Megint volt egy testületi

 2008.09.28. 01:26

Jelentem, nem tűntem el, élek, virulok, kicsit most betegen, de annál vidámabban. Kicsit sok a munka az egyetemen, kollégiumban, szerdán állásinterjú, októberben pedig HÖK-választás (HÖK = Hallgatói Önkormányzat) lesz, lassan elkezdődik a felkészülés, az ismerősök mozgósítása. Egykori HÖK-ös ismerősöm azt mondta, tavaly már 85 szavattal be lehetett kerülni. Ez egy több száz fős egyetemi karon nem tűnik nagy kihívásnak, lévén, hogy minden évfolyamon van ismerős. Fejlemények később, most pedig politika.

Ismét volt egy fantasztikus testületi ülésünk a héten. Őszintén szólva nem találtam nagyon sok markáns, kiemelhető részt ezen az ülésen. Amiket találtam, most sorra is veszem.

Első dolog, ami számomra kifejtésre ítéltetett, az a Fidesz irodai ügye. Való igaz, hogy egy ekkora helyi szervezetnek szüksége van egy nagyobb irodára, ami a Meszes kisközben van, valljuk be, apró, talán a helyi SZDSZ-nek elegndő lenne. Magyarul jogos a követelés. Viszont azt nem értem, hogy 2008-ban miért kellene az önkormányzatnak ezt intéznie. A pártoknak van alapítványa, ott van pénz dögivel. Ezek az alapítványok támogathatják létrehozóikat pénzzel, de akár ingatlannal is. Tessák fentről pénzt kérni, adnak, és lesz iroda. Ennyi. Az hogy milyel volt az eddigi gyakorlat, a kutyát sem érdekli. A 90-es évek elején, a spontán privatizációk idején nem volt meglepő, hogy dobálgatják a székházakat a pártoknak. Ma 2008 van, vásárolni kell székházat.
Ha pedig mindenképpen bérelni akar a helyi Fidesz irodát, tárgyalhat az önkormányzattal, biztosan ki lehet alakítani olyan kölcsönösen előnyös megoldást, ami jó lenne a pártnak. Szerintem nem egy olyan eget verő probléma ez.

A buszpályaudvar esetében én is roppant nagy meglepetéssel fogadtam azt a tényt, hogy perben áll a Volán és az önkormányzat, nem csak Varga Zoltán. Egyet kérek: ne szúrjátok el, tényleg, nem sokat kérek.

A Kossuth utcai lakótömböt már pedig fel kell újítani. Ha valami borzasztóan elszúrja a belváros képét az Alföld Szállón kívül, akkor az a nagy betontömeg, az az ocsmány tömb igenis elszúrja. Örülünk, hogy más panelok kapnak pénzt, szépek lesznek belülről, kívülről - remélhetőleg Pleskó Pálnak is fognak tetszeni. Egyébként tényleg ronda egynémelyik, úgyhogy a Városfejlesztési Osztály felvehetne egy szépérzékkel is rendelkező munkatársat a csapatba. De visszatérve a Kossuth utcai tömbre. Lakik ott ismerős család, nem egyszer hallottam már több év alatt, hogy Harmati Győző, a Lakásszövetkezet vezére nem teljesen tiszta. Kiss Attila (SZDSZ) is valahol ezt támasztja alá. Ha megvannak az aláírások, akkor nosza, tessenek belevágni a következő körben. Higyjék el, Orosháza örülne ennek. Komolyan.

Új jelszó a zászlón: geotermikus energiát az orosházi intézményekbe. És én beállok a zászló alá. Méghogy futurisztikus (by Pleskó Pál) elképzelés, azért na...egy olyan világban, ahol az energia elképesztően fontos? Ahol az alternatív energiaforrások (mint pl. a geotermikus energia) egyre csak felértékelődnek? Őszintén: nem kifejezetten érdekel, hogy a kistérségben komplexen csinálják-e meg, vagy csak Orosháza. Előbbi többe kerülne, második olcsóbb lenne. De mindkét esetben lenne Orosházán egy olcsóbb energiafogyasztási megoldás. Hadd ne mondjam tovább a tanácsokat...elég egyértelmű.

Nagyon tetszett ez az igazgató-főigazgatós téma. Konkrétan: baromság. Nem édes mindegy, hogy most igazgató vagy főigazgató? Át kell írni egy-két dolgot adminisztratíve, ennyi. Szegény gyereket sajnálom majd, aki ha borzasztóan rossz és türhő ember, először igazgatói, majd főigazgatói intőt kap az ellenőrző füzetébe. Mintha neki nem lenne majd édes mindegy...

