Közlekedési pályázatok

 2008.10.21. 21:47

Melyik az a magyarországi település, ahol budapesti metróként tudnak elbénázni egy kerékpárút-beruházást? A válasz természetesen Orosháza.

A beruházást kivitelező cég vezetője és a város polgármestere ma egy sajtótájékoztató keretében ismertették azokat az okokat, melyek miatt csúszik a beruházás. Az okok között szerepelt az a nevetséges elem, miszerint a beruházás területén találtak még 500 méternyi olyan körművezetéket, amelyet még be kell védeni. A Hír6-tól elhangzott az a kérdés, hogyan lehetett az eredeti tervekben szereplő 300 méternyi közművezetékből 800 méter. Erre jött egy ismét röhejes válasz:

Lényeges fejlesztések történtek az engedélyi tervek elkészítése és a kiviteli tervek elkészülte között. Ez idő alatt megépültek bizonyos vezetékek.

Ez nekem olyan indok, mint amikor a 4-es metró Szent Gellért téri állomásánál azzal jöttek elő, hogy azért késik az állomás átadásának időpontja, mert a talajviszonyok megváltoztak. Értjük: átalakult a kőzetréteg, ami egyébként évmilliók hozadáka szokott lenni. Nevetséges, ugye?

Magyarul ez az egész dolog azt jeleni, hogy a költségvetésnek plusz forrásokat kell előteremtenie a beruházáshoz (többmillió forint). Ennek nem örülünk.

Mint ahogy annak sem, amit mostanában csiripelnek a madarak: mégsem lesz meg a buszpályaudvar felújítása a pereskedések miatt. Ugyanis a város és a Volán nem tudnak megegyezni semmiről, így hát hiába nyertünk, mégsem fog történni semmi.

Amennyiben ez igaz, akkor a városvezetés elmondhatja magáról, hogy szerzett egy ellenszavazatot a következő választásokon. Ugyanis valaki tudja, hogy egy város életében a XXI. században a közlekedési beruházások stratégiai jelentőséggel bírnak. Amennyiben ezeket méltóztatnak elcseszni, akkor inkább vissza lehet menni az eredeti szakmákba...

Címkék: politika közlekedés orosháza

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr4725483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyEra 2008.10.21. 21:56:32

Melyikbe?:)))