Rohadjon meg a T-Mobile!

 2008.10.24. 13:53

A mai nap folyamán sikeresen megutáltatta magát velem a T-Mobile. Hogy miért? Mert hülyének néznek, nem kicsit. Ráadásul többször is. Szolíd anyázás odabent a mély lélekben.

Ma reggel ébredés után, a csirkemell-sonkás szendvics sikeres elfogyasztása után kinéztem az új készüléket. Nokia E51, ilyet akarok, de részletre. 12.990 Ft kezdőrészlet, utána 12 hónapon át 1.750 Ft. A telefon maga 33.990 Ft. Magyarul kamat nulla. Oké, tökéletes. A díjcsomag egy speciális, vállalati díjcsomag, Mátrix a neve. Ebbe mentem volna ma bele.

Voltam kedves befáradni az orosházi értékesítési pontba a Kossuth utcára. Az hagyján, hogy 86 ezer ember volt bent az üzletben, nem gond, kivárjuk a sorunkat. Leülök a fiatal sráchoz, mondom, hogy mit szeretnék. Aszongya erre: hitelminősítést kell végeznünk ott helyben. Jólvan, oké, nem gond. Állandó, bejelentett munkahely? Nincs, egyetemista vagyok, de van jövedelmem, rendszeres, havi 65-70 ezer Ft körül, és csak az ösztöndíjakat számoltam. Hányan laknak a bejelentett lakcímemen? Négyen. Oké. Jön a jó hír: megköthető a szerődés velem.

DE! Legyek kedves letenni az asztalra 30 ezer forintos előfizetői díjat, ez az ára annak, hogy én részletre akarok telefont venni. De nyugodjak meg, lebeszélhetem. De kedves...

Számoljunk csak: Kifizetek 21.000 Ft-ot tőketartozás címen 1 év alatt, kifizetek helyben 13.000 Ft-ot kezdőrészlet címen. És erre még kifizetek 30.000 Ft-ot letét címen. Magyarul: helyben kifizetek 43.000 Ft-ot. A telefon meg 34.000 Ft. Értitek??? Magyarul használják a pénzemet, holott nem vagyok bank vagy bármilyen pénzintézet, aki kölcsönt nyújthatna egy multinak.

Oké, feláll, köszi, hazamegy. Felhívja az Ügyfélszolgálatot, ahol a kedves diszpécser kisasszony laza 20 perc után fel is emeli a kilakozott körmöcskékkel megrakott kis kacsójával a telefont: Halló, tessék, X.Y., miben segíthetek? Bajom van. Elmeséltem, hogy mi bajom, hogy mi ez az előfizetői letét. Információt kaptam: beviszek egy munkáltatói igazolást, állandó jövedelemről szóló igazolást viszek be, de ha nem, akkor amit bediktálok, a hitelkalkulátor kiszámít egy szép kis összeget, amit az ügymenet elején a tudatlan vásárolni szándékozó paraszt úgysem tudhat. Hát így mennek a dolgok. Elpanaszoltuk, hogy Orosházán a kollegák egyébként nem voltak valami konstruktívak sem, de ez már egy másik történet. Az egyeduralom hatalmat adhat, de bunkóságot is...

A diszpécser kollegina ilyet is mondott: próbáljam meg majd máshol is (mondom, Pesten élek amúgy javarészt), hátha máshol alacsonyabb lehet az előfizetői letét. Kikeredett a szemem: azt meg hogy? Budapesten megnő a jövedelmem? Orosházán meg sz..t sem ér? Ráadásul adómentes jövedelem, mivel ösztöndíj. A település meg igen kis részben határozza meg a hitelnek az árát. Röhej!

Ezek után tanakodás, családi kör, mi legyen. Lévén, hogy a vállalati ügyfél leszek, de egyben ez családon belül is így van mindenkivel. Ez az ún. flotta. Ok, nézzük meg, mit nyújtanak Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen. T-Mobile oldalára fellépek, kikeresem a telefonszámokat, elkezdem hívogatni őket. A vonalas számok mind faxra kapcsolnak, a mobilszámokat nem veszik fel. Nesze Neked tájékoztatás...

Nagy nehezen elérem Békéscsabát, a Tesco-ban lévő pontot. Elmondom, mit szeretnék, milyen telefont, milyen finanszírozással, milyen csomagban. Oké, de hitelszerződést nem tudunk kötni, mert Pesten nem dolgoznak. Kész, végem volt.

