Ismét szavazósdi

 2008.10.31. 22:06

Ismét itt vagyok. Mostanában valahogy az orosházi blogok mintha haldokolnának, de bízom benne, hogy ez csak átmeneti. Nekem mentségemre szolgáljon, hogy tegnap írtam meg az egyetem legszemetebb tárgyából (Éves beszámoló és könyvvezetés, becenevén számvitel 3.) a negyedéves vizsgámat. Erre pedig igencsak keményen kellett készülnöm. De legalább mostmár nagyjából elkönyvelek minden tárgyi eszközt, immateriális jószágot meg követelést. Mintha jobban is érezném magam most...

Most nem fogok még írni a mai testületiről, majd később, most egyelőre meg kell emészteni a tegnapi vizsgatemető malátafogyasztást, amit egyébként integrálódás céljából a HÖK pár tagjával töltöttem el. Inkább most szavazást zárok le és indítok újat.

Nos, az első kérdés úgy szólt, hogy "Tetszettünk volna 1991-ben akasztani?". Persze, értse ezt mindenki úgy, ahogy akarja: szószerint vagy átvitt értelemben. A válaszadók79%-a szerint felelősségre kellett volna vonni az előző rendszer kiszolgálóit, leginkább vezetőit, 21%-a szerint pedig nem. Elég egyértelmű.

A Kimondai vagy elhallgatni? c. filozofikus kérdésre is érkeztek szavazatok. 54% gondolja úgy, hogy bármiről legyen szó, ki kell mondani az igazat, ha fáj, akkor is. 24% érzi úgy, hogy ha nagyon nagy a gáz, akkor inkább a csendet választja. Egyébként az igazságot kedveli. 12% gondolja azt, hogy csak akkor kell kimondani bizonyos dolgokat, ha azt az adott érdek megkívánja. 6/ mondja azt, hogy tojik az egészre, és egy százalék gondolta úgy, hogy csak akkor szólal meg, ha a dolog pozitív.

Ezután ott volt az egyik kedvenc témám, a melegfelvonulás. Szép számmal érkeztek szavazatok is. 43 százalék gondolja úgy, hogy tolerálja a melegeket, de jobb, ha maradnak a hálószobában, nem kell vonulgatni. 28 százalék igazi jogvédő, ők azt mondják: teljes egyenlőséget a melegeknek. 17 százalék biztosan elmenne a piacra várásolni tojást, hogy azt rántotta elkészítése helyett a felvonulók nyakába vágná. 10 százalék meg nem érdeklődik a téma iránt. Talán nekik a legjobb...

Aztán volt ám itt egy Fetser János, expolgi-írás is a július 18-i Orosházi Életben. Azt a cikket megszavaztattam, mert felidegelt. Az eredmény, úgy néz ki, valamennyire engem igazol, hiszen 31 százalék szerint is felháborító, a jelmondat ez: Mit képzel magáról? 25 százalék szerint a cikk tartalma jogos felvetéseket tartalmaz. 17 százalék mérsékeltebb, de ők is úgy érzik, hogy nem volt szükség inkább a cikk megjelenésére. 14 százalékot nagyon nem érdekelte a dolog, nyolc százalék pedig úgy érzi, kellett a cikk, de annak indulatossága szükségszerűtlen volt, enyhébben is lehetett volna fogalmazni.

Nos, ezek voltak az eddigi szavazások, ma el is tűnnek. Viszont indul egy új és a napokban még egy, hiszen a helyi politikában mintha valamiféle változás indult volna el, de erről bővebben később. Amit most indítok, az a nagy pénzügyi válsághoz kapcsolódik. Kíváncsi vagyok, mit gondolnak az orosháziak a válságra adott magyar kormányzati válaszokról. De előtte egy videó:


1988 - Kádár János: Nincs válság!

És 2008-ban is ezt mondta a nép egyszerű fia, aki a nép vezérévé avanzsálódott. Egyik kutya, másik eb. Gyurcsány Ferenc rájött 2-3 nap alatt, hogy Magyarországra igenis begyűrűzik a pénzügyi válság, és erre bizony lépnie kell majd a kisebbségi kormánynak. Léptek is. Ön szerint/Szerinted jó lépéseket választ a kormány, egyáltalán vannak-e lépések vagy mivan?

Azért lenne még egy kérdésem a válsággal kapcsolatban. Aki kicsit tájékozottabb, biztos hallotta, hogy nagy segítséget kapunk a Nemzetközi Valutaalaptól, (IMF) a Vilgábanktól (WB) és az Európai Központi Banktól (ECB). 25,1 milliárd dollár felhasználható hitelkeretről van szó. A kérdés ez:

Címkék: szavazás válság orosháza pénzügyi

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr47743076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.