ben politikusaink közül. De előtte készüljünk fel, az ősz várhatóan forró lesz a testületben...

Ha kigondolkodtuk megunkat, akkor vessetek egy pillantást az orosházi blogversenyre, és ha még nem szavaztatok, akkor most tegyétek meg!

UPDATE: Hála az OVTV-nek, megtalálhatóak a híradók is, és leszedtem egy darabot belőle, konkrétan egy képet vágtam ki belőle, melyből, fáradtságomnak hála, született egy kis kérpegény... Tessék, íme!


 


 

Címkék: politika mszp fidesz orosháza varga zoltán dancsó józsef molnár béla fester jános

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr85629943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botond 2008.08.26. 03:49:35

Kedves Blogger Sztár!

Jó lenne, ha egyszer elgondolgodnál, a saját kis életeden is. Mi lenne ha valaha építő jelleggel szólnál Orosháza dolgaihoz. Ha már egyszer a hajnali álmatlanság annyira a postok írására kényszrít, jó volna, ha építő jellegű ötletekkel állnál elő és nem a már megszokott silány, egyszerű közönséges kis subgyurcsányi stílusban adnád elő magad. Nem gondolod, hogy közönség mást vár tőled?

midrovertalt 2008.08.26. 12:45:05

Kedves Botond!

A saját életemen eleget gondolkodok, erről biztosíthatlak, köszönöm, jól érzem magam.

Azt hiszem, amikor leírom a dolgokat, a véleményemet, nem azért teszem, mert baromira jól esik kritizálni, hanem mert muszáj kritizálni. Tekintsük az orosházi "critical-blog"-okat úgy, hogy egy ösztönző arra, hogy drága politikusaink végre normális irányba vigyék a dolgokat. Tudod, ezek a blogok véleményformálóak, és nem feltétlen kedveznek a városatyáknak, pártoknak...

Hajnali álmatlanságról szó nincs, Barátom, éjszaka dolgoztam javarészt, hidd el, jobb lett volna nappal írni, csak hát akkor én aludtam...

Amennyiben a közönség mást várna el tőlem, nyilvánvalóan nem olvasnák annyian a blogot, amennyien. Én ezt nyújtom, senkit sem köveztek még meg azért, mert azt mondta, nekem ez nem kell. Téged sem fogunk...

Üdv

déni 2008.08.27. 16:32:35

Kedves Botond! Mi bizony pont így szeretjük ezt a blogot, s ezért olvassuk. Szemben más orosházi blogokkal nem kioktató, nem azt próbálja sugallni, hogy mindent csak ő tud jól; nem gúnyolódik, senkit nem figuráz ki, senki személyiségi jogait nem sérti. Elmondja a dolgokat az ő szemszögéből látva - ami általában eléggé találó, helytálló. Gondolom senki nem szorít pisztolyt a halántékodhoz, arra kényszerítve, hogy CSAk ezt a blogot olvasd! Jó szívvel ajánlom figyelmedbe a többit, hátha az tetszeni fog. Gyanítom.

embe 2008.08.27. 19:30:06

Kedves Ádámka!

Hívd fel Burka urat és kérdezz tőle bátran! A meghívókat a körzetben frissen alakult civil egyesülettől kaptuk, illett elmenni. Az egyesület pavilonjába invitáltak mindenkit, vizet ittunk. Németh Béla nemmel szavazott a játszótér illetve játszóterek létrehozására ( jegyzőkönyv tanúsítja) ezért valószínűleg szégyellt eljönni vagy ennek okán meg sem hívták. Vasárnap este kilopakodott és megnézte titokban, hátha beleköthet valamibe, mint egyesek. Ezek a tények. A többi csak fantázia kérdése. Üdvözöllek és a szüleid nevében is arra kérlek, mindig mondj igazat!

midrovertalt 2008.08.27. 19:48:14

Oh, Béla, de rég találkoztunk az éterben! :) Üdvözöllek!

Látom, a becézgetésről még mindig nem sikerült leszokni, nem baj, lepereg...

Ha úgy adódik, éppen megkereshetem az önkormányzati képviselőmet, és kiffaggathatom a kérdésről, csak nem biztos, hogy beleegyezne, hogy leírjam. Ez csak gyanú, semmi több...

