Megrovás és örömök

 2008.09.20. 15:04

Sokáig nem léteztem itt az éterben, elkezdődött az iskola, ami nagyon jó, tetszik, van sok jó órám, amikre szorgalmas kisdiákként be fogok járni (nagy felröhögés a háttérben). Na de vágjunk bele, helyi téma.

Tudja már mindenki, de mégiscsak írni kell róla, mert ehhez szoktunk. Kijön egy hír, mi meg megmondjuk a tutit. Most is, ahogy ezt eddig szinte mindig.

Tehát Németh Béla, Orosháza polgármestere megrovást kapott. Volt egy Erős Emberek c. verseny, ezen vesztett a város közel hatmillió forintot. Nagyon nagyon hurrá. Oké, rendben van, hogy valamilyen módon meg kell marketingelni Gyopárost, alá vagyon írva. És az is alá vagyon írva, hogy ehhez jó eszköz egy kvázi híres ember (szerintem továbbra is egy agyatlan, százhúszadrangú senki), aki csinál ilyen értelmetlen versenyeket.

Mert ezek a versenyek lemennek a TV-ben, a nézők, fogyasztók(!) meg zabálják. Viszont ha marketingelni akarunk, akkor kölcsönösen előnyös szerződést is kellene kötni, tök mindegy, ki a szerződő partner.

Ámbár ez a szerződés minden volt, csak kölcsönösen előnyös nem. Merthogy valakinek lett alaphangon hatmillió forintja, valakiknek pedig elveszett hatmillió forint. Ez bizony csak egyoldalúan előnyös szerződés. Mert ha kölcsönösen előnyös lett volna, akkor mind a város, mind a Fekete "nyolckilócsirkétmegeszekegyszerre" Laci pozitív eredménnyel zárta volna le ezt az "ügyletet".

Valahogy nem értem, miért nem lehetett garanciákat kérni a szerződésben, hogy tényleg jó időben menjen le a reklám Gyopárosról, ne fél percig jelenjen meg a helyszín. Mert ezek így történtek sajnos. Innentől már a tulajdonosi képviselő felelőssége az, hogy ezek a feltételek miért nem teljesültek. A tulajdonosi képviselő személyével tisztában vagyunk.

Ellenben akkoriban volt egy bizonyos tulajdonosi képviselő-váltás is. Tudjuk, ki volt, tudjuk ki lett. És mivel tudjuk, ki lett, feltehető a következő kérdés: miért nem kezdeményezte az illető a szerződés felülvizsgálatát, illetve akár módosítását is? Ha át lett nézve, akkor látható lehetett, hogy valami nem fog klappolni. Tehát érdemes azért néha odafigyelni dolgokra, hogy nem feltétlen csak egy valaki felelős.

Németh Béla a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen a legenyhébb szankciót kapta, a megrovást. Ez körülbelül olyan dolog, mint közpiskolában egy szaktanári figyelmeztetés az ellenőrzőbe. Beírják, és megy tovább az élet, semmi extra. Ámbár ez politika, tehát itt presztízsről is szó van, az iskolában nincs ilyen, bárki kaphat szaktanárit.

Viszont szerintem a legenyhébb büntetés kiszabása miatt bírósághoz fordulni, bocsánat, közröhej. Minek? Ott vannak világosan a számok. Miért kell ennyire önfejűnek lenni? Felesleges bírósághoz fordulni, gyanítom, hogy nem történne semmi. Ilyenekre pazarolni az időt, vicc.

Viszont kicsit örüljünk is, ha már megrótták a város első emberét. Gyopároson végre megépül a fedett uszoda, aminek mindenki örül, mert egy több tízéves vágy valósulhat meg. Emellett megújul az üvegtetős termálmedence is, illetve beindulhat majd a magasabb színvonalú Wellness Spa-program is. Mintha nagy wellness-rajongó lennék. :)

És aminek én magam a leginkább örülök: az autóbusz-pályaudvar is nyert. Közlekedés iránti elkötelezettségem legalább olyan erős, mint a közélet iránti. Így nagyon örülök annak, hogy a buszpályaudvar "utasközpontú" jelzőt kaphat, ez egy nagyon fontos fogalom a XXI. századi tömegközelekedésben. Lesznek normális peronok, olyanok, hogy mozgáskorlátozottak is használhatják. Lesz normális információ, az utak megújulnak, plusz parkolókat alakítanak ki, és kicsit rendbeszedik a pár éve felújított épületet is. Most már csak azt szeretném, hogy láthassak alacsonypadlós autóbuszt Orosházán, elvégre hiába a normális peron, ha nem tud felszállni majd rá a mozgásában korlátozott ember. De kezdetnek nagyon jó, csak így tovább.

Most pedig szerintem lefürdök, és talán(!) elmegyek a Roosevelt térre megnézni a sok agyalágyultat embert, akik sikeresek semmi esetre sem lehetnek, és akik ujjongva alakítják újjá a Magyar Demokratikus Chartát, hátha találkozom valakikkel. Ajánlott elolvasni Korbely Gyuri bejegyzését ezzel kapcsolatban. A lényeg ez:

Ennek ellenére óvatos vagyok demokratikus charta-ügyben, hiszen az általuk zászlóra tűzött célokat - a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelem - az Alkotmány garantálja, így Gyurcsány Ferencnek hivatalban lévő miniszerelnökként, azaz a végrehajtó hatalom kulcsemberként nem mozgalmárkodni kell, hanem a hatályos jogszabályokat végrehajtatni.

További szép napot, este újabb post a mai villongásokról: chartisták, cigányok, radikáljobb.

Szevasztok!

Címkék: orosháza németh béla gyopárosfürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr75672814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyEra 2008.09.20. 20:36:01

Az utolsó mondatod felsorolása elég érdekes lett... Feket Lászlót meg ugyan én nem szeretem, de azért azt mondani, hogy százhuszadrangú senki, az azért pettyet túlzás. Nem túlértékelve, sőt, és persze nem is mondja senki, hogy magasan képzett lenne, de azért mégis csak csinált/csinál valamit, amivel ismert lett, és bocsi, de sztem teljesítmény - nyilván nem intellektuális, hanem fizikai, de teljesítmény, az pedig egy másik kérdés, hogy mit keres a közéletben, innentől kezdve van jogosultsága a kritikának -szerintem. A többi meg szánalmas színjáték - nekem. míg sokkal nagyobb volumenű kérdésekben mismásol a poltika, addig nekem nem hitelea 6 milláért ekkora palávert keríteni, vicc, egy rossz színdarab rossz jelenete rossz színészekkel. Sztem.:)

no 2008.09.20. 23:47:26

"Most pedig szerintem lefürdök, és talán(!) elmegyek a Roosevelt térre megnézni a sok agyalágyultat..." - Miért? Miért kell így beszélni azokról, akikkel nem ért egyet. Mondhatta volna szebben! Még jó, hogy nem "rablóbandát" írt. Röviden: Charta-aláíróként (is) kikérem magamnak!

midrovertalt 2008.09.20. 23:53:05

Írhattam volna úgyis, meg máshogy is, sőt harmadik verzióban is, erre esett a választás.

Nekem meg ez a véleményem, én kikérem magamnak azt, hogy egy hitevesztett politikus arra használja fel a civil szerveződést, hogy bezsebeljen némi plusz szavazatot.

Bővebben itt:
railadam.blog.hu/2008/09/20/egy_napi_hibahalom

no 2008.09.21. 11:13:57

A "hitevesztett politikus"-ra tereli a szót, pedig én arra kérdeztem rá, hogy miért kell a chartás tüntetésen megjelenteket le"agyalágyult"azni? Ez eddig itt, ezen a blogon nem volt stílus. Mi jön még? "Panelprolik"?
Sok "agyalágyult" olvassa az Ön bejegyzéseit, akiket bánt(hat), ha így ír róluk.
Ezért voltam bátor utalni egy másik blog hasonló tévesztésére, amit ott korrigáltak is. Kár, hogy ezt az egy ifjú politológushallgató nem tudja megtenni.
Eddig azért olvastam a bejegyzéseit, mert attól függetlenül, hogy alapjaiban másként látom a dolgokat, korrekt, tartalmas bejegyzéseknek tartottam.
Nem kell ebből akkora ügyet csinálni, igaz, csak egyszerűen kiveszem a blogját a kedvencekből, ennyi. És a Föld sem fog forgásában megállni. De azért: jelzés.
-egy agyalágyult-

midrovertalt 2008.09.21. 14:57:25

No,

akkor mégegyszer. Aki beveszi ezt a chartás maszlagot, sikeres ember nem lehet. Erre átjavíthatom, amennyiben megfelel. De semmi esetre sem lesz j véleményem azokról, akik a chartát életre hívták, ill. akik aláírták...

Szép napot!