A nagy visszatérés

 2009.08.09. 02:02

Kedves Közönség!

Úgy tűnik, hogy itt az idő. Visszatérek.

Hogy mi vitt rá erre a döntésre? Nem egyszerű, de mégis: a hülyeség. Nem tudok mit tenni, olyan lettem, akit borzasztóan zavar, ha valami tele van ostobaságokkal. Említek két példát: Tótkomlóson a 29 éves "polgármester-asszony" megválasztása és Takács Ferenc alpolgármester bombajó ötlete a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozására. Elvégre egy hentes az, aki igazán politikát tud csinálni. Na nem becsülöm én alá a henteseket, felmenőim között is van hasonló foglalkozású ember, és mégiscsak a munkásosztály vitte véghez nagyszerű forradalmunkat, csak menetközben rájöttek, hogy szart sem ért...

Na de nem térünk el az eredeti tárgyatól, tehát felbosszantott a Takács-féle komlósi buli, másrészt pedig helyben Orosházán nincs semmi.

Fura, Húsvét óta először vagyok Orosházán, de a híreket mindvégig követtem. A beol-on, és ez igen, legyen a reklám helye, mert a Hír6.hu vezére, az a nagyon nem normális volt olyan eszetlen, hogy elüldözött egy pár újságírót, akik olvasót hoztak a portálra. Mindegy, szerencsétlen döntéseket mindig hoz valaki.

Nagyon érdekes újra szemlélni a dolgokat, immáron felvértezve több és hasznosabb tudással. Szeretném leszögezni, hogy nem szeretnék nagyon politikai kritikák és elemzések írásába bocsátkozni, hiába ez volt a fő profilja ennek az oldalnak. Az ember változik, olykor nem kicsit, hanem nagyon. Több szakmai jellegű írást szánok a blogra, amelyek gazdasági vonulatúak lesznek, így érintik a terület-, település- és vidékfejlesztés, a környezetvédelem, a regionalizmus témaköreit. Erre szakosodtam részben az egyetemen, a politológia, urambocsá, de semmit sem ér. Maradok a hasznosabb dolgoknál...

Mi is van most? HÖK. De az nagyon. Csinálom, nyomom, megyek előre, és egyre több embert ismerek meg, néha szerencsére, néha a fenébe. Nem fogok ebbe nagyon belemenni, hiszen a fenét sem érdekel, hogy mi van velem, inkább írnék csak úgy. Mint régen. Olyan megmondósakat. Mint régen.

A fő érv viszont, ami miatt visszatértem: felkértek a Lehet más a politika! (LMP) megyei szervezetében való részvételre. Viszont sajnos azt nem tudtam elfogadni, mert időm nagy részét Budapesten töltöm az egyetem és az önkormányzat ügyeiben elveszve. De ha egyszer végre van egy szimpatikus valami, hát miért is ne segítsek nekik!? Mert helyben aztán mondhat nekem, meg amúgy kb. akárkinek, akárki akármit, legyen az orbánnarancs, szocivörös, herényi tulipán vagy lepkefingnyi rabmadár, azt fogom mondani: Öcsém, fogalmad sincs, miről beszélsz! Ugyanis ezek a szervezetek a múltban élnek, a múlt kommunikációját használják, nekem az pedig baromi unalmas. Úgyhogy ezer bocsánat, de tőlem sok pozitívumot egyik parlamenti párt sem fog kapni.

És mielőtt belémkötne valaki, hogy miért nem említem meg a Jobbikot...Csak. Miért említsem? Ismerek helyben Jobbikost, kedvelem őt, mint embert, sok dologban egyetértünk, ami nem feltétlen politikai töltetű, és nekem ennyi bőven elég.

Én azt mondom: Lehet más a politika. Orosházán is. Szerintetek lehet más a politika? És ha igen, milyen lehet? Vagy milyen legyen? Legyen ez a vitaindító kérdés...

Üdvözlök újra Mindenkit!

Címkék: politika orosháza lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr901297572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kezisrac 2009.08.18. 08:04:46

Ideje volt... Üdvözlet újra a sűrűjében! :)