Egyet azért ne felejts: aki túl sokat magyarázkodik, védi az igazát, az valahol sáros lehet. Nem biztos, csak lehet... A város majd dönt a kellő pillanatban!

Hogy ki hova lopakodik, engem igencsak hidegen hagy... Ha Németh B. úgy gondolja, hogy lopakodni akar, tegye. Várjuk a lesifotókat!

És az utolsó, amelyet megpróbálok higgadtan megfogalmazni: családom nevét ne nagyon emlegesd! Én sem teszem, Te se tedd! Legalább a korrektség kedvéért! A hátam mögött azt szidhatsz a felmenőim közül, akit akarsz, nem érdekel. De nyíltan mégegyszer ezt ne! Remélem, ebben egyetérthetünk, mert ez már az a szint, amit már poénból sem ütnék meg. Te megtetted, bravo!

És igen, én igazat szoktam mondani, amikor tényekről beszélek, a többi pedig vélemény. Ha nem tudod megkülönböztetni, ne az én gondom legyen!

További szépet!

midrovertalt 2008.08.28. 12:42:09

Egyszerűen, Béla, innentől kezdve minden kommented moderálva lesz... Sajnálhatják a kedves Olvasók, de átléptél mostmár egy határt, ami ritka nagy aljasság volt Tőled!

Legjobbakat!

kristóf 2008.08.28. 15:15:22

Én pont az ellenkezőjét érzem déni állításának, kevés ellenszenvesebb stílusú blogger van Ádámnál. Legalább azt ne mondaná, hogy objektíven szemlélődik, ráadásul a bölcsek kövét is zsebében érzi. A kritika az teljesen más műfaj. A mértékletesség pedig erény.

midrovertalt 2008.08.28. 16:43:20

Kedves Kristóf!

Úgy gondolom, hogy nem tetszhet mindenkinek ez a blog. Nem is csoda, hisz ilyen a világ, ilyenek az emberek. Vannak bizonyos preferenciái, amelyeknek megfelelően választanak bizonyos dolgok közül. Nyilvánvalóan azt fogják választani, amelyik számukra többet ad, többet jelent, kedvelik, szeretik. Gondolom, ebben egyetértünk...

Nos, így van ez a bloggal is. Aki kedveli, olvassa, aki nem, az pedig nem olvassa. Úgy gondolom, hogy akik olvassák, nyilván okkal olvassák, és semmiképp sem mazochizmusból.

Az objektivitásról nem szeretnék vitázni, én úgy érzem, az vagyok, lévén, hogyha valami irtó ciki a drága politikusaink körében, azt könyörtelenül megírom.

Bölcsek köve? Ugyan. Messze van az még, de keresem, és remélem, meg is fogom találni.

Barátsággal:
Én

embe 2008.08.28. 17:16:42

Ádámka! Egy igazi demokrata vagy!

embe 2008.08.28. 17:19:55

A szólásszabadság nálad annyit tesz, hogy bátran alázhatsz bárkit, az tűrje el. Te pedig pár kényelmetlen mondat után moderálsz. Remélem egyszer benő a fejed lágya, mert okos ember vagy. Többször mondtam, kár érted.

midrovertalt 2008.08.28. 17:29:24

Béla!

Nem lenne köztünk semmiféle konfliktus, ha egyszerűen normális hangnEMBEn közölnéd, amit szeretnél.

Javíts ki, ha tévedek, de ha jól tudom, a közszereplőknek kicsit jobban kell tűrniük a kritikát. Amennyiben ez nem megy, nem kell közszereplősködni. Borzasztóan egyszerű.

Demokrata? Annak tartom magam, és ebben nem vagyok hajlandó pont Veled vitatkozni. Sajnálom!

És pár kényelmetlen mondat? Emlékezz csak, amikor a kis csapatoddal beindultatok itt a blogon pár hónapja kommentek szintjén, mindet bent hagytam. Mert nem léptetek át egy bizonyos szintet, amit Te ma megtettél a családom emlegetésével. Nálam ez a határ, nem több. Ha ezt nem tudod normális ember módjára betartani, ne csodálkozz, hogy kimoderállak.

