Megkésve bár, de törve nem - ismét volt egy testületink, ami egyébként rendkívüli volt, végül fegyelmi lett belőle. Aztán meg nem kapott fegyelmit a polgármester. Furcsa szituáció állt elő csütörtökön, tény és való.

Nevezetesen arra, hogy tényleg nem kapott fegyelmit Németh Béla, méghozzá a Fidesz közreműködésével. Idézem a hír6-ot:

Dancsó Jószef alpolgármester jelezte hogy fontosabb dolgok is várnak a testületre, mint az olyan ügyek, melyek nem teljesen tiszták jogilag. Bírálta a városháza jogi apparátusát, mert szerinte most sem kaptak pontos jogi iránymutatást. Újfent kiemelte, hogy a jegyző asszonytól oylan információt kaptak, hogy eljárási hibákat követett el a vizsgálóbizottság. Ezért kijelentette, hogy a Fidesz frakció tartózkodni fog.

Tartózkodott is. 8 igen, 7 tartózkodás, 1 nem. A többiek meg nem voltak testületin, mondjuk ez a fenét sem érdekli. Amennyiben több jogsértés is bekövetkezett a vizsgálóbizottság munkájában - jegyzőasszony erre utalt meghallgatása során -, az egyrészt a bizottságnak roppant kellemetlen (pláne, hogy annak vezetője jogász), másrészt onnantól el lehet ám felejteni a dolgot. Most kérdem én: egy polgármester jogszerűtlenül alkalmazza egy jó barátját, majd a vizsgálóbizottság is jogszerűtlenül vizsgálódik, akkor:

  1. minek van a Hivatalban jogi osztály,
  2. mit keresnek ezek az emberek ott, ahol épp vannak,
  3. miért kapnak ezért fizetést?

Így röviden. Ha nem megy, nem kell erőltetni. Ismét csak a NagyEra által elhíresült impotens jelző illik a testületre, meg az egész Hivatalra, ami teljesen szét van esve. Mindegy is, viszont érdemes még szemezgetni Dancsó József testületi utáni nyilatkozatából:

A Fidesz ezután sem adja olyanhoz a nevét, mely törvénytelen lenne. Világos, hogy egy eljárási hiba is ilyen. Jelenleg nem tudjuk, az ország hova sodródik. Ebben a helyzetben ilyen ügyekkel foglalkozni időrablás, de természetesen nem lehet megkerülni ezeket az ügyeket sem. A tanulságokat le kell szűrni: a bizottság, a közigazgatási hivatal és a jegyző asszony is megállapította, hogy jogszerűtlen alkalmazások történtek. Ezt mi nem vonjuk kétségbe, ezért szavaztuk meg a vizsgálóbizottság jelentését. A meghallgatások során a jegyző asszony világossá tette, hogy eljárási hiba történt az ő meghallgatása alatt. Ezt pedig nem szavazhatjuk meg, nekünk a törvényes rendet kell betartani. Nem akarjuk, hogy hosszú peres eljárásba menjünk bele. El kell indulni azon az úton, hogy hatékonyabban és jogszerűen működjünk. Remélem, hogy a hivatal apparátusának is tanulsággal szolgál az ügy, hisz joggal várjuk el, hogy támogassanak és segítsenek bennünket.

Már bocsánat, tényleg, de hogy a manóba jön ide a gazdasági válságunk? Tény, ritka nagy a baj az országban, bőven nagy. Szerintem erre nagyon nem volt szükség, csak zavart okozott a nyilatkozat rendszerében. Elég lett volna annyi, hogy törvénytelenségek történtek, ezért nem szavazzuk meg, mert mi vagyunk a törvényes rend képviselői, és kész.

Na de akkor elő az elemzői vénával. Ez a nyilatkozat, de még inkább a cselekdet, maga a tartózkodás ténye ismét egy olyan lépés a Fidesz részéről, ami kifelé nagyon jól mutat. Mutat valamit a Németh Bélát támogató köröknek, és mutat valamit magának a választói kollektívának is. És mindenképpen pozitívat. Ez ismét egy olyan fogás, amiről régebben is írtam: csendesen jön fel a Fidesz a választópolgárok szemében. Az MSZP pedig lőtt egy bakot ezzel a vizsgálóbizottságosdival. Elbénázták konkrétan. Az MDF-nek, illetve a polgármesternek is adott valamennyi pluszt ez a kimenetel. De nem annyit, mint a Fidesznek, csupán valamivel kevesebbet. Hogy ez számokban mit jelent, csakis a belső pártok által készíttetett felmérések mondhatják meg. Aki ismer ilyen számokat (mondjuk a legfrissebbeket), írja be, legyen kedves, kommentbe! :)

És hogy mi jön ezután? Ugyanaz. Testületi után testületi a megszokott szerepek szerint. Egy ember a Fideszből, aki oltogatja a polgármestert, akadozó pályázatok, egy ember az MDF-ből odaüt a szociknak, a szocik közül pedig leginkább Varga Zoltán sárdobálása. A szokásos. A Hivatal meg szétesik... Kérdés: a vizsgálóbizottság törvénytelenségeinek kivizsgálására is felállítanak majd egy vizsgálóbizottságot? De szeretném...

Röviden így tudnám összefoglalni a csütörtökön történteket. Népszerűségi bejelentések, jogi tudatlanságok, alapjaiban romba dőlő hivatali apparátus.

Bocs, hogy ilyen későn jöttem ki ezzel, de beindultak a dolgok. Végülis tagja lettem két évre a Hallgatói Önkormányzatnak az egyetemen, jövő héten prezentálok a Párizs-Brüsszel-Amszterdam TGV-vonalból (ami egyébként LGV kellene, hogy legyen) és két hét múlva számvitel negyedéves zéhá. Tehát van teendő bőven, de a blog marad, fut tovább, mert kell! :)
Azért jó érzés életedben először azt mondani, hogy "képviselővé választottak". Egyszer talán, ki tudja, majd másképp is...

Címkék: politika mszp fidesz mdf varga zoltán dancsó józsef németh béla

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr63720968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.