Megszületett időközben a megoldás: irány Békéscsaba, megvesszük egészben a telefont, novemberben meg sok pénzem lesz, vissza lesz adva a családnak. Köszi szülők, a T-Mobile meg rohadjon meg!

UPDATE: megvan a telefon, de Békéscsabán sem voltak nagyon konstruktívak és segítőkészek. Leültem egy nőhöz, annak fogalma sem volt semmiről, majd jött a kollega, aki elvileg okosabb volt. Egyből tudta, hogy én hívtam délután. Mondom a bajomat, mit akarok. Hát de hogy ő mondta, hogy nem dolgoznak Pesten. Mondom azért próbáljunk már meg feltelefonálni. Mit ad Isten, ott voltak - 3-ig tudnak kártyát aktiválni. 14:42 van. Kérdem, hogy meg tudjuk oldani? Aszongya, nem biztos. Idegeskedem. Mondom, azért próbáljuk már meg, Ön is és én is jobban járunk így. Rábólntott, és sikerült. Kérdem: miért kell gyyőzködni egy eladót, hogy csináljon magának minél több jutalékot? Bolond világ.

Címkék: nokia békéscsaba orosháza t mobile

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr64729720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.10.25. 00:13:36

én kerülöm azt a kibaszott nagy Té betűt mióta megszivattak az internettel. nagyon keményen megutáltatták magukat velem és akit csak lehet, le is beszélem róluk. a jelenlegi árazása mellett a kábeltv-előfizetésükhöz is elég nagy baleknak kell, hogy legyen valaki... de vannak elég sokan.
a kossuth utcai üzlet dolgozóit elég korrekt csapatnak tartom, szerintem ők helyesen jártak el (mármint ahogyan kell nekik a központ szerint) és inkább a trémobil ügyfélszolgálatosa kedveskedett neked mert ugye az ő beszélgetését rögzítik...

bronstein · http://bronstein.freeblog.hu/ 2008.10.25. 00:43:14

Dobroczkij et., nem tetszik a kapitalizmus? Harcoljon ellene!!
:)))

midrovertalt 2008.10.25. 00:46:34

Bronstein et., ez nem teljesen a kapitalizmus. Ez a kapitalizmus egy igencsak elcseszett formája, amikor adott területen kvázi monopolhelyzetben van, de mégsem annyira. Lévén hogy van más szolgáltató (Pannon, Voda), viszont nincs másik T-Mobile.
Cégen belül, itt városon belül nincs verseny a jutalékért. Itt megkapják ígyis úgyis, ilyenkor teremtődnek ilyen helyzetek, mint ez.
A diszpécseresnő meg...

De hát elvtárs, a kapitalizmus épp napjainkban dől össze. Harcolni sem kell ellene! Hisz látja... :P

KerekesJani · http://janika.freeblog.hu 2008.10.27. 16:52:11

Megnyugtat hogy a többi szolgáltató sem külömb ? :-) Én Pannonos vagyok, és nincs is addig vele semmi baj, míg nem akar az ember valamit elintézni, átírni, vásárolni. Röhej, hogy egy távközlési cégnél hosszú perceket kell várni arra, hogy találj egy embert, akivel beszélni tudsz. Az orosházi kirendelségen nincs megfelelő internet sávszélesség !!!! és szintén hosszú percek telnek el, mire visszajelzést kap az ügyintézésre.

léna 2008.10.28. 05:52:55

Erről én is tudnék mesélni! Szponzorálás címen kiküldtek egy 400ezres számlát, és vissza kérték azt a telefont amit az expedícióra kaptam!Mit kezdenek egy használt telefonnal? Kellemes!!!!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.10.28. 08:05:18

ezt hogy érted léna? úgy szponzoráltak, hogy amit kintről beszéltél azt rádszámlázták? :))) nem semmi.

TP 2008.11.15. 22:13:37

Szerintem hitelre hülyeség telefont venni. Összességében drágább lesz/lehet, mire leszurkolod az összeget, már el is avult a készülék...

DBLaci 2012.01.22. 19:07:57

A bunkóságot, meg a rugalmasságot nem lehet védeni, viszont az ösztöndíj az mégsem annyira biztos bevétel, mint egy havi fix fizetés. Pl. fél év múlva honnan tudják, hogy lesz bevételed? Mondjuk emiatt van pnot az első részlet, meg a végrehajtó cégek, az igaz.