Köszönöm, hogy tartasz valamire. Tényleg, mindig jól esik az ilyesmi, bárkitől is jöjjön. De azért nem kár értem, hogy beálljak egy sorba, és azt csináljam, amit parancsba kiadjanak, ha mást gondolok, aljas, gonosz, és ördögtől való vagyok. Már kicsit késő azt mondani, hogy kár értem. Ha jól tudom, most van valaki, akit nagyon sztárolsz, és fiatal. Kérdés, hogy azért érdemes, mert könnyen irányítható, vagy éppenséggel tele van saját gondolattal, amik netán szembe mennek a párt óhajával is. Kívánok Nektek sok sikert, komolyan!

Most pedig, ha nem haragszol, kollégiumban vagyok, és fontos dolgom van a beköltözések lebonyolításával kapcsolatban.

További szép napot!

Ui.: amíg ilyen hangnemben írsz kommentet, mint az előzőek, addig nem foglak moderálni. És az Ádámkáról igazán leszokhatnál már. Béna. Érted, Béla!?

DPKK. 2008.08.28. 18:48:59

Molnár Béla!

A feleségem és az én nevemben maga ne kérjen semmit a fiunktól!
ÜDV. Dobroczki Pál

NagyEra 2008.08.28. 22:06:19

Itt is, mint mindig mindehol; a választás szabadsága, h olvassa-e vki Ádámot, vagy sem. Nem kötelező ide klikkelni, mint ahogyan máshová sem. Aki ide látogat, ezt találja, ezt a sítlust, ezt a hangnemet, ezt a témát, amit lehet nem szeretni, de elfogadni kell. Mert ez a vélemény szabadsága.
És embe kedves, lekiskorúsítani valóban nem illik senkit, ha neked pajtási (?) az Ádámka, ám legyen, de ha akit ezzel megszólítasz kifogálsolja, hát azt illik tiszteletben tartani. Ezzel tiszteljük meg a másik embert, emberi mivoltát, hogy elfogadjuk azt, amit mond, amit kér. Annyi mindent kell még nekünk tanulni a nagy francos szabadságból, ami ránk szakadt nem is olyan túl régen...

embe 2008.08.29. 09:19:29

A Dobroczki szülőktől elnézést kérek!

Ádámtól pedig annyit várok, hogy amennyiben valamiről tudósít, akkor legyen ott jelen és legyen hiteles. Tehetséges embernek tartom, de elmondtam már, félinformációkból nem lehet jó következtetést levonni.

Ha valóban érdekel az igazság is Ádám és ki szeretnéd magad próbálni oknyomozásban add meg lécci a köznek a választ : Hol van a laktanya bontáskor keletkezett több tízmillió forintot taksáló hulladékvas?

De egyet ígérj meg Ádám, a végére jársz!

Era! Vettem az adást és köszönöm. Azt is, hogy objektív vagy és azt is, hogy legalább te megkérdezel és meghallgatsz mindenkit. Te több ismerettel rendelkezel a rendszerről, így a te véleményed mindig is mértékadó a számomra.

midrovertalt 2008.08.29. 10:14:21

Béla!

Egyet árulj el nekem, légy szíves: hol van szó ebben a bejegyzésben az Erős Károly-féle hulladékkezelési problémáról? Szerintem sehol...

Ha kicsit utánanéznél, hogy mit írtam arról a gondról, láthatnád, hogy leginkább senkinek sem tudtam igazat adni, csakis feltételes módban, mivel nekem az a kérdés túlságosan is szakmai. Ott azt mondtam: aki bűnös, annak mennie kell. De visszamenőleg is felelősöket kell keresni.

És a végére záróakkordként: nagyon jól tudod, hogy sok információm hiteles volt, és az is marad. A forrásaimban bízok, illetve sokszor több forrást kell megkérdeznem bizonyos dologról, hogy márpedig itt lehozzam. Sajnálom!

Üdv

DPKK. 2008.08.29. 14:15:09

Ez így rendben van.

embe 2008.08.29. 15:48:59

Ádám! Nem neheztelésből írtam, amit írtam. Nekem nem hiányzik a blogodról a hulladékos sztori. Igaz, van kb 50 millió forint, ami nem a városüzemeltetésnél és így városnál landolt, hanem máshol. Ilyen ügyekre te rá szoktál marni. Csak ha a vas útját megnézed, megláthatod ki van kivel. Hidd el érdekes. Még azt sem kívánom, hogy publikáld. Sokat lehet belőle okulni.