OFC kap még plusz 15,2 millió forintot. Kérdem: mi az Úristenre? Minek? Lecsússzanak Megye X. bajnokságba? Már anno is bíráltam a támogatás horribilis mértékét, amikor lecsúsztak NB3-ba, most kapnak még. Az OFC olyan Orosházának, mint a MÁV az államnak. Sötét zsák, alul nagy lyukkal, és szórják bele a pénzt. Ezen a részen kicsit felidegeltem magam.

Poór Csaba. Álljunk meg egy szóra. Tehát az ülésen még nem főszerkesztő, csak ügyvezető, aztán egy interjúban már ügyvezető-főszerkesztő. Most akkor a helyi médiavezér valójában micsoda? Azt tudjuk, hogy Kiskunhalason kirúgták, itt most van pozíciója rendesen, kiadja majd a főszerkesztőit a kezéből. Csak a miheztartás végett jobb ezeket tisztázni, mert a főszerkesztői feladatok az ügyvezetői feladatokkal együtt több, mint anélkül.

Aminek örülök: Dancsó József meghívta a pártok elnökeit és a polgármestert beszélgetni. Lesz sör, bor, pálinka meg málnaszörp keksszel, talán sóssal. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. A testületi munka hatékonyságáról valóban illene beszélni, mert körülbelül a béka segge alatt - Era szavaival: a testületi impotens. Ez így igaz, tessenek kibeszélni magukból a gondokat, sör mellett jó lesz az, higgyék el nekem.

Extrém park a Kristály-tó helyén? Ha nem is extrém park, de valami tényleg kellene oda. Szép, csendes, nyugodt, zöld, nekem tetszik az a hely. Megvan a hely romantikája. Parkot a Kristály-tóhoz! Extrémet? Most tényleg egy tó mellé pakolni szegény bringásokat, deszkásokat, göriseket és a többieket? Száműzni őket a városból? Szerintem nem éppen szerencsés, a belvárosban jobb lenne. Szerintem igen érdekes, amikor beindulnak, trükköznek, tényleg sportszinten, nem ökörködésből. Ügyesek, megérdemlik az infrastruktúrát, de ne már kint a manóban. Annak a tónak más funkciót kellene adni. Egy szép parkot köré építeni padokkal, netán éttermet is lehetne oda felhúzni. Egy kis turizmust bele lehetne csalogatni a dologba. Szerintem.
Az, hogy milyen talaj, ezen vitázni, olyan vicces, hogy fogom a fejem. Eleve egy ilyen ötlettel hogy lehet előállni, ha nem ismerjük a viszonyokat? Pláne, ha a terület szemétlerakó volt hajdanán. Ismét látszik, hogy a hivatalban van némi össze-visszaság...

Varga Zoltán szerint a város gazdasága rendben van, és örül neki. Nos, ezen gondolkodtam kicsit. Örül és szerinte rendben van. Na beugrott a fejembe az a bizonyos Fetser-interjú, ami az Orosházi Pár(T)beszédben jelent meg. Akkor a szocik annyira úgy tudták, hogy a város romokban hever, hogy valami fájdalmas. És most pálfordulás, a város gazdasága rendben van, örülnek. Akkor én is örülök. Ha már mindenki szerint minden a legnagyobb rendben van, akkor alapvető, hogy örülök. Csak hangolják össze párton belül, hogy mikor mit mondanak...

Ezek voltak a főbb témák, amelyek felkeltették érdeklődésemet, vagy éppenséggel hülyére röhögtem magam, esetleg felbosszantottam magam.

Ez a testületi egyébként hozott nekem újdonságokat. Többek között:

    • Zalai Mihály átvette a polgármester ostorozásánk szerepét

    • Többször szólalt meg Kiss Attila, SZDSZ-es képviselő

    • Dávid Zoltán hangját is lehetett hallani

    • Násztor Sándor nem adott okot felháborodásra

    • Varga Zoltánnak és Németh Bélának közös előterjesztése volt

Ennyit a testületiről. Alapvetően nem volt érdekes, most ezt sikerült megszülni. Nem folyt vér, na.

Azt hiszem, most lassan lefekszem aludni. Mai rendrakás, takarítás megvolt a kollégiumban a szobánkban. De legalább van körülbelül egy hordónyi, mindenféle gyümölcslevem. Éljen az egészség!

Szevasztok!

Címkék: politika mszp fidesz szdsz mdf orosháza varga zoltán dancsó józsef molnár béla németh béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr9685215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.