Legalja...

 2008.09.12. 00:26

Most tényleg ezt kell elviselnie az orosházi parasztnak? Nektek, nekik, nekem, mindenkinek? A fene egy mostmár meg ezt az egész helyi elitet. Hogy miért? A mostanság előforduló, postaládákba landoló papírhalmazért, amit mostmár szigorúan égetésre fogok használni, hiszen a szennyet el kell távolítani, el kell pusztítani...legalább saját és környezetünk védelme érdekében.

Elsőként álljon itt az, ami már hónapok óta folyik, a testületiken az egymásra való sárdobálás, ami gusztustalan, felesleges, és nem igazán hatékony a munkavégzés szempontjából. Mind a Fidesz, mind az MSZP, mind az MDF.

Másodikként álljon itt az alábbi linken található hirdetés az MDF részéről, amire az ég világon semmi szükség nem volt, mindamellett, hogy igaz, nem kicsit, hanem nagyon.

Harmadikként pedig álljon itt az, ami a leginkább kicsapta nálam a biztosítékot. Hála egy kedves Olvasónak, megkaptam e-mailben a fantasztikus szoci-kiadvány, az Orosházi Párbeszéd minden egyes oldalát jpg formátumú képekben. Na szóval, alaphangon is elküldtem magamba őket, ahova valók, de legalább is melegebb éghajlatra.

Ezt viszont nem fogom annyiban hagyni, legalábbis itt. Történetesen mielőtt bárki továbbolvas, tegye meg, hogy elolvassa Korbely Gyuri bejegyzését az esetről. Az első nagyon nagy baklövés, és felháborító dolog ebben a bejegyzésben olvasható.

A többit pedig most. Már meglátja az ember, és hülyét kap Fetser János önelégült fejétől. És már ebből leszűrhetjük, hogy mégis honnan jött ez a kiadvány. Az utolsó oldalra lapozva alul pedig már láthatjuk is: felelős szerkeszt: Varga Zoltán. Ha korrektek akarunk lenni, akkor megkérdezzük: melyik. De inkább nem teszzük, hanem elfogadjuk, hogy Varga Zoltán mostmár a médiában is előretör, ahhoz is ért oly sok területen kívül...

A Fetser-interjúhoz egyszerűen nem akarok hozzászólni, mert nem lenne elég hely. A második oldalon a kedvencem az "Álnév mögé bújva..." c. fantasztikus cikk. Most tényleg embernek van ennyi agya, hogy megpróbálja kideríteni, ki lehet egy kommentelő mögött? Oké, hogy vannak kommentelők, akik felvállalják, hogy kicsodák, és jobban oda is figyelnek a mondanivalójukra. Na de a cikk önmagában röhej, szegény szocialistákat most annyira sajnálom, hogy a parlagfű-allergiám miatt szükséges papírzsbekendők közül az egyiket az értük hullajtott könnyek felszárítására használom el...

Nagyon meglepődtem, hogy az iskola-összevonás még napirenden van azoknál, akik országosan olyan intézkedéseket hoztak, hogy nem egy mamutintézmény jött létre. Budapesten több is. Eléggé durva vád az, hogy azok vonták össze az iskolákat, akik nem értenek hozzá. Vagy magukra is értették? Mert ha igen, akkor tökéletesen rendben van a dolog. Külön jó, hogy a felső keretes idézetek csak úgy ottvannak, de hogy ki fia borja mondta, az már titok marad. Miért gondolom azt, hogy csak odaírták és kész? Biztos vannak olyan emberek, akiknek nem tetszett a dolog. És az is lehetséges, hogy annyi pénz nem folyt be, amennyit vártak. De meg kell nézni azt is, hogy a szocikák is össze-vissza vonogattak iskolákat, kórházakat, mindent. Inkább maradtak volna csendben, tényleg.

A (Bicikli)úton Európába című cikk meg egyenesen hülyének nézi az embereket. Nagyon aranyos és első hallásra jó érv, hogy Németh Béla eddig elcsípett egy bicikliutas pályázatot, a szocik meg annyi mindent csináltak. Ez rendben is van, ezek tények, kézzel foghatóak ráadásul. De könyörgöm, azt miért nem vésik oda, hogy mi ezeket 12 év alatt csináltuk, Németh Béla meg tízzel kevesebb alatt? Mert így kicsit más a kép, nem? No, meg azt hiszem, most nyert Gyopárosfürdő is, nem? Egy héttel később kellett volna újságot gyártani, urak...

Szekértolásos promenádbuli. Őszintén? Tetszik a címválasztás. De az a mondat, hogy "talán adjuk vissza a lehetőséget azoknak, akik tudják, hogy egy fesztivál megszervezése, a kultúra közvetítése mekkora felelősség." És még a további önmagukat agyonsztároló mondatok, amitől kinyílik a kisbicska a zsebben. Hadd kérdezzem már meg, a nagy szocialisták miféle kultúrát hoztak ide valaha is? A baráti "művészeket" körülbelül, meg humorshow-k, és hasonló igazi kultúrát képviselő dolgokat. Egyre inkább bohócoknak érzem az újság íróit, de továbbolvasok benne...

