Összegzés - 2009

 2009.12.25. 01:46

Mivel nem írtam elég régóta, szivattam mindenkit kb. 25-ször, hogy folytatom, ezért most mégis, csakazértis, mert most rohadtul sok időm van éppen... Nem ígérem meg, hogy visszatérek most kivételesen, majd alakul. Tényleg sokkal több időm lett december 1. óta. És ez így van jól...

Mi az atyaúristen történt 2009-ben? Ezer meg ezer dolog, de most nem arra koncentrálok, hogy mi történt Orosházán, Budapesten, az országban, a nagyvilágban. Azt úgyis tudja mindenki, hogy Orosházán a jobboldal most épp megint egységes, Vargazéből miniszter lett (a második miniszter Orosházáról, vajon Dancsó József aspirálhat miniszteri posztra?). Azt is tudjuk, hogy 2009-ben Obama már elnök, az első fekete elnök, meg még ezer dolgot, amiről most olyan kár lenne írni...

Ehelyett mesélek egy kicsit arról, hogy mi történt a blog szerzőjével mindazalatt az idő alatt, amíg éppen magasról tojt saját művére.

Ha röviden akarnám összefoglalni, akkor úgy mondanám, hogy hallgatói érdekképviseltem. Ha még rövidebben, akkor HÖK-öztem. 2008 októberében kerültem be ebbe az egyetem Hallgatói Önkormányzatába a saját karomon. Itt indult a karrier egyszerű választmányi tagként.

Hamar beletanultam a dolgokba, elsajátítottam azt a tudást, amire egy HÖK-ösnek alapvetően szüksége van: Tanulmányi és Vizsgaszabályzat, Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat, 51/2007-es kormányrendelet, felsőoktatási törvény fontosabb részei.

Dolgoztam is, mint a güzü, hisz ha egy szervezet tagja vagyok, voltam, azért mindig is odatettem magam. Mivel kollégista vagyok már 5. éve, ezért hamar feljebb léptem a sorban, kollégiumi referens lettem az egyetem egykori Közgáz részén. Majd újabb, a kollégiumokhoz valamennyire kapcsolódó pozícióba kerültem, januártól lettem diákjóléti referens. Feladatom így már komplexebb lett, el kellett látnom a kollégisták érdekvédelmét és a juttatásokkal (értsd: ösztöndíjak) kapcsolatban is olykor oda kellett tennem magam.

Időközben a T-karon a kari HÖK alelnöke lettem az akkori és egyben mostani elnök felkérésére, melyet örömmel vállaltam el. Barátok voltunk, ma már nem, de ez egy másik szá.

A tavasz nagyszerűen ment, bár a Közgázon a munka kevésbé ment, csupán egy Corvinus Egyetemi Napokat (CEN) szerveztünk le, ami szerencsére évről évre színvonalasabb. És ki ne hagyjam a februári Felező Bálunkat, ahol jómagam lehette a konferanszié. Azóta utálo a Zagar-t is, mert laza 1 órát késtek...

A Közgázon folyó/nem folyó munka miatt a háttérben elkezdődtek azok a szervezkedések, amelyekhez nem akarok neveket csatolni, azt majd egyszer talán. Tudni kell, hogy a Közgáz a Hallgatói Önkormányzat rendszerében egy ún. Campus-szint. Ennek a vezetője nálunk a campus-igazgató, aki nem a három kar elnöke felett áll, hanem pont alatta, ami alapvetően gyengíti a struktúránkat.

A lényeg, hogy áprilistól új campus-igazgatónk lett. Ő viszont sajnos önmagát sem tartotta utólag alkalmasnak. Végül szeptember 16-án új igazgatót neveztek ki a személyemben. Tény, hogy amint kiismertem a szervezetet, a campus-igazgatói tisztségre pályáztam, de nem kellett elkapkodni.

Igazgatóságom alatt újra elkezdődött a munka - sokak elmondása szerint is -, beindultak a team-ek, a projektek. Szerencsére minden ment a maga módján, nem kellett sokszor beavatkozni. Rendszeresen megtartottam azokat az üléseket, amelyeket meg kellett, plusz a referenseimmel is voltak találkozók. Ami előttem nem. Úgyhogy mindenesetre én büszke vagyok a munkámra, hiába fúrtak meg december 1-jén.

Ellenben nem bánom, mert tengernyi időm lett. A HÖK-iroda körül nem járok már, csupán ha valami nagyon fontos van. Például, hogy február 25-én lesz a Felező Bál, amin megint én leszek a konferanszié, illetőleg a backstage felelőse, úgyhogy dumálhatok majd egy jót Péterfy Borival. :)

Ami kihagytam, hogy már a kari HÖK alelnöke sem vagyok, ami megint egy érdekes sztori volt, de nem szeretném nagyon lehúzni elnök urat...A fő, hogy tele vagyok idővel. Van időm sétálni, tanulni, szakdolgozatot írni, és remélhetőleg az eddigi várakozásokkal ellentétben 2010 júniusában le tudok majd diplomázni, és elbúcsúzhatok a T-kartól örökre. :)

Összegzésként annyit, hogy HÖK-ösnek lenni nagyon jó, ha nem olyan közösségben vagy, ahol több a politika, mint a meló. Sok HÖK-ösnek elmondtam már, hogy nem a pozíció számít, hanem az, hogy elsősorban HÖK-ös vagy, nem pedig - esetemben vala - campus-igazgató...Csak ezt tudom üzenni a övő közgázos HÖK-öseinek...amikor már nem lesznek ott olyan emberek, akik úgyis tudják, hogy róluk van itt szó...

Úgyhogy nekicsapunk a 2010-es évnek lassan. Azt mondják, hogy a tigris éve lesz. A kínai horoszkóp szerint én tigris vagyok. Úgyhogy nagyon kíváncsi leszek, hogy 2010 mennyire lesz az én évem...De ha a tervek megvalósulnak, akkor nagyon boldog leszek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://railadam.blog.hu/api/trackback/id/tr201621715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.