A kínai nagy falat c. cikkhez röviden csak annyit, hogy az a furcsa, hogy a cikkíró nem tud érveket hozni amellett, hogy márpedig nincs "négyek bandája", hanem egyszerűen visszatámad. Olyan szocialista ez nekem, de hát sebaj, ez már csak nyilván az én szememet szúrja...

A Mezgés cikkről, Isten ments, hogy írjak, annyira lerágott csont, hogy fájdalmas. Ami nayon tetszik benne, amikor azt írja a cikk szerzője, hogy "nem arról kellene vitatkozni, hogy kinek van vagy kinek nincs végzettsége és egy internetes újságban megjelent igazgatói nyilatkozathoz legalább hat-hét tucat embert felkért hozzászólót keresni". Az érintett internetes újság ugye a hír6.hu.  Csak emlékeztetném szocialista barátaimat, hogy a végzettésget az általuk körbecsókolt Pintér Tibor hozta fel, igencsak bírálható módon. Az meg, hogy felkért hozzászóló...Olyan rohadt nehéz elképzelni, hogy az embereknek van véleménye, plusz még híreket is olvasnak, és ha lehet, akkor hozzá is szólnak? Valahol működik a szólásszabadság, bár tudom, ez náluk furcsa dolog...

Az Árpád-sávos zászlót el sem olvasom, megláttam egy mondatot, és ezt emelném ki:

Általában az egyik oldal azt állítja, az Árpád-sáv történelmi jelkép, hiszen jelen van oly sok helyen, címerekben, zászlókban. Szerintünk a nyilasok jelképe volt, és ez sérti a jóízlést, a kegyeletet.

Kérdem én nagyon okos szerkesztőt, hogy az Árpád-sáv akkor valójában nincs is ott például a magyar címerben? De ne is emlegessük a magyar címert, az már túl nacionalista. Mondjuk az NBH-t, ott nincs Árpád-sáv? Amikor a nagyfőnök a háttérben az Árpád-sávos zászlóval együtt esküt tett 2006-ban? Satöbbi, satöbbi. Bolondok, de nagyon.

A Morzsák kis keretes szöveg csak azért tetszik, mert van benne humor. Amire szükség is van, tényleg, bár az egész újság egy vicc, de a morzsák az jó. Teszem hozzá, ha Pleskó Pál polihisztor, higyje el nekem mindenki, tudnánk még találni. Például ki hogyan minősítené a képviselő-testületben ülő Papp Róbert szocialista városatyát, akit felszólalni nem nagyon hallhattunk eddig? Tehát oda-vissza is működnek ám a dolgok...

A kommentár nélkül című szövegbe miért nem került bele például Násztor Sándor úrnak az a fantasztikus monológja, ahogy az egyházról szólt nem is olyan régen? Egyébként jól mutatja ez a szöveg, hol is tart a testület. Csak éppen hiányos...

És most értem a végére. Tehát magyarul ott tartunk, hogy nem sajnálja senki sem mostmár a pénzt, a szöveget, az időt arra, hogy agyonbombázzuk a másikat a közvélemény előtt. Urak, fejezzék be, dolgozzanak, vagy tűnjenek el a hivatal közeléből és üljenek le az üveggyári, új játszótér homokozójába. Van ott hinta is. Mert körülbelül ilyen szinten vannak...Ez már nyilván a legalja.

Utóirat: bocs mindenkitől, aki várja az "interjút", már nincs sok hátra, tényleg. Sok a dolog, 8 milliós pályázat is a nyakán van egy csapatnak, aminek tagja vagyok. Szerintem hétfő vagy kedd lesz. Készüljetek, hosszú lesz, de olvasmányos.

Szevasztok!

Címkék: politika mszp fidesz mdf orosháza varga zoltán németh béla pleskó pál fetser jános

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr53659656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

visszatero 2008.09.12. 01:14:39

Kíváncsi voltam van-e még valaki aki Dobroczki ÁDámmal érdemben vitatkozik vagy kommentel de látom, hogy senkit sem foglalkoztat. Nem állítom,hogy elszomorít ez a dolog, mert ez a blog nem mérvadó, csak egy kisfiú ábrándgyűjteménye még mindig. Aki a blogjában felköszönti saját magát. Kedves.

midrovertalt 2008.09.12. 01:28:51

Kedves visszatérő!

Tudja mindenki nagyon jól, hogy velem lehet vitatkozni, legfeljebb nem értünk egyet.

Nem akarok bizonygatni semmit, de ajánlom figyelmedbe azt a kis számlálót jobb oldalt ott fent. Az nekem egyrészt mérvadó, másrészt nem mindenhez kell hozzászólni. Te megtetted, köszönöm, bár inkább ne tetted volna.

Ez a blog legalább annyira mérvadó, mint a többi. Pont eléggé, és ez jó. Ha nem hiszed, járj utána...

Kisfiúnak semmiképp sem aposztrofálnám magam, hisz a 22 év semmi esetre sem ez a kategória már, illetve van egy tíz éves kishúgom, aki viszont még kislány. Tehát a különbséget érezhetjük, remélem Neked is sikerül!

További minden jót!

Illetve, köszi, hogy a témához szóltál hozzá. Idáig már nem sikerült eljutni? Rossz lehet.

j.fox 2008.09.12. 04:09:09

nekem pl kifejezetten tetszik ez a cikk. a lapot kézbevéve én is azt mondtam először, hogy bruhaha. utána pedig mindez hatványozva.
és tényleg önelégült. elégedettet mondtam volna amikor ránéztem a képre de az önelégült jobb kifejezés rá.
na mindjárt vége a műszaknak.

Damon McU 2008.09.12. 07:47:55

Üdv!

Na, gondoltam csak írok pár sort a cikk kapcsán. :-)
Nos, szerény véleményem városunk képviselőiről csak annyi, hogy tehetségtelen társaság, ugyanis, sok olyan dolog van a városban, aminek a megalkotása igencsak idióta módon történt. A tények a következők:
- megépült egy olyan vásácsarnok, aminek nagy része (emeleti rész)kihasználatlan (az ok nem érdekes az eredmény a lényeg)
- Gyopáros fejlesztése csak az élményfürdőt érintette és a mai napig nincs fedett uszoda
- PMK, Városi Képtár, Művészetek Háza, a 3 közül 2 felesleges és nincsenek is kihasználva, na jó most, hogy a könyvtár beköltözött a kultúrba így már jobb a helyzet, de ettől még ott van a nevetséges tény, hogy a koncertterem fel lett ugyan újítva, de nem átgondoltan, mivel akusztikailag egy nagy ****. Valahogy, az az érzésem, hogy csak azért jött létre ennyi kultúr intézmény, hogy pár ember vezető beosztásba kerüljön. Elég lett volna a kultúrház normális, átgondolt felújítása és akkor minden egy helyen lehetett volna, dehááát.....
- gimnáziumi kérdés, nos ezúton gratulálok azoknak, akik anno létrehozták az Eötvös Gimnáziumot. 1 év után az oda felvett gyerekeket át kellett telepíteni a Táncsicsba, ahol sokan közülük nem tudták teljesíteni azt a szintet, amit kellett volna. De könyörgöm egyáltalán mi a fenének kellett még egy gimit csinálni? Nyilván megint a vezető poziciók szétosztása, volt a cél.
- Főiskola kontra Idősek otthona, na ehhez a dologhoz ismét gratula az alkotóknak, mivel a főiskolát ki kellett vinni Gyopárosra, nehogy legyen városi élet...
- Gyopár Club, háát no comment, előbb át kellett volna gondolni a dolgot, mert most ott áll üresen, ugyanis előbb városi és gyopárosi programokról kellett volna gondoskodni, mert pusztán a fürdő az nem elég a túristáknak.
- Ja és emberek, ha van ingyenes program, helyi zenészekkel, művészekkel tessék elmenni, mert a sztárok is voltak kezdők, én már voltam annyi jó városi zenei rendezvényen, ahol helyi bandák játszottak, de sajnos alig voltak hallgatók. Ám erre is tudom a választ, ingyen sör meg pörkölt és mulatós **** kéne, máris lennének pár ezren.

Vagyis, összegzésként sokminden épült, ami hasznos, de sok olyan dolog is létrejött, ami haszontalan, azaz kb nullán vagyunk. Alig van munkahely, így a fiatalok kénytelenek elmenni. Több embertől tudom, hogy a városunk egyik megavállalata csak hirdeti az állásokat, de igazából nincs is állás, ahogy válasz sem érkezik.
Kedves Képviselők tessék végre dolgozni és munkahelyet teremteni!!!!!!!!! Köszi.
Minden jót! :-)

PLESKÓ PÁL 2008.09.12. 20:17:15

COGITO,ERGO SUM!

tjoco · http://tjoco.freeblog.hu 2008.09.12. 21:13:38

Hát, persze! Igazad van! Téged még ez felháborít, engem már nem, mert megjósolom Neked, az elkövetkezendő 6-8-10 évben (remélem nem mondtam keveset) ezen a téren semmi nem fog változni. Egyszerűen azért, mert, egyrészt az embereknek elég az, hogy alkalmasint jól kibosszankodják magukat, másrészt nincs olyan egyszerű, könnyen használható eszköz, mellyel a hatalom gyakorlóira bármiféle nyomást lehetne helyezni. Persze, javíts ki, ha tévedek!
(Apróság: higyje=higgye)
További minden jót Neked!

midrovertalt 2008.09.13. 11:21:07

Jocó, abszolút igazad van, de szerintem - magamat ismerve - ezek után is fel fogok háborodni minden ilyesmin, lévén, hogy ostoba, szánalmas, és a többi. És szerintem ez a helyes, ha kimondjuk, elmondjuk, hogy márpedig ebből rohadtul nem kérünk. Gondolom Te sem kérnél, ha úgy adódna...